Lucescu, rezultat magnific în Liga Europa: Şahtior, cu un pas în semifinale. Suspans în Dortmund - Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Meciurile tur din sferturi au lămurit, în mare, problema calificării pentru formaţia din Doneţk, dar şi Sevilla, ultima fiind expertă în câştigarea celei de a doua competiţii intercluburi din Europa.

Exilată din Doneţk şi rămasă fără jucătorii excepţionali de altă dată, Şahtior părea că va avea un sezon sub standardele cu care ne-a obişnuit Mircea Lucescu.

„Il Luce“ ţine însă ştacheta sus şi, dacă în campionat e la trei puncte de liderul Dinamo Kiev, în Europa, românul face furori cu trupa sa. Şahtior s-a impus, joi, pe terenul celor de la Braga, ocupanta locului 4 în prima ligă portugheză. „Minerii“ au condus cu 2-0 şi, chiar dacă gazdele au punctat în minutul 89, victoria cu 2-1 trimite formaţia ucraineană cu un pas în semifinalele Ligii Europa.

Sevilla, deţinătoarea Ligii Europa din ultimele două sezoane, e în aceeaşi situaţie cu Şahtior. Elevii lui Unai Emery au câştigat duelul sută la sută spaniol din această fază, impunându-se pe terenul celor de la Athletic Bilbao.

Dacă pentru Şahtior şi Sevilla semifinalele se văd deja, în schimb, suspansul se menţine în celelalte două confruntări din sferturi, calificarea urmând a fi jucată în manşa secundă.

Liga Europa, sferturi, tur

Braga - Şahtior Doneţk 1-2
Wilson Eduardo 89 / Rakitskiy 44, Ferreyra 75

Villarreal - Sparta Praga 2-1
Bakambu 3, 63 / Brabec 45+4

Athletic Bilbao - Sevilla 1-2
Aduriz 47 / Kolodziejczak 56, Iborra 83

Dortmund - Liverpool 1-1
Hummels 48 / Origi 36

*Meciurile retur sunt programate pentru 14 aprilie.

Vezi AICI rezultatele VIDEO ale celor patru meciuri jucate aseară

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite