Lucian Bute a plâns la retragerea din box! Ce l-a determinat să ia această decizie pe fostul campion mondial la profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Lucian Bute a încheiat conturile cu boxul profesionist, anunţând, la 39 de ani, că a decis să pună mănuşile în cui.

Bute nu şi-a putut stăpâni lacrimile în faâa presei de la Montreal, unde şi-a făcut publică retragerea şi a explicat de ce a luat această decizie.  "Este momentul să dau pagina. Asta e viata. Imi e foarte greu, dar stiu ca e cea mai buna decizie. Nu mai am nimic de demonstrat. Încă două sau trei lupte pentru cativa dolari nu ar fi schimbat nimic. Sunt sanatos si vreau sa ma ocup de familie. Cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit", a spus românul, conform Journal de Montreal, citat de ziare.com.

Fostul campion mondial IBF a dezvăluit că se retrage din cauza vârstei. "Reflexele mele, dorinta de a ma antrena si echilibrul nu mai sunt aceleasi. Iar astea sunt semne ca ai incetinit. Boxul este un sport de reactie si nu te iarta niciodata. De ce sa imi risc sanatatea? Este foarte greu pentru un pugilist să recunoască faptul că şi-a atins limitele", a mai spus Bute, care a dezvăluit şi care a fost cel mai bun meci al său din carieră. "Nu doar faptul ca am devenit campion mondial a contat, ci si maniera in care am castigat.Imi amintesc si acum reactia publicului. Sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost si la a doua lupta cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci facut de mine."

Lucian Bute a fost campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF în intervalul 2007-2012. El a câştigat 32 de partide şi a avut doar cinci înfrângeri la profesionişti. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite