Luis Suarez a primit Balonul de Aur acordat celui mai prolific atacant din Europa. Cristiano Ronaldo, egalul uruguayanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO fcbarcelona.com
FOTO fcbarcelona.com

Sezonul 2013/2014 a fost unul excelent pentru Luis Suarez în tricoul lui Liverpool, atacantul reuşind să marcheze 31 de goluri, la fel ca portughezul Ronaldo în tricoul lui Real Madrid. Cei doi atacanţi au fost cei mai buni marcatori din Europa în sezonul anterior, motiv pentru care au fost premiaţi cu Gheata de Aur.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Luis Suarez (fost jucător al lui Liverpool) au fost cei mai buni marcatori din Europa în sezonul 2013/2014. Fiecare dintre cei doi jucători a marcat câte 31 de goluri anul trecut, suficient pentru a-şi câştiga primul loc pe podiumul celor mai prolifici atacanţi. 

Dacă Ronaldo mai are de aşteptat până în noiembrie, când va intra în posesia Ghetei de Aur, Suarez a primit deja trofeul, la Barcelona, din partea legendarului Kenny Dalglish. 

"La nivel personal este extraordinar să câştigi acest tip de premii, dar nu aş fi putut să fac acest lucru fără ajutorul colegilor. Sunt onorat să câştig acest premiu, pe care l-au primit şi alţi fotbalişti extraordinari înaintea mea. Vreau să mulţumesc familiei şi tuturor oamenilor de la Liverpool pentru ajutorul acordat în cei trei ani petrecuţi acolo. Acum trec mai departe, începe o altă perioadă din viaţa mea, de care aştept să mă bucur", a declarat la ceremonia de premiere Luis Suarez.

"Din partea mea, a foştilor colegi şi a tututor oamenilor de la Liverpool, multe felicitări. Meriţi din plin acest trofeu, ai fost incredibil, Barcelona e norocoasă că te are. Sunt sigur că vei mai câştiga şi alte titluri. Ne e dor de tine, mult succes", a fost mesajul transmis de Steven Gerrard, căpitanul lui Liverpool, fostului său coleg.

Câştigători ai Ghetei de Aur în ultimele cinci sezoane din campionatele Europei:

2009–10 Leo Messi (Barcelona) 34 goluri, 68 puncte
2010–11 Ronaldo (Real Madrid) 40 goluri, 80 puncte
2011–12 Leo Messi (Barcelona) 50 goluri, 100 puncte
2012–13 Leo Messi (Barcelona) 46 goluri, 92 puncte
2013–14 Ronaldo (Real Madrid) şi Luis Suarez (Liverpool) câte 31 de goluri şi 62 de puncte 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite