Lumea fotbalului plânge din nou: A murit eroul Senegalului la Mondialul din 2002!

Lumea fotbalului plânge din nou: A murit eroul Senegalului la Mondialul din 2002!

Papa Bouba Diop, în tricoul celor de la West Ham

Nici n-au trecut ecourile tragediei în urma căreia s-a stins Diego Armando Maradona că a şi apărut, astăzi, încă o ştire care a zguduit lumea sportului-rege.

Fotbalul mondial îşi pierde, pe rând, stelele din trecut! Bineînţeles, şocul produs de dispariţia lui Maradona e incomparabil, ca impact global, cu orice altă ştire de acest gen, însă, din păcate, acea tragedie a fost urmată, astăzi, de o altă veste tristă.
 
Vorbim despre moartea senegalezului Papa Bouba Diop la doar 42 de ani, după o lungă suferinţă. Fostul mijlocaş s-a stins la Paris.
 
Diop şi-a făcut un nume pe prima scenă fotbalistică a lumii, după ce a marcat singurul gol în victoria Senegalului cu Franţa, în partida care a deschis Mondialul din 2002, găzduit de Coreea de Sud şi Japonia. În acel moment, Franţa era deţinătoarea titlului mondial. În acel turneu final, Diop a mai înscris de două ori, într-o partidă din grupă, cu Uruguay (3-3). Senegal a făcut atunci un turneu excelent, avansând până în sferturi, unde a fost eliminată de Turcia (0-1).
 
Papa Diop a adunat 63 de selecţii şi 11 goluri pentru Senegal, în perioada 2001-2008. La nivel de cluburi, a evoluat ani buni în Europa la formaţii precum Fulham, Portsmouth, AEK Atena, West Ham United şi Birmingham City.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările