Lucescu, criticat dur: Cum a catalogat presa primul său eşec la Dinamo Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 75 de ani a readus Dinamo în grupele Ligii Campionilor după o pauză de patru ani, însă această performanţă nu l-a ferit de o analiză dură, după eşecul din prima etapă, 0-2 cu Juventus, la Kiev.

Ucrainenii sunt pretenţioşi! Chiar dacă fotbalul lor nu se compară cu cel din Occident, ei vor victorii cu granzii Europei. De aceea, şi-au pus mari speranţe în partida Dinamo Kiev - Juventus la care au şi asistat 15.000 de oameni din tribune, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Mai ales că, pe lângă susţinerea publicului, gazdele au avut şi alt avantaj: au dat de o echipă a celor de la Juventus din lotul căreia au lipsit vedetele Cristiano Ronaldo şi Pablo Dybala. Degeaba însă, torinezii s-au impus cu 2-0, prin golurile semnate de Alvaro Morata (46, 84). A fost primul eşec după 11 meciuri oficiale pentru Mircea Lucescu, de când acesta preluat Dinamo. Românul a mai înregistrat opt victorii şi două remize.

În ciuda acestui bilanţ, presa ucraineană a criticat jocul echipei lui Lucescu de marţi seară, trăgând concluzia că înfrângerea a fost meritată. Digi Sport a redat o scurtă cronică a partidei, apărută pe site-ul sport.ua.

Ce au scris ziariştii ucraineni?

*O palmă în figură din partea Bătrânei Doamne. Dinamo Kiev a aliniat cei mai buni jucători apţi pentru acest joc, Juventus rămâne Juventus. Chiar şi fără Cristiano Ronaldo, infectat cu coronavirus. Prima repriză a fost echilibrată, fără ocazii notabile. Până la final, Dinamo Kiev a trimis un singur şut pe spaţiul porţii, dar fără să-i pună mari probleme lui Szczensny.

*A părut mai mult un joc de şah decât un meci de fotbal. După ce au încasat primul gol, jucătorii lui Mircea Lucescu au fost mai activi şi mai agresivi, dar n-au reuşit să revină pe tabelă. Juventus a închis meciul prin Morata, italienii reuşind să câştige pe merit la Kiev. Aşa a arătat primul eşec al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite