Luptă nebună pentru bronzul de la Mondialul Cluburilor: echipa lui Răzvan Lucescu, învinsă la loviturile de la 11 m!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Răzvan Lucescu a pierdut dramatic finala mică a Mondialului Cluburilor, la lovituri de la 11 m, 3-4, după 2-2 la finalul timpului regulamentar al meciului cu Monterrey. Brazilianul Carlos Eduardo şi Kanno au ratat de la punctul cu var, trimiţând medaliile de bronz în Mexic.

Echipa lui Răzvan Lucescu a fost pragmatică până la pauză, iar în partea secundă a contribuit la un show total, cu dramatism şi răsturnări de situaţie. A fost 1-0 pentru al Hilal la pauză, 2-2 după 90 de minute, dar 4-3 pentru Monterrey la loviturile de la 11 m.

Chiar dacă mexicanii au impus ritmul de joc în primele 30 de minute, având o şansă importantă de gol în minutul 14, spaţiile au fost mici, iar forcing-ul câştigătoarei Ligii Campionilor din zona CONCACAF - steril. Clubul saudit a preluat apoi frâiele jocului, iar în minutul 35 a deschis scorul, fructificând prima ocazie avută la poartă: fundaşul Al Shahrani a centrat perfect la zece metri de poartă pentru reluarea cu capul a brazilianului Carlos Eduardo, care a trimis fără emoţii mingea în poarta lui Monterrey.

Aşa cum s-a întâmplat însă şi în duelul din semifinale, cu brazilienii de la Flamengo, Al Hilal nu a reuşit să îşi menţină avantajul de 1-0 de la pauză. Monterrey a întors soarta partidei în doar cinci minute: Gonzalez a adus egalarea, în minutul 55, din pasa lui Urreta, înscriind în poarta goală, iar Meza i-a dus pe mexicani în avantaj. în minutul 60, după un contraatac purtat excelent de Zaldivar, care a bulversat defensiva lui Răzvan Lucescu.

Al Hilal a demonstrat însă că vorbele antrenorului român, care anunţa că îşi doreşte enorm o medalie la Mondialul Cluburilor şi că echipa sa a demonstrat deja că se poate duela de la egal la egal cu forţe ale fotbalului sud-american, nu au fost deloc vorbe-n vânt. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a avut un nou moment de inspiraţie, trimiţându-l în teren, în minutul 60, pe Gomis, iar scenariul din meciul cu Tunis s-a repetat la indigo. Francezul a înscris cu capul, la prima acţiune avută, la şase minute după ce fusese introdus în luptă (cu Tunis, înscrisese la opt minute după ce intrase).

Al Hilal a avut o şansă imensă de a reveni în avantaj, prin Giovinco, în minutul 72, iar arbitrul Ovidiu Haţegan, singurul „fluieraş“ din Europa invitat la competiţia din Qatar, a sancţionat un fault în atac într-o succesiune de atacuri asupra porţii. Portarul lui Al Hilal a contribuit şi el cu o intervenţie salvatoare în minutul 82. Bara i-a refuzat echipei lui Răzvan Lucescu golul victoriei, în minutul patru al prelungirilor, Gomis nimerind bara, iar soarta finalei mici a ajuns la loteria loviturilor de la 11 m.

Francezul Gomis a deschis seria pentru Al Hilal, cu un şut plasat la colţul drept, italianul Giovinco a tras apoi impecabil pentru 2-1, însă Carlos Eduardo l-a făcut mare pe portarul Cardenos, şutând slab şi aducând prima ratare. Eroarea brazilianului care deschisese scorul în finala mică a fost contrabalansată, la scorul de 3-3, de o execuţie şi mai slabă, în afara cadrului porţii, a lui Johan Vasquez, însă Kanno, singurul jucător născut din Arabia Saudită trimis de Lucescu jr să execute de la punctul de la 11 m, a ratat la rândul său. Gonzalez, Medina, Funes şi Cardenas au adus victoria pentru Monterrey, înscriind de la 11 m.

2,5 milioane de dolari încasează ocupanta locului trei la Campionatul Mondial al Cluburilor, cu jumătate de milion mai mult decât echipa de pe locul patru.

Mondialul Cluburilor 2019, Doha (Qatar)

Turul I

Al-Sadd - Hienghène Sport 3-1

Turul II

Al-Hilal – Espérance Tunis 1-0

Monterrey – Al-Sadd 3-2

Meciul pentru locul 5

Al-Sadd - Espérance Tunis 2-6

Semifinala I

Flamengo – Al-Hilal 3-1

Semifinala II

Liverpool - Monterrey 2-1

Finala mică (sâmbătă)

Al-Hilal - Monterrey 3-4 la loviturile de la 11 m, după 2-2 în minutul 90.

Finala (sâmbătă)

Liverpool - Flamengo, ora 19.30

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite