Magnifica Simona: Presa din Australia scrie că meciurile Simonei au salvat atât spectacolul, cât şi tenisul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: Guliver / GettyImages
Simona Halep. FOTO: Guliver / GettyImages

Presa locală a remarcat faptul că, într-un moment în care băieţii au cerut premii mai mari, spunând că jocul lor e mai spectaculos, ediţia din acest an va fi ţinută minte de iubitorii sportului datorită unor dueluri din proba feminină, toate cu Simona Halep în prim-plan.

Simona Halep a pierdut în finala de la Australian Open 2018 încă un trofeu de Grand Slam, al treilea, dar şi locul 1 WTA. Românca a părăsit însă Melbourne cu un câştig preţios.

Constănţeanca a abordat turneul din postura de lider mondial, însă atât publicul australian, cât şi jurnaliştii locali au privit-o pe Simona cu mari rezerve. În analizele premergătoare turneului, mai ales cele în care s-a vorbit despre cine poate câştiga trofeul, Halep a fost tratată de parcă era o jucătoare din afara primelor 10 locuri şi nu de 14 săptămâni la rând pe locul 1 WTA.

Simona n-a câştigat trofeul, însă parcursul ei formidabil până în finala cu Wozniacki, pierdută cu 6-7, 6-3, 4-6, a transformat-o în vedeta incontestabilă a probei feminine. Într-o analiză a turneului, site-ul australian news..com.au a subiliniat faptul că spectacolul la ediţia din acest an de la Australian Open a fost asigurat de trei meciuri memorabile, toate jucate de fete şi toate cu Simona Halep pe teren!

„Băieţii au fost umiliţi de fete!“

Sub semnătura lui Tyson Otto, autorul a notat că într-un război al sexelor, într-un moment în care tot mai mulţi jucători, în frunte cu sârbul Novak Djokovici, solicită premii mai mari pentru circuitul ATP, fetele i-au făcut şah-mat pe greii circuitului masculin!

„Cei din circuitul ATP, care cer mai mulţi bani, au fost umiliţi de evenimentele de pe <<Rod Laver Arena>>, sâmbătă seara. Wozniacki şi Halep au oferit o finală de neuitat. În afară de acest meci, întreg turneul din 2018 a depins de proba feminină în ceea ce priveşte meciurile dramatice cu rezultate incredibile. Dacă ne vom uita la ce s-a întâmplat în ultimele 14 zile, e clar că Australian Open 2018 va fi ţinut minte pentru partidele spectaculoase de la feminin şi cele dezamăgitoare de la masculin“, e un prim fragment din textul lui Tyson Otto.

„Proba feminină a tras după ea şi pe cea masculină. N-a fost prima dată când s-a întâmplat aşa ceva şi nici nu va fi ultima dată. Dacă ar fi să facem o listă a meciurilor memorabile din acest an, toate vor veni din partea fetelor. A fost victoria lui Wozniacki în faţa lui Halep într-o finală de 2 ore şi 50 de minute, care a decis şi locul 1 mondial. A fost victoria lui Halep în semifinala cu Kerber, într-o partidă incredibil de dramatică. Dar şi victoria lui Halep din turul III cu Lauren Davis, într-un maraton de 3 ore şi 44 de minute. Bineînţeles, au fost şi nişte meciuri bune la masculin, însă nu ne vom aduce aminte de ele peste şase luni“, a continuat jurnalistul australian.

„Nu trebuie să joci cinci seturi ca să fii luptător“

„Această ediţie de la Australian Open va fi una de referinţă, data viitoare, atunci când se va pune în discuţie problema primelor egale pentru fete şi băieţi cu argumentul că cei din urma joacă şi cinci seturi în turneele de Grand Slam. Ce s-a întâmplat în acest an la Melbourne a dovedit că nu întotdeauna interesul va fi mai mare pentru proba masculină. De asemenea, s-a văzut că nu mereu trebuie să joci cinci seturi ca să fii considerat un luptător. Totul se rezumă la spectacol, după cum ne-a arătat, în mod clar, proba feminină de la Australian Open“, a concluzionat Tyson Otto.

2,5 milioane de euro au fost primele încasate de Caroline Wozniacki şi de Roger Federer, campionii de la Australian Open 2018.   Ce finală! Două atlete absolut incredibile şi luptătoare. Sunt atât de emoţionată acum pentru amândouă. Heather Watson locul 68 WTA   Finala de la Australian Open a fost relamă minunată pentru tenisul feminin. Judy Murray mama lui Andy Murray   Una dintre cele mai bune finale feminine pe care le-am văzut vreodată. Vorbim despre luptătoare incredibile pe teren. Marion Bartoli jucătoare de tenis   Sunt incredibil de mândră să fac parte din tenisul feminin. Ce turneu pentru Wozniacki şi Halep! Johanna Konta locul 10 WTA  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite