Lumea fotbalului şi-a luat adio de la un jucător legendar: Unde va ajunge Petr Cech după finala Ligii Europa

Lumea fotbalului şi-a luat adio de la un jucător legendar: Unde va ajunge Petr Cech după finala Ligii Europa

Partida de miercuri seara a fost ultima pentru goalkeeper-ul „tunarilor“, Petr Cech (37 de ani). Cehul a părăsit terenul cu lacrimi în ochi, învins, deşi a avut o prestaţie excelentă, limitând proporţiile scorului prin paradele sale.

„Sunt mândru de mine şi de ultimul meci al carierei mele. Am făcut tot ce am putut. N-am regret, cu toate că încheiem sezonul cu mâinile goale. Meritam cel puţin un trofeu, pentru că am muncit mult“, a declarat portarul celor de la Arsenal. 

 
Cech a intrat în istorie după finala de miercuri seara: a devenit primul fotbalist care a jucat atât pentru, cât şi împotriva aceluiaşi club din Anglia într-o finală europeană! El s-a aflat în poarta celor de la Chelsea în 2013, când londonezii au câştigat Liga Europa, iar acum, el s-a aflat în poarta adversă. 
 
Chiar dacă şi-a încheiat cariera la Arsenal, din vară, Petr se va întoarce la Chelsea, club pentru care a jucat, între 2004 şi 2015. De această dată, cehul care vorbeşte cinci limbi străine va fi directorul sportiv al londonezilor. 
850
de meciuri a jucat Petr Cech, iar în 367 dintre ele n-a primit gol. Portarul şi-a încheiat cariera cu 18 trofee cucerite cu Chelsea şi cu Arsenal la nivel de club.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: