Lucian Bute: Am luat tot ce îmi dădea preparatorul fizic; Este cel mai greu moment al vieţii mele

Lucian Bute: Am luat tot ce îmi dădea preparatorul fizic; Este cel mai greu moment al vieţii mele

Lucian Bute FOTO BPA

Pugilistul Lucian Bute a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Quebec, că nu a luat niciodată substanţe interzise, subliniind că trăieşte cel mai greu moment al vieţii sale. El a adăugat că a luat mereu ceea ce îi dădea preparatorul fizic şi doar suplimente pentru recuperare.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Niciodată nu am luat substanţe interzise. Tot ce am luat au fost suplimente pentru recuperare. Am luat tot ce îmi dădea preparatorul fizic. Doar suplimente. Habar nu am ce este ostarina. Nu dau vine pe nimeni, dar ceva lipseşte în aceasră ecuţia. Aştept analiza eşantionului B. Sper că va fi negativ. Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu sunt un băiat care a luat ceva. Sunt curat. Este cel mai rău lucru, mai rău ca toate meciurile pe care le-am pierdut, chiar şi atunci când am fost învins de Carl Froch. Nu există comparaţie. Este îngrozitor"", a declarat Bute, informează presa canadiană.

Fără a fi un steroid anabolizant, ostarina poate avea aceleaşi efecte şi poate ajuta la recuperarea fizică, a declarat medicul Christiane Ayotte, directoarea laboratorului antidoping din Canada.

Potrivit medicului, citat de rds.cam, produsul este uşor de procurat pe internet şi nu se găseşte în alimente sau suplimente alimentare. WADA a interzis acest produs în ianuarie 2008.

Din august 2015, Bute lucrează cu preparatorul fizic Daniel Ortega, iar acesta este partenerul lui Angel Herredia, un specialist al pregătirii fizice în atletism, care a dat unor sportivi hormoni creştere şi EPO. El a colaborat cu FBI şi agenţia americană de luptă contra dopajului. 

"Am încredere în el, el îmi dădea shake-uri şi suplimente. Am urmat acelaşi protocol ca înainte de meciul cu James DeGale", a declarat Bute, având grijă să nu-l acuze pe Ortega.

Alături de Bute s-au aflat antrenorii Howard şi Otis Grant. "Lucian nu este un trişor, munceşte mai mult ca oricine", a afirmat Otis Grant.

Deşi nu acuză comisia de la Washington, Howard Grant are îndoieli în privinţa competenţei acesteia. "Eu am boxat, fratele meu a boxat pi Lucian a boxat în diverse locuri. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar după ce am văzut în vestiare şi la inspectori, este departe de Quebec. Nu spun că sunt incompetenţi, dar sunt lucruri care te marchează când vezi la un astfel de meci, nişte "Mickey Mouse" care ne spun ce să facem, când ei habar nu aveau unde trebuie să meargă sau au pierdut mănuşile pentru acest meci", a afirmat Howard Grant. 

Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC. Comisia îşi va urma propriile regulamente antidoping în acest caz şi se va consulta cu WBC şi al său program pentru un box curat. 

Ostarina, cunoscută şi sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se află încă în stadiul de dezvoltare. Ea ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

Din acest motiv, substanţa a fost trecută pe lista celor interzise de către WADA în ianuarie 2008, deşi nu există încă în utilizarea clinică vreun medicament din această clasă. Însă există teste de sânge pentru toate substanţele SARM cunoscute.

Meciul Lucian Bute - Badou Jack, deţinătorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc în 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a încheiat la egalitate, după decizia arbitrilor-judecători, astfel că suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările