Lucian Bute: „Nu m-am gândit o secundă să mă retrag“. Pugilistul a explicat de ce a pierdut meciul cu Jean Pascal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a susţinut prima conferinţă de presă în România, după înfrângerea suferită la Montreal în faţa lui Jean Pascal, susţinând că nu are de gând să se retragă din activitate, în ciuda speculaţiilor unor specialişti în box.

Lucian Bute a susţinut joi după amiază o conferinţă de presă, prima după eşecul suferit pe 18 ianuarie, la Montreal, în faţa lui Jean Pascal. Vizibil emoţionat în faţa jurnaliştilor, pugilistul român a explicat cauzele eşecului cu Pascal şi a declarat răspicat că nu are de gând să se retragă din activitate. Totodată, Bute a negat că va schimba antrenorul în perioada următoare.

Cele mai importante declaraţii ale lui Bute în conferinţa de presă:

despre posibila retragere din box: "Am ţinut să vin în faţa presei pentru că nu am apărut la niciun post TV imediat după meci. Legat de ce s-a întâmplat la meci, nu am tras concluzii, sunt în etapa evaluărilor şi în momentul în care voi lua nişte decizii veţi fi primi care veţi afla. Eu mă evaluez pe mine însumi acum. Am vorbit şi cu staff-ul, nu am luat în calcul retragerea nicio secundă, nu e nicio tragedie, toţi marii campioni au pierdut meciuri în viaţa lor. O să mă ridic, vreau să continui, am puterea să fac acest lucru.

despre posibilitatea de a schimba antrenorul: "Nu am luat în calcul să schimb antrenorul, o să vorbesc cu staff-ul la Montreal şi vom decide împreună ce facem pe viitor. Sunt convins că ei au încredere în mine şi eu la fel, datorită lor sunt ceea ce sunt. Cu Larouche mi-am apărat centura de nouă ori, nu e o opţiune să schimb staff-ul in temelii."

despre meciul cu Jean Pascal: "Nu pot să-mi explic de ce nu am dat drumul la braţe cum dădeam înainte, în celelalte meciuri pe care le-am jucat. Înainte dădeam câte 80 de lovituri într-o repriză, acum am ajuns la 15, ceea ce nu e în regulă. Ceva în subconştientul meu s-a întâmplat, dar nu-mi explic ce. Poate fi de la meciul cu Froch, care m-a marcat serios. Sunt conştient că n-am boxat la adevărata mea valoare. Am dezamăgit toţi fanii şi îmi pare rău pentru acest lucru. Dar nu e o tragedie, e doar o înfrângere pe care am acceptat-o. Toţi marii campioni au avut în cariera lor înfrângeri. Am recunoscut că Pascal a fost mai bun şi a meritat victoria. În repriza ultimele două reprize am demonstrat că sunt capabil, că pot să-l bat. Cred că a fost vorba de o problemă psihologică, când ajung în situaţii de stres, cu adversarul în faţă, se întâmplă ceva, dar nu-mi explic ce. Fizic am fost la cel mai bun nivel."

despre o posibilă revanşă cu Pascal: "E stipulată în contract revanşa cu Pascal, dar nu cred că va putea fi organizată în următoarele luni. Fanii ar trebui să vadă o schimbare la mine, altfel de ce i-ar putea interesa? Dacă e nevoie să fac un meci înainte, îl voi face şi probabil pe viitor o să fie şi revanşa. Eu am simţit până în ultima clipă că pot să-l bat pe Pascal, că nu e mai bun decât mine. Dar în meciul din 18 ianuarie a fost mai bun ca mine."

despre posibilitatea de a schimba categoria de luptă: "Pot să revin la supermijlocie fără probleme, pot să fac ambele categorii, nu am nicio problemă. Simt că pot reveni şi din cauza asta nu vreau să mă retrag. O să fac anumite teste medicale. Dacă sănătatea îmi va permite, voi merge mai departe, dacă nu, atunci îmi voi lua la revedere de la box. Viaţa e lungă, mai am mulţi ani de trăit. Oricum, am făcut multe pentru acest sport.

despre revanşa cu Carl Froch: "Trebuie să boxez cu Froch, vreau o revanşă. E foarte important pentru viitorul meu, pentru televiziune, pentru americani şi canadieni. Am vrut să vină la Montreal, dar n-a acceptat. Când am primit contraoferta, am acceptat, pentru că am avut încredere că îl pot bate la el acasă. Din păcate, n-a ieşit aşa cum am sperat."

Lucian Bute a pierdut la 18 ianuarie al doilea meci din cariera sa de profesionist, contra canadianului Jean Pascal. Prima înfrângere suferită de român datează din mai 2012, atunci când britanicul Carl Froch i-a luat centura de campion mondial lui Lucian, versiunea IBF, categoria supermijlocie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite