Lumini şi umbre în jocul Simonei Halep! Românca a bifat un alt meci-maraton în optimile turneului de la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din capitala Cehiei după încă un meci de trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2, cu Barbora Krejcikova (118 WTA).

La fel ca şi în partida din runda inaugurală, când a învins-o greu, după două ore şi jumătate pe Polona Hercog, nici în cel de al doilea meci de după pandemie cea mai bună jucătoare de tenis a României nu a avut o evoluţie convingătoare. Erori neforţate, duble greşeli la serviciu şi o deplasare în teren deficitară au fost ingredientele care au apărut deseori în evoluţia româncei.  

Primul set a început cu 4 break-uri consecutive, apoi Barbora Krejcikova a reuşit să îşi faca de două ori serviciul, a mai agonisit încă un break şi s-a distanţat la 5-2. A fost momentul în care Simona si-a concretizat prima oară avantajul serviciului, 5-3, dar cehoiaca nu a ezitat şi a închis setul la prima oportunitate, 6-3.

Setul secund a debuta cu un nou break reuşit de Krejcikovacâte, după care evoluţia Simonei a început să se îmbunătăţească. Halep a trecut la conducerea ostilităţilor şi s-a distanţat la 3-1 şi 5-2. La 5-3 pe propriul serviciu, Simona a irosit 3 mingi de set consecutive, apoi încă una, pentru ca adversara să facă break-ul şi, mai apoi, chiar să egaleze, 5-5. Românca a luat cumva următoarele două game-uri şi a trimis meciul în decisiv. 

La finalul setului al doilea, Simona Halep a avut nevoie de un time-out medical, ea acuzând probleme la ceafă şi la umeri.

În debutul ultimului set, Simona a dispărut încă o dată din joc. A luat un singur punct în primele 2 game-uri şi a fost chiar nevoită să salveze o minge de 0-3. Trecută de acest ultim hop, Halep a luat următoarele 6 game-uri consecutive şi, după 2 ore şi 5 minute, s-a caiificat în sferturile de finală. 

Halep a teminat meciul cu 10 duble geşeli, 3 în dreptul adversarei, în timp ce raportul aşilor a fost egal 2-2. 

Simona Halep o va întâlni în faza următoare a competiţiei pe jucătoarea Magadalena French, jucătoare din Polonia care a eliminat-o în optimi pe românca Gabriela Ruse, scor 7-6 (8), 6-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite