Mai sunt 1.190 de zile până la CM 2018, dar calificările încep de joi: care sunt primele ţări care atacă turneul din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia

12 echipe naţionale vor intra deja în preliminariile care vor marca o premieră istorică pentru FIFA. Astfel, se vor disputa un număr record de meciuri în calificări.

Finala Mondialului din 2014 s-a jucat acum opt luni şi mai sunt 1.190 de zile până la următoarea ediţie a turneului final (14 iunie - 15 iulie 2018), însă calificările pentru competiţia din Rusia vor începe de joi în zona asiatică:

*India – Nepal

*Yemen – Pakistan

*Timorul de Est – Mongolia

*Cambodia – Macao

*Taipeiul Chinezesc – Brunei

*Sri Lanka – Bhutan 

Cele şase confruntări de mai sus vor da startul preliminariilor. Aceste echipe naţionale se vor întâlni în dublă manşă (12 şi 17 martie), iar învingătoarele vor merge în următoarea fază a calificărilor pentru zona asiatică. 

În premieră, toate cele 209 de federaţii afiliate la FIFA vor participa în preliminarii, ceea ce înseamnă că se vor disputa peste 900 de meciuri în calificări. 31 de echipe vor obţine biletele pentru Rusia, care e calificată din oficiu în calitate de ţară-gazdă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite