Mai putem visa la Tokyo 2020? România ar putea înfrunta trei naţionale din Europa la „preolimpicul“ de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România plăteşte scump locul 12 de la Campionatul Mondial de handbal feminin de la Kumamoto
România plăteşte scump locul 12 de la Campionatul Mondial de handbal feminin de la Kumamoto

Coreea de Nord, una dintre cele trei adversare pe care România ar fi trebuit să le înfrunte în turneul preolimpic din perioada 20-22 martie 2020, la Podgorica, în Muntenegru, şi-a anunţat retragerea din cursa pentru Tokyo, scrie presa din Norvegia, ţară direct implicată şi ea în grupa "tricolorelor". În consecinţă, România s-ar putea trezi cu trei adversare din Europa la întrecerea preolimpică.

Şansele României de a califica echipa feminină de handbal la Tokyo 2020 par din ce în ce mai mici, după ratarea obiectivului de la Campionatul Mondial de la Kumamoto. Locul 12 le-a condamnat pe tricolore la dueluri cu două naţionale europene mai bine clasate la ultimul turneu final (Norvegia şi Muntenegru), iar decizia reprezentantei Asiei de a se retrage lasă loc de interpretare şi negocieri aprinse în ceea ce priveşte naţionala care va primi o şansă nesperată de a ajunge în Japonia, hotărârea fiind la discreţia Federaţiei Internaţionale de Handbal.

Vineri a apărut informaţia potrivit căreia Coreea de Nord a abandonat şi calificările pentru întrecerea olimpică de handbal feminin, după ce renunţase oficial şi la calificările pentru turneul olimpic de fotbal feminin - programate în Coreea de Sud. Asta în condiţiile în care, în 2016, fotbalul feminin fusese singurul sport pe echipe în care Coreea de Nord a avut reprezentantă la Jocurile de la Rio.

Retragerea Coreei lasă poarta larg deschisă pentru a readuce în jocurile calificării la Tokyo o naţiune importantă din handbalul feminin care ratase căile oficiale de acces la turneele preolimpice. IHF poate completa turneul preolimpic din Muntenegru cu ajutorul unui wildcard, favorite în a-l obţine fiind Gerrmania şi Danemarca, ambele rămase până acum în afara cursei pentru Tokyo 2020.

Precedentul există şi este clar: în 2017, Norvegia beneficia de un wildcard la Campionatul Mondial de handbal masculin, ajungând să câştige medaliile de argint.

O variantă mai convenabilă pentru România, dar şi pentru ţara gazdă a turneului preolimpic, Muntenegru, este ca locul Coreei de Nord să fie redistribuit de IHF umătoarei naţiuni din Asia - în speţă, Kazahstan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite