Lumea fotbalului, zguduită: Legendarul Michel Platini a fost arestat astăzi dimineaţă! De ce e acuzat fostul şef UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
michel platini

Un jucător uriaş, câştigător al „Balonului de Aur“ de trei ori la rând, între 1983 şi 1985, francezul a „reuşit“ să-şi distrugă imaginea şi credibilitatea în ultimii ani.

Michel Platini era considerat, cândva, un favorit la şefia fotbalului mondial, urmând să-l înlocuiască pe Sepp Blatter. Ulterior însă, s-a descoperit că, cât timp au condus UEFA, respectiv FIFA, cei doi au comis o grămadă de nenorociri. Drept urmare, au fost eliminaţi din lumea fotbalului.

În cazul lui Platini însă, reapar, periodic, noi acuze de corupţie la adresa sa. Iar astăzi dimineaţă, francezul a fost arestat în scandalul legat de modul în care Qatar a câştigat dreptul de a găzdui Mondialul din 2022.

Platini (63 de ani) a ajuns în fruntea UEFA în 2007 şi a condus această organizaţie până în 2015, când a fost dat jos, după ce s-a dovedit că a fost în centrul mai multor acte de corupţie. În perioada în care Platini a fost şeful UEFA, mai precis în decembrie 2010, Qatar a câştigat găzduira CM 2022.

S-a spus că arabii, pur şi simplu, au „cumpărat“ Mondialul din 2022. De altfel, s-a şi dovedit că Platini a primit suma de 1,35 de milioane de lire sterline, drept şpagă, din partea FIFA, după ce a intermediat afacerea necurată prin care Qatar a fost aleasă gazda Mondialului. Pe lângă faptul că şi-a pierdut poziţia în cadrul UEFA, francezul a primit şi o interdicţie de 4 ani de a mai activa în fotbal. De atunci, au trecut trei ani şi jumătate.

În ciuda faptului că anchetatorii au dovedit acuzele de corupţie la adresa lui Platini, acesta susţine, în continuare, că e nevinovat.

CITEŞTE ŞI:

Michel, şpăgar de fel: Culisele arestării lui Platini în cel mai mare scandal care arată corupţia din fotbal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite