Lumea sportului românesc în stare de şoc! Reacţii după moartea lui Ivan Patzaichin: „Mi s-au înmuiat picioarele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan patzaichin foto matei l buta

Dispariţia lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, i-a întristat atât pe oamenii care i-au fost prieteni apropiaţi, cât şi pe simpli săi fanii.

Florin Popescu, ultimul campion olimpic al României la kaiac-canoe, a reacţionat la dispariţia sa. Popescu a povestit pentru gsp.ro că a primit vestea morţii lui  Patzaichin a aflat-o pe când era la cumpărături. „M-am oprit pe loc şi am simţit că mi s-au înmuiat picioarele. Nu am cuvinte să vorbesc. Am spus de fiecare dată, pentru mine Ivan Patzaichin a fost ca un al doilea tată. Mi-a fost antrenor între 1992 şi 2009. Anul trecut, de ziua dânsului, l-am văzut ultima dată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Florin Popescu (47 de ani), ultimul campion olimpic al României, cu canoe de 2 - 1.000 de metri, alături de Mitică Pricop.

Jurnalistul Radio România Actualităţi, Cătălin Cârnu, un alt apropiat al fostului sportiv, a vorbit şi el despre dispariţia acestuia: "Ne leagă o prietenie de mai bine de 30 de ani. Primul interviu pe care l-am făcut la Radio România Actualităţi a fost în 1992, cu Ivan Patzaichin. Ştiam că suferă, ştiam că luptă, ştiam că de fiecare dată a ieşit învingător. A suferit cu demnitate. Mi-e greu să vorbesc de el la trecut, era un tip extraordinar. Niciodată nu a ridicat tonul, niciodată nu l-am văzut supărat pe cineva! Toată lumea îşi aminteşte de bunătatea lui. Este un uriaş, l-am însoţit la multe competiţii. Era uneori uimit că veneau la el sportivi tineri, care nu-l văzuseră concurând. În pandemie petrecea ore la telefon vorbind cu prietenii, îi întreba dacă sunt bine. Sunt prea multe amintiri care îmi vin în minte, îi reţin zâmbetul", a spus Cătălin Cârnu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Ivan Patzaichin, 71 de ani, a încetat din viaţă, duminică, la spitalul Elias din Capitală, unde a fost internat în ultimele trei luni. Fostul canoist suferea de o boală incurabilă despre care familia nu a oferit mai multe detalii. Patzaikin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. De-a lungul cariere, a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, iar la Campionatele Mondiale a cucerit 22 de medalii.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite