Lumea fotbalului, zguduită: Israel cere excluderea Argentinei de la Cupa Mondială! FIFA a fost contactată oficial

Lumea fotbalului, zguduită: Israel cere excluderea Argentinei de la Cupa Mondială! FIFA a fost contactată oficial

Benjamin Netanyahu

Cu şase zile înainte de startul Cupei Mondiale, un scandal de proporţii a lovit lumea fotbalului, iar israelienii sunt foc şi pară.

Totul a pornit după ce un amical dintre Israel şi Argentina, care ar fi trebuit să aibă loc, sâmbătă, la Ierusalim, a fost anulat din cauza refuzului sud-americanilor de a face deplasarea pentru acest meci.

Faptul că argentinienii au acceptat să joace la Ierusalim cu Israel a declanşat reacţii vehemente, iar preşedintele Federaţiei de Fotbal din Palestina a spus că palestinienii ar trebui să dea foc tricourilor şi fotografiilor cu Messi!

Speriaţi de aceste reacţii înaintea unui turneu final în care există şi pericolul unor atentate în Rusia, argentinienii au anulat amicalul. Numai că israelienii au luat foc şi, într-o primă fază, inclusiv premierul Benjamin Netanyahu a luat legătura cu federaţia argentiniană, în încercarea de a împiedica anularea amicalului.

Cum sud-americanii nici n-au vrut să audă de aşa ceva - mai ales că Messi şi compania au salutat decizia de a nu merge în Israel - scandalul a luat amploare. 

Acum, Federaţia Israeliană de Fotbal a cerut ca FIFA să excludă Argentina de la Mondialul din Rusia, pe motiv că sud-americanii au amestecat politicul în sport. În plus, israelienii solicită daune financiare, susţinând că biletele pentru meci, dar şi drepturile TV au fost vândute de mult, iar refuzul argentinienilor de veni în Israel le-a provocat o „gaură“ financiară.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: