Lupu se luptă pentru viaţa sa: Ultimele veşti despre starea fostului fotbalist, ajuns la ATI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Lupu a rămas cu kilogramele în plus, deşi a făcut o altă schimbare în bine, renunţând la fumat
Dănuţ Lupu a rămas cu kilogramele în plus, deşi a făcut o altă schimbare în bine, renunţând la fumat

După ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, deşi a fost extrem de atent şi s-a închis în casă timp de două luni la începutul anului, starea fostului internaţional s-a deteriorat, începând din weekend.

Dănuţ Lupu (53 de ani) se află internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina şi, din păcate, veştile venite despre starea sa de sănătate nu sunt tocmai bune.

„Adevărul“ a scris aici despre modul teribil în care Lupu şi-a neglijat sănătatea, după ce s-a retras din activitate, iar această situaţie l-a dus la un pas de moarte, mai întâi, în 2016. După acel episod dureros, Lupu s-a lăsat de fumat. Din păcate, a rămas cu kilogramele în plus, iar studiile au arătat că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48 la sută, în cazul persoanelor care suferă de obezitate.

Iar astăzi, au venit mai multe veşti alarmante care confirmă că Lupu, întubat, încă n-a depăşit perioada critică. Fostul portar, Florin Prunea, a dezvăluit pentru gsp.ro că, deocamdată, starea lui Lupu e gravă. 

„Am vorbit cu un prieten apropiat care ţine legătura cu familia lui. Toata lumea e îngrijorată, am înţeles că nu prea e bine, dar mă bazez pe puterea lui. Chiar dacă a avut probleme, ele sunt de domeniul trecutului. Plămânii lui erau în regulă. Dănuţ e puternic, cu siguranţă ca va trece peste şi îl aşteptăm, din nou, la jocurile noastre, că ne mai întâlnim şi noi, mai facem câte o miuţă când avem timp“, a spus Prunea, fost coleg cu Lupu, la Dinamo.

„E conştient, e cooperant“

Digi Sport susţine că medicii sunt rezervaţi în cazul lui Dănuţ Lupu din cauza antecedentelor sale medicale, dar vestea cea mai bună e că starea sa biologică s-a ameliorat. Sursa citată notează că, în cazul lui Lupu, nivelul de oxigen variază în jurul de 85%, departe, totuşi, de nivelul optim, de 95%. Tocmai de aceea, fostul fotbalist are nevoie, în continuare, de ventilaţie mecanică.

„Sperăm că starea de sănătate a pacientului să evolueze în direcţia dorită. Dănuţ e conştient şi cooperant“, au explicat surse medicale din Spitalul Colentina pentru Digi Sport. 

CITEŞTE ŞI:

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite