Lumea fotbalului olandez, în doliu: a murit unul dintre cei mai mari jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai importanţi jucători de fotbal din Olanda a murit, la 72 de ani, lăsând în urmă o carieră cu repere notabile în istoria ţării sale.

Lumea fotbalului olandez se află în doliu, după ce Rob Rensenbrink a murit, la 72 de ani. Fost component al echipei naţionale de fotbal a Olandei lasă în urmă faze memorabile reuşite alături de bunul său prieten, Johann Cruyff, care a încetat din viaţă, de asemenea, în anul 2016.

Fostul mare fotbalist a cedat, dn pricina unei boli degenerative musculare, fiind al treilea jucător din generaţia calificată în două finale mondiale la rând, CM 1974 şi CM 1978, care a murit, după Johann Cruyff şi Dirk Nanninga.

Poreclit „Omul şarpe”, Rob Rensenbrink a ocupat postul de atacant, fiind golgheter atât pentru Anderlecht, în campionat şi Cupa Cupelor. Mai mult, a fost foarte aproape de a aduce ţării sale un prim titlu mondial, însă mingea şutată de el s-a dus, în minutul 90, în bară, în finala meciului cu Argentina, din 1978. De altfel, fostul jucător număra 46 de selecţii şi 14 goluri pentru prima reprezentativă a Olandei.

„A fost cea mai mare extremă stânga din istoria clubului, unul dintre arhitecţii primului succes major european. Dotat cu o tehnică unică şi un simţ ieşit din comun al golului, Rob i-a cucerit pe fanii din toata lumea”, a fost mesajul de condoleanţe transmis de clubul Anderlecht.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite