Mai e o săptămână până la Semimaratonul Bucureşti: cum se vor desfăşura cursele pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeria Răcilă van Groningen (centru)
Valeria Răcilă van Groningen (centru)

Delegaţia Bucharest RUNNING CLUB a vizitat două licee din Bucureşti, şcoala Generală 112 şi Liceul Dante Aligheri. Vizitele în şcoli fac parte din misiunea Bucharest RUNNING CLUB de a educa şi a încuraja elevii de a practica mişcare în aer liber.

Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, şi Valeria Răcilă van Groningen, campioane olimpice ale României - au vizitat şcolile din Bucureşti pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor şi a-i invita pe aceştia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 13-14 mai. Campioanele olimpice au fost însoţite de către Oana Năstase, director general Bucharest RUNNING CLUB.

Delegaţia a vizitat două licee din Bucureşti, şcoala Generală 112 şi Liceul Dante Aligheri. Vizitele în şcoli fac parte din misiunea Bucharest RUNNING CLUB de a educa şi a încuraja elevii de a practica mişcare în aer liber. Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenţei pozitive asupra sănătăţii (beneficiu generic al sportului) dar şi prin faptul că se practică în aer liber şi poate fi practicata împreună cu părinţii, permiţându- le acestora să devină copii mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai încrezători.

Cursele Copiiilor sunt concepute în spiritul de fair play şi vor fi organizate în mod necompetitiv, pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor. Sâmbătă, 13 mai vor avea loc starturile Cursei Copiilor McDonald’s la care pot participa toţi copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă şi gen va avea start diferit, pe distanţe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinţi. Adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze sâmbătă, 13 mai, la Cursa Adolescenţilor Erasmus + pe o distanţă de 2,5 km.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite