Lucescu la echipa naţională: ce soluţie s-a propus pentru ca „Il Luce“ să fie pe banca României la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Tehnicianul celor de la Şahtior Doneţk a spus că nu se pune problema să meargă alături de tricolori la Campionatul European, însă declaraţia sa nu i-a descurajat pe cei care speră să-l convingă să fie cu prima reprezentativă în Franţa.

Imediat după calificarea României la Euro 2016, s-au auzit vocile care l-au cerut, din nou, pe Mircea Lucescu la echipa naţională.

Asta şi în contextul în care, foarte probabil, acesta va fi ultimul sezon pe care tehnicianul de 70 de ani îl va petrece, la Doneţk, la cârma celor de la Şahtior, echipă afectată de situaţia tensionată din Ucraina.

Totuşi, Lucescu a insistat, la Dolce Sport, că nu se gândeşte la o revenire la naţională: „La Euro 2016 vom merge cu antrenorul care a calificat naţionala. Aşa e normal. Lasaţi numele meu, că nu mai am 40 de ani ca să fiu selecţioner. S-a tot folosit numele meu ca să se pună presiune inutilă. La FRF sunt oameni responsabili şi ei vor trebui să ia cea mai bună decizie. Eu zic că jucătorii şi stafful trebuie lăsaţi să se bucure de această calificare. Ei merită felicitări pentru că au luptat până la capăt. Acum urmează o perioadă de analiză şi de pregătire a meciurilor de la Euro, unde nu trebuie doar să facem act de prezenţă. Această calificare va aduce un reviriment în fotbalul românesc“.

„Să antreneze împreună cu Iordănescu“

În ciuda acestui discurs, Sorin Cârţu crede că Mircea Lucescu poate fi adus la naţională, fără ca acest lucru să cauzeze îndepărtarea lui Iordănescu.

„De ce n-ar face federaţia pentru Campionatul European cum am făcut noi la Craiova, eu cu Săndoi? Unde sunt două capete deştepte, de ce să nu meargă pentru Campionatul European? Sunt ei doi (n.r. – Iordănescu şi Lucescu), şi ceilalţi trei copii din staff-ul tehnic (n.r. – Moldovan, Isăilă, Badea). Ar fi o colaborare super.

Sunt două minţi luminate în fotbalul românesc, de ce să nu se pună în slujba fotbalului românesc? Ei (n.r. – Iordănescu şi Lucescu) sunt prieteni, eu aşa am înţeles din toată atmosfera meciurilor care s-au desfăşurat. Când Lucescu a fost în ţară a venit pe la naţională, a vorbit. La fel de bine ar putea fi şi pentru Euro. Numai pe perioada asta. Să lucreze împreună, care e problema?

Din discuţiile a doi oameni foarte pregătiţi, trebuie să iasă ceva bun. Sunt doi antrenori la o vârstă la care orgoliile şi vanităţile nu mai trebuie să iasă în evidenţă. A fost destul timp concurenţă. Acum e interes naţional. Să-şi dea mâna toată lumea şi să ajute fotbalul românesc“, a afirmat Cârţu la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite