Lumea tenisului „fierbe“: Ce a scris presa mondială înaintea marelui meci Serena Williams - Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afis

Cea mai aşteptată partidă din sferturile Australian Open e programată pentru astăzi, de la ora 10.00, ora României (Eurosport). Publicaţii prestigioase şi site-uri renumite au dedicat spaţii generoase acestei întâlniri.

Episodul 12 din marea confruntare Simona Halep - Serena Williams va fi găzduit de „Rod Laver Arena“, cu o capacitate de aproape 15.000 de locuri. Din păcate, cum Melbourne e în lockdown, pentru cinci zile, începând de sâmbătă, acest duel savuros se va disputa în faţa unor tribune goale.

Meciul stârneşte un interes uriaş în rândul iubitorilor tenisului din întreaga lume şi, de aceea, presa internaţională a alocat spaţii importante pentru a prefaţa această confruntare de şapte stele.

Ce s-a scris?

*New York Times: Serena Williams se întoarce în timp la Australian Open. În meciul cu Sabalenka, Serena a adus aminte de o perioadă timpurie a carierei sale, cu mult înainte să devină regina indubitabilă a tenisului. Darren Cahill, antrenorul Simonei, a descris mişcările Serenei Williams ca fiind cele mai bune pe care le-a văzut de mult timp încoace. După 23 de titluri majore şi sute de milioane de dolari câştigate din tenis, cum îşi mai găseşte Williams motivaţia? Răspunsul poate fi găsit în cum şi-a petrecut Serena ziua liberă. După antrenamentul de sâmbătă, şi-a pus fetiţa la culcare şi a dat telefoane în interes de serviciu în SUA, acolo unde s-a interesat de afacerile sale, mai ales de linia vestimentară „S by Serena“, pe care a descris-o ca fiind o a doua carieră.

*Site-ul Yahoo! Australia: Halep ţinteşte o nouă victorie cu Serena, după ce s-a răzbunat pe Swiatek. Simona a obţinut cea de-a 100-a victorie într-un turneu de Grand Slam şi acum o întâlneşte pe Serena, de 23 de ori câştigătoare a unui turneu major. Ultima întâlnire a fost memorabilă: Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon 2019. Halep caută triumful la Melbourne Park, după ce anul trecut a pierdut în semifinale, în două seturi, cu Garbine Muguruza.

*Site-ul Roland Garros: Simona Halep va întâlni legenda Serena. Acest meci ar putea candida uşor pentru o finală de Grand Slam, dar Simona Halep şi Serena Williams vor juca în sferturile de finală de la Australian Open. Blockbuster-urile vin pe bandă rulantă la Australian Open. Halep şi-a luat revanşa cu Iga Swiatek, după ce a fost demolată la Roland Garros 2020. Recompensa? Un sfert de finală clasic, cu Serena. Pe hârtie, Williams e, fără dubii, favorită: conduce cu 9-2 la directe, dar ultimul meci dintre cele două a fost acea finală de la Wimbledon.

Halep şi Serena s-au întâlnit de 11 ori până acum, americanca având 9-2, după cum se poate vedea mai jos:

*2019 (Wimbledon, finala): 6-2, 6-2 Halep

*2019 (Australian Open, optimi): 6-1, 4-6, 6-4 Serena Williams

*2016 (US Open, sferturi): 6-2, 4-6, 6-3 Serena Williams

*2016 (Indian Wells, sferturi): 6-4, 6-3 Serena Williams

*2015 (Cincinnati, finala): 6-3, 7-6 Serena Williams

*2015 (Miami, semifinale): 6-2, 4-6, 7-5 Serena Williams

*2014 (Turneul Campioanelor - finala): 6-3, 6-0 Serena Williams

*2014 (Turneul Campioanelor - grupe): 6-0, 6-2 Halep

*2013 (Cincinnati, sferturi): 6-0, 6-4 Serena Williams

*2013 (Roma, semifinale): 6-3, 6-0 Serena Williams

*2011 (Wimbledon, turul II): 3-6, 6-2, 6-1 Serena Williams

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite