Lupta weekend-ului: Marele Pacquiao şi-a pierdut centura WBO. A fost învins de un profesor după o decizie controversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horn (stânga) l-a învins pe Pacquiao
Horn (stânga) l-a învins pe Pacquiao

La Brisbane (Australia), duelul Pacquiao – Horn a fost urmărit de la faţa locului de 50.000 de oameni. Rezultatul a făcut înconjurul lumii.

Pe lângă faptul că a avut avantajul „terenului propriu“, Jeffrey Horn (29 de ani) a beneficiat şi de avantajul vârstei în duelul cu filipinezul Manny Pacquiao (38 de ani).

Australianul, profesor la Pallara State School din Brisbane, a pornit furtunos, iar ca urmare a loviturilor încasate, Pacquiao a avut nevoie de îngrijiri medicale la finalul rundelor 6 ş7! Totuşi, el a reuşit să mai echilibreze lupta şi impresia generală a fost că a încheiat mai bine duelul.

Chiar şi aşa, Horn a fost declarat învingător, după decizia celor trei arbitri, toţi trei acordând victoria australianului. Iată scorurile: 117-111, 115-113 şi 115-113.

Cu victoria de sâmbătă, Horn a ajunst la un bilanţ de 17 meciuri câştigate (11 prin Knock-Out) şi o înfrângere, încasând şi 500.000 de dolari.

Pacquiao (59 de victorii – 38 prin KO – 7 înfrângeri şi 2 egaluri) a acceptat decizia arbitrilor şi a anunţat că se va prezenta şi la un meci revanşă cu Horn.

Wow. Pacquiao pierde prin decizie unanimă? Un arbitru a dat 117-111? Nu e meciul pe care eu l-am văzut. Lennox Lewis fost boxer  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite