Lumea fotbalului, zguduită: A murit celebrul Mino Raiola, impresarul lui Ibrahimovici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mino Raiola, un nume uriaş în fotbalul mondial
Mino Raiola, un nume uriaş în fotbalul mondial

Unul dintre cei mai mari agenţi de jucători din lume, cu o avere impresionantă potrivit Forbes, a încetat din viaţă la 54 de ani.

UPTATE - Mino Raiola a dezminţit informaţia publicată de presa internaţională, cum că ar fi murit la Monte Carlo! Celebrul impresar a publicat un comunicat, după cum Adevărul a scris aici.

----------------------------

Tragedie în lumea fotbalului! Pentru că Mino Raiola, omul care avea sub contract nume grele din sportul-rege, s-a stins după o luptă dură cu o boală la plămâni. 

Născut în Italia în 1967, dar crescut în Olanda, Raiola a devenit cunoscut datorită relaţiei sale cu Zlatan Ibrahimovici (40 de ani). Cei doi au fost foarte buni prieteni şi, probabil, nimeni din lumea fotbalului n-a reuşit să se apropie atât de mult de actualul star al Milanului, un jucător capricios.

Deşi relaţia sa cu Ibrahimovici i-a adus, probabil, cea mai mare notorietate, Mino Raiola a avut sub contract o colecţie uriaşă de vedete. Lista cuprinde nume precum Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt, Erling Haaland, Mario Balotelli şi Pavel Nedvěd.

Absolvent al Facultăţii de Drept, Mino Raiola a şi jucat fotbal până la vârsta de 18 ani, la HFC Haarlem, în Olanda. Apoi însă, a pus punct carierei sale de jucător şi a devenit managerul echipei de tineret de la Haarlem. 

După ce şi-a făcut un nume ca impresar, Raiola s-a stabilit la Monte Carlo. Şi, în august 2016, a intermediat transferul lui Paul Pogba, de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro, un record mondial la vremea respectivă. Comisionul lui Raiola în afacere a fost de... 25 de milioane de euro!

Având în vedere că a fost implicat în astfel de mutări, nu e de mirare că, potrivit Forbes, Mino Raiola a fost pe locul 4 în clasamentul celor mai mari impresari din lume, cu o avere estimată la 84,7 milioane de dolari!

Suferind de o boală la plămâni, Mino Raiola fusese operat, la Milano, în luna ianuarie. Săptămâna trecută, a fost internat, din nou, de această dată, la Monte Carlo, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Astăzi, presa internaţională a publicat ştirea decesului lui Raiola care lasă în urma o companie uriaşă care reprezintă nume mari din fotbal.

MINO RAIOLA VORBIND DESPRE ZLATAN IBRAHIMOVICI

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite