Lui Reghecampf i s-a făcut ruşine de ruşinea lui: cum arată tabelul dezolant care îi poate forţa plecarea de la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf. FOTO: Sportpictures.eu
Laurenţiu Reghecampf. FOTO: Sportpictures.eu

Criza de la Steaua a ajuns atât de mare, încât nici Laurenţiu Reghecampf, un expert în a nega evidenţa, nu o mai poate ignora.

De la începutul sezonului, tehnicianul a venit cu fel şi fel de explicaţii pentru faptul că echipa sa a jucat slab în cele mai multe meciuri. 

Apoi, a trecut la promisiuni, spunând că, după pauza de iarnă, Steaua va arăta altfel. S-a ţinut de promisiune în sensul că Steaua a arătat mai rău în 2017: o singură victorie în cele şase meciuri oficiale disputate până la startul play-off-ului.

Din nou, „Reghe“ a trecut la promisiuni: „Vom arăta altfel în play-off!“. Când Steaua a debutat în play-off cu un 2-0 cu CFR Cluj, tehnicianul a exclamat: „V-am spus că vom arăta altfel în play-off“. Din păcate pentru Steaua, echipa a arătat la fel de rău ca înainte, după victoria cu CFR Cluj, fiind umilită de puştii lui Hagi, scor 3-1.

Eşecul de la Ovidiu a aruncat trupa pregătită de „Reghe“ pe locul 2 în clasament, la trei puncte de Viitorul. Şi, pare că a mai avut un efect: l-a trezit, într-un final, pe Reghecampf la realitate. Conştient şi el de dimensiunile crizei, antrenorul a anunţat că, dacă va pierde derby-ul cu Dinamo din weekend, atunci îşi va încheia mandatul pe banca roş-albaştrilor.

„Le-am transmis jucătorilor că pentru mine meciul cu Dinamo e ultimul meci. Eu nu mai suport să mă bată. Vreau să văd altă reacţie din partea lor, vreau să văd că îşi doresc să câştige un derby. Ăsta e mesajul pe care eu l-am transmis fotbaliştilor“, a declarat antrenorul care n-are niciun succes cu Dinamo în ultimele opt meciuri.

Becali îi confirmă plecarea

Auzind ce a spus „Reghe“, Gigi Becali a încercat, într-o primă fază, să ofere o explicaţie la sport.ro: „El (n.r. – Reghecampf) e sigur că nu pierde, de-aia zice aşa. Că n-are cum să piardă. Nu e normal să pierzi cu o echipă care e mai slabă ca tine“.

Apoi însă, patronul roş-albaştrilor a confirmat şi el că, în cazul unui eşec în derby, va lua în considerare schimbarea antrenorului: „Când o să mănânce Reghecampf bătaie de la Dinamo, abia atunci o să mă gândesc la un înlocuitor“.

Clauză de 700.000 de euro

Reghecampf a anunţat că va pleca, dacă va fi învins iarăşi de Dinamo, însă rămâne de văzut cum se va produce această despărţire. Contractul său cu Gigi Becali conţine o clauză potrivit căreia, dacă e demis trebuie să primească 700.000 de euro, iar dacă demisionează trebuie să achite el această sumă.

„Gigi nu se prevalează de acea clauză. El poate să-mi dea acei bani în 20 de ani, prietenia care ne leagă e mult mai puternică. Nu stăm în acea clauză, dar credeţi-mă că patronul nu discută cu nimeni şi nu se gândeşte să mă schimbe“, a precizat „Reghe“ la Digi Sport.

Ultimele derby-uri pentru Reghecampf

Dată Competiţie Meci

01.03.2017 Cupa Ligii Steaua – Dinamo 1-3

22.12.2016 Cupa Ligii Dinamo – Steaua 4-1

30.11.2016 Liga I Dinamo – Steaua 3-1

20.08.2016 Liga I Steaua – Dinamo 1-1

20.04.2016 Cupa României Steaua – Dinamo 2-2

10.04.2016 Liga I Steaua – Dinamo 1-1

06.03.2016 Liga I Dinamo – Steaua 1-1

03.03.2016 Cupa României Dinamo – Steaua 0-0

Bilanţ: 0 victorii, 5 egaluri, 3 înfrângeri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite