O nouă stea a răsărit în tenisul mondial: Lukas Rosol a scris istorie la BRD Năstase Ţiriac Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 10 luni după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal la Wimbledon, cehul Lukas Rosol a câştigat turneul ATP BRD Năstase Ţiriac Trophy, punând mâna pe trofeul din sticlă roşie de la Bucureşti.

Game, set şi meci pentru cehul Lukas Rosol în finala BRD Năstase-Ţiriac Trophy de la Bucureşti. Jucătorul plasat pe locul 48 ATP a câştigat primul trofeu al carierei la simplu, la capătul unui turneu în care a trecut de Gilles Muller, Andreas Seppi, Viktor Troicki, Gilles Simon şi Guillermo Garcia Lopez. În ultimul act, cehul, care a căpătat porecla de „Călăul lui Nadal” după ce l-a eliminat pe Rafa la Wimbledon, a trecut tot de un spaniol, Garcia Lopez, scor 6-3, 6-2.

La vârsta de 28 de ani, cehul Lukas Rosol se află pe locul 48 în ierarhia ATP, fiind născut în Brno. După ce l-a eliminat anul trecut pe Nadal de la Wimbledon, numele lui Rosol a devenit foarte sonor în peisajul tenisului mondial. Cehul şi-a dovedit la Bucureşti calităţile înnăscute şi, potrivit specialiştilor, nu este exclus ca la Roland Garros să se lupte chiar pentru primul său titlul de Mare Şlem. Rosol a debutat în circuitul profesionist de tenis în 2004, având în palmares 42 de victorii şi 53 de înfrângeri.

Tecău a „capturat” trofeul la dublu

Ţiriac vrea modernizarea bazei

Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy i-a readus pe bucureşteni pe arenele BNR, semifinalele şi finala fiind „sold-out”. Managerul Ion Ţiriac a dezvăluit că a fost sunat de un membru al boardului ATP, care l-a felicitat pentru organizarea ireproşabilă, ţinta fiind ca în următorii ani să crească valoarea premiilor şi a punctelor acordate. „Pentru început, e bine că am adus lumea aproape de acest sport şi că am avut cereri de la jucători precum Tipsarevici, care a rămas până astăzi la Bucureşti, deşi a fost eliminat. În afara premiilor de 500.000 de euro, s-au mai cheltuit alte 4-500 de mii cu organizarea: hoteluri, mese etc. În anii următori, trebuie să ridicăm ştacheta din toate punctele de vedere”, a afirmat Ion Ţiriac la DigiSport.

Fostul tensimen i-a cerut guvernatorului BNR Mugur Isărescu să modernizeze baza din Cotroceni. „Dacă nu se poate, poate Primăria, poate Guvernul, vor decide să facă o bază sportivă, cu un teren central de 6.000 de locuri şi unul mai mic. Un an, doi mai putem rămâne pe Arenele BNR, dar dacă vrem să creştem, e nevoie de mai mult”, susţine Ţiriac.   

Ilie Năstase: Nu sunt multe capitale în jurul nostru care să aibă turneu ATP. Şi nu e nicio diferenţă într-un turneu din străinătate şi cel de aici  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite