Lucescu, sărbătorit la Kiev: Salariul românului la Dinamo e surprinzător de mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu a avut ultimel rezultate notabile la Şahtior Doneţk, în perioada 2004-2016
Mircea Lucescu a avut ultimel rezultate notabile la Şahtior Doneţk, în perioada 2004-2016

Reputatul tehnician împlineşte, astăzi, 75 de ani. Iar patronii clubului Dinamo, fraţii Surkis, l-au convins să revină în Capitala Ucrainei pentru a prelua echipa, deşi Lucescu voia să renunţe din cauza ameninţărilor fanilor.

Instalarea lui Mircea Lucescu pe banca formaţiei Dinamo Kiev s-a transformat în cea mai tensionată numire din îndelungata sa carieră.

Mutarea a fost dezvăluită, joia trecută, ucrainenii anunţând că au bătut palma cu „Il Luce“ printr-un mesaj postat şi pe contul de Facebook al clubului: „Bun venit, Mister!“. Aproape imediat însă, au sărit fanii vicecampioanei care îl detestă pe Lucescu, pentru că, între 2004 şi 2016, românul a activat la rivala de moarte, Şahtior Doneţk, cu care a şi cucerit 22 de trofee. Furioşi că fraţii Surkis au apelat la un fost duşman, suporterii au mers la stadion pentru a protesta, iar online au lansat ameninţări macabre la adresa noului tehnician. Văzând această situaţie, Lucescu a anunţat, luni la prânz, că înţelegerea cu Dinamo Kiev a căzut! Povestea părea, brusc, încheiată, însă, spre seară, impresarul Arcadie Zaporojanu a venit cu o nouă surpriză.

„Fiind îngrijorat de anumite tensiuni apărute, Mircea Lucescu a trimis, sâmbătă, acea scrisoare clubului (n.r. - scrisoarea prin care îşi anunţa plecarea). A vrut să spună că, dacă aduce un prejudiciu de imagine clubului, n-are rost să se complice. Apoi, a venit răspunsul preşedintelui Surkis, care i-a transmis că o mână de oameni nu poate să schimbe vectorul şi că au pornit la un drum. Acest răspuns i-a dat încredere lui nea Mircea şi continuă la Dinamo Kiev“, a precizat Zaporojanu pentru spotmedia.ro.

Fanii îl ameninţă în continuare

Spusele impresarului s-au confirmat, ieri dimineaţă, când Lucescu a plecat din Bucureşti, cu destinaţia Kiev. Chiar dacă a refuzat să dea detalii presei, semnalele apărute indică faptul că românul intenţionează, totuşi, să preia Dinamo Kiev. Asta în ciuda faptului că fanii continuă să lanseze ameninţări la adresa sa.

„Mircea, ai dreptate, nu poţi lucra normal la această echipă. Dacă te vei prezenta la Kiev înseamnă că ai ales banii şi ai distrus legătura fanilor cu echipa. Oraşul Kiev nu va fi la fel de prietenos cu tine, cum a fost Doneţk. Noi vom rămâne demni, pentru noi istoria e mai importantă decât banii sau trofeele. Nu vom renunţa niciodată la principiile noastre“, a fost un fragment al mesajului postat de fanii lui Dinamo pe Facebook.

Salariul e mai mic decât ce s-a spus iniţial

Joia trecută, când a apărut ştirea că „Il Luce“ a bătut palma cu Dinamo Kiev pentru un contract de doi ani, cu drept de prelungire pentru încă un sezon, s-a vorbit că românul va încasa trei milioane de euro pentru fiecare stagiune.

Ieri însă, Digi Sport a scris că, în realitate, salariul lui Mircea Lucescu e mult mai mic, de doar 1,2 milioane de euro. Oricum, oamenii din fotbal au insistat că nu banii au contat în decizia luată de Lucescu. „Lucescu are bani să trăiască încă 2.000 de ani, fără să muncească! Dar vrea să muncească“, a spus Dumitru Dragomir. Iar Ilie Dumitrescu l-a completat: „Vorbim despre un campion, un antrenor titrat. Domnul Lucescu n-a mers la Dinamo Kiev pentru partea financiară, ci pentru că iubeşte acest fenomen. Îi e dor de fotbal“.

Îţi promitem nu numai o primire «caldă», ci şi cele mai dificile condiţii de muncă! Acestea vor fi cele mai grele milioane de euro din cariera ta! Mesajul fanilor pentru Mircea LucescuRămân! M-au primit foarte bine la club, am fost emoţionat, am decis să respect înţelegerea iniţială cu preşedintele Surkis. Sunt însă conştient că mă aşteaptă o misiune foarte dificilă, pentru că până la 22 august, când începem campionatul, trebuie să studiez şi să formez echipa.Mircea Lucescu, într-o declaraţie dată în exclusivitate directorului GSP, Ovidiu Ioaniţoaia
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite