Lucescu, singurul român rămas în Europa: cum a dus Şahtior în sferturile Ligii Europa şi când îşi va afla adversarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

După partidele retur din a doua competiţie europeană intercluburi, un român a părăsit întrecerea, în timp ce altul a sărbătorit o calificare remarcabilă.

Ştefan Radu (Lazio) a privit de pe margine eliminarea neaşteptată a romanilor care, după turul cu Sparta Praga (scor 1-1), păreau că au calificarea în buzunar.

Joi însă, pe „Olimpico“, italienii au fost zdrobiţi de reprezentanta Cehiei, Sparta având 3-0 (Dočkal 10, Krejčí 12, Juliš 44) la pauză! Partea secundă n-a schimbat nimic pe tabela de marcaj, iar ultima formaţie italiană rămasă în Europa, în acest sezon, a fost eliminată. Ştefan Radu, accidentat, a lipsit la Lazio.

Pentru Mircea Lucescu, Liga Europa a însemnat o şedinţă de terapie, după ce, în weekend, Şahtior a fost învinsă, categoric, de Dnipro (scor 1-4), ajungând la trei puncte în spatele liderului Dinamo Kiev. „Minerii“ s-au impus cu 1-0 (Eduardo da Silva 90+3) pe terenul celor de la Anderlecht, după ce câştigaseră şi în tur, scor 3-1. La meciul de la Bruxelles, fiecare echipă a terminat jocul în zece oameni. Kucher (84) a fost eliminat de la ucraineni, iar Mbodji (86) a văzut „roşu“ la Anderlecht.

Van Gaal, out la finalul sezonului

Meciul-vedetă în Liga Europa, Manchester United - Liverpool, s-a încheiat egal, 1-1, iar „cormoranii“ au ajuns, în sferturi, graţie succesului de pe teren propriu, scor 2-0. Această ultima contraperformanţă pecetluieşte soarta lui Van Gaal la Manchester United, el urmând a fi demis la finalul sezonului.

Având în vedere situaţia din campionat, câştigarea Ligii Europa era ultima şansă a celor de la United de a se califica pentru sezonul viitor de Liga Campionilor. Formaţia care se va impune în a doua competiţie europeană intercluburi va evolua în Liga Campionilor, în stagiunea următoare.

Vezi AICI toate rezumatele video ale meciurilor disputate aseară

Liga Europa, optimi, retur

Anderlecht - Şahtior Doneţk 0-1 (1-3 în tur)

Sevilla - FC Basel 3-0 (0-0 în tur)

Tottenham - Dortmund 1-2 (0-3 în tur)

Braga - Fenerbahce 4-1 (0-1 în tur)

Leverkusen - Villarreal 0-0 (0-2 în tur)

Valencia - Athletic Bilbao 2-1 (0-1 în tur)

Lazio - Sparta Praga 0-3 (1-1 în tur)

Manchester United - Liverpool 1-1 (0-2 în tur)

*Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din sferturi e programată pentru, vineri, de la ora 14.00 (Eurosport)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite