„Mă întâlnesc săptămânal cu Valentin Ceauşescu“. Cine e fostul mare fotbalist român care a legat o prietenie pe viaţă cu fiul dictatorului comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ceausescu
Valentin Ceausescu

Valentin Ceauşescu, singurul copil al lui Nicolae Ceauşescu care mai trăieşte, a avut o contribuţie importantă în anii comunismului la ascensiunea fotbalului românesc.

El a pus umărul la clădirea echipei Steaua, cea care în 1986 a câştigat Cupa campionilor Europeni şi a rămas în relaţii bune cu cei mai mulţi dintre foştii jucători. Cel mai apropiat de el este însă Marius Lăcătuş, de care îl leagă o prietenie starşnică. "Mă întâlnesc săptămînal cu Valentin sau dacă nu ne vedem vorbim la telefon. Ne înţelegem minunat, mai ales după Revoluţie. Înainte nu-mi permiteam prea multe deşi din echipă eu glumeam cel mai mult. Valentin e de un optimism incurabil. Aşa a fost mereu. Îmi aduc aminte că în 1985 după primul tur din Cupa Campionilor ne/a spus că vom câştiga trofeul. Noi dădeam din coate şi râdeam pe ascuns. Ziveam că e nebun. Dar Valentin Ceauşescu venea şi pleca ultimul de la stadion", a mărturisit Marius Lăcătuş pentru revista oficială a FRF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite