Lumea tenisului, zguduită: Kiki Bertens, locul 20 în lume, se retrage la nici 30 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bertens

Sportul alb devine tot mai solicitant. Şi forţează din ce în ce mai mult sportivii din punct de vedere fizic, scurtându-le, din păcate, carierele.

Iar circuitul feminin seamănă tot mai mult cu o infirmerie! Cu jucătoare de top, care mai mult stau pe tuşă decât joacă. Şi care, atunci când nu acuză probleme fizice, se plâng de depresie şi anxietate, cum a fost cazul lui Naomi Osaka, de curând, la French Open.

Dacă pentru revenirea japonezei în circuitul feminin sunt, totuşi, speranţe, în schimb, o veste tristă a venit din partea lui Kiki Bertens (Olanda, 29 de ani, 20 WTA). Potrivit Reuters, Kiki tocmai a anunţat că îşi va agăţa racheta în cui, la sfârşitul acestui sezon. 

„Vreau să vă anunţ că acest sezon va fi ultimul pentru mine în lumea tenisului. Mereu am încercat să dau totul, dar «rezervorul» e gol, în mod clar. Nu mai există un echilibru între munca depusă şi satisfacţie“, a anunţat Bertens. Care şi-a şi dezvăluit calendarul, în perioada următoare: Eastbourne (19-26 iunie), Wimbledon (28 iunie - 11 iulie) şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Apoi, olandeza va decide dacă va mai juca sau dacă se va retrage din activitate. 

Bertens a înregistrat cel mai bun rezultat la un turneu major la French Open 2016, când a atins semifinalele, fază în care a fost învinsă de Serena Williams. De-a lungul carierei, ea a cucerit 10 titluri WTA şi a urcat până pe locul 4 mondial, în mai 2019.

4 victorii şi 5 înfrângeri are Kiki Bertens în 2021.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite