Lucescu junior, la bătaie cu granzii! Antrenorul român trage la titlu în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu FOTO EPA
Răzvan Lucescu FOTO EPA

Răzvan Lucescu a obţinut a treia victorie consecutivă în campionat cu PAOK Salonic. E pe locul trei în Grecia la jumătatea sezonului, la un punct de liderul Olympiakos şi la egalitate cu AEK Atena.

Echipa antrenată de Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a câştigat sâmbătă seara pe terenul lui Platanias cu 1-0, al treilea succes consecutiv în Grecia, după victoriile cu Panathinaikos, scor 4-0, şi cu Xanthi, scor 3-0. Cu opt goluri marcate şi niciunul primit în aceste runde, PAOK Salonic este la jumătatea seonului  pe locul trei în Grecia, cu 31 de puncte, la fel ca şi ocupanta locului secund, AEK Atena, şi cu unul mai puţin decât liderul Olympiakos.
„Am ştiu să suferim după golul marcat. Îmi felicit jucătorii. Avem nevoie de întăriri, dar vom vorbi mai multe după meciul de marţi din cupă“, a spus Lucescu la finalul partidei cu Platanias. Antrenorul român de 48 de ani şi-a asigurat sărbători mai liniştite cu aceste victorii în special din perspectiva relaţia cu fanii năbădăioşi ai lui PAOK. Nu mai devreme de finalul lunii noiembrie, Lucescu junior era fluierat de suporterii echipei alb-negre după o remiză în deplasare cu Panionios. "Nu-mi pasă ce-au zis, nu mă uit la asta, poate că s-a întâmplat. Ştiu că suporterii noştri doreau victoria. Cu tot respectul pentru toţi, avem un sezon foarte bun. Nu putem da vina pe jucători în acest meci. S-au luptat, au reacţionat, dar la fotbal mai păţeşti aşa. Contează că ne-am creat ocazii, păcat că le-am ratat", a spus atunci Lucescu.

A pierdut ambele derby-uri
Relaţia tensionată cu fanii a pornit încă de la primele meciuri ale lui Răzvan Lucescu la PAOK. Echipa elenă a „reuşit“ să piardă calificarea în grupele Europa League ]n faţa suedezilor de la Ostersunds, club înfiinţat abia în 1996. Grecii au câştigat cu 3-1 acasă, dar au pierdut cu 2-0 în Suedia. Apoi, antrenorul român a plătit tribut eşecurilor din derbyurile cu Olympiakos Pireu şi AEK Atena, fiind învins cu 1-0 în ambele partide amintite. Cele două eşecuri sunt singurele ale lui PAOK în această ediţie de campionat, ajunsă acum la jumătate, iar în retur alb-negrii vor juca acasă împotriva primelor clasate. 

La Salonic, Răzvan Lucescu îl antrenează pe fostul stelist Fernando Varela. Ma are în echipă mulţi alţi străini, precum atacantul slovac Robert Mak, fost la Zenit, mijlocaşul portughez Vieirinha, care are în spate şapte sezoane la Wolfsburg, fundaşul brazilian Leo Matos, venit de la Dnepr, sau angolezul Djama, trecut pe la Porto. În conducerea grecilor este fostul arbitru slovac Lubos Michel, care a lucrat înainte cu Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk. Lubos Michel este cel care i-a ţinut spatele lui Răzvan Lucescu, atunci când presa şi suporterii lui PAOK l-au luat în colimator. 

Victorie şi pentru Rednic
Formaţia Mouscron, antrenată de Mircea Rednic şi la care evoluează Dorin Rotari, a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Oostende, într-un meci din etapa a 19-a a campionatului Belgiei. Este prima victorie obţinută de Mouscron după data de 23 septembrie. De atunci, echipa lui Rednic şi Rotariu a înregistrat şapte înfrângeri şi patru remize, în campionat şi în Cupă. Golul a fost marcat de Amallah, în minutul 71. Dorin Rotariu a intrat pe teren în minutul 90+3. Mouscron ocupă locul nouă în clasament, cu 23 de puncte.

9 victorii, patru egaluri şi două eşecuri a înregistrat PAOK Salonic în cele 15 etape jucate din campionat. Campionatul în Grecia se reia în ianuarie
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite