Lucescu, citit pe buze de jurnaliştii spanioli: Dialogul cu antrenorul Barcelonei a apărut în toată presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu are trei înfrângeri în ultimele patru meciuri la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu are trei înfrângeri în ultimele patru meciuri la Dinamo Kiev

Cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor, Mircea Lucescu (75 de ani) e un om pe al cărui păreri pun mare preţ, inclusiv rivalii săi de la alte echipe.

Mircea Lucescu a reuşit, paradoxal, să facă un meci mult mai bun cu Dinamo Kiev pe „Nou Camp“ comparativ cu cel pe care l-a disputat, marţi seară, acasă, pe „Olimpiyskiy“ din Kiev. 

În Spania, acum trei săptămâni, deşi a avut o armată de absenţi şi doar 13 jucători de la prima echipă, Dinamo Kiev a făcut un meci foarte bun, pierzând, la limită, scor 1-2. În schimb, marţi seară, deşi a avut în faţă o echipă relaxată a Barcelonei, fără vedetele Messi şi De Jong, Dinamo a fost călcată în picioare, scor 0-4. Şi rămâne fără victorie în grupe, după patru etape. 

După aceste două partide cu Barcelona, Mircea Lucescu a fost în centrul atenţiei, de fiecare dată, pentru un dialog purtat cu rivalii săi. La Barcelona, discuţia pe care a avut-o cu Lionel Messi a ajuns subiect de băşcălie pentru moderatorul Radu Banciu, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Acum, înaintea meciului de pe „Olimpiyskiy“, românul a stat de vorbă cu omologul său de la Barcelona, Ronald Koeman (57 de ani). Olandezul traversează un moment greu cu gruparea catalană: în weekend, a pierdut derby-ul cu Atletico Madrid (0-1), rezultat care a adâncit criza din La Liga, unde Barcelona e doar pe 12, cu opt puncte strânse în 11 meciuri.

Probabil, de aceea, „Il Luce“ a încercat să-l încurajeze pe Koeman, iar jurnaliştii spanioli au descifrat dialogul dintre cei doi, înainte de primul fluier al meciului de marţi seară.

Ce au vorbit Lucescu şi Koeman?

Mircea Lucescu: Am văzut meciul cu Atletico. Aţi jucat bine în prima parte. Fotbalul vostru a fost foarte bun.

Ronald Koeman: Ei sunt foarte buni când se apără. Au o defensivă puternică

Mircea Lucescu: Dar aţi avut ocazii să marcaţi.

Ronald Koeman: Da, da. Dar am avut şi ghinion cu accidentările. Ansu Fati va sta pe tuşă trei luni, Pique poate să lipsească patru sau cinci luni. Sergi Roberto, două luni. Dar ştii ce zic. Şi tu ai aceleaşi probleme. E o nebunie.

GRUPA G

Dinamo Kiev – FC Barcelona 0-4
(Dest ’52, Braithwaite ’57 şi ’70, Griezmann ’90)

Juventus – Ferencvaros 2-1
(Ronaldo ’35, Morata’ 90 / Uzuni ’19)

Clasament: 1. Barcelona 12p, 2. Juventus 9p, 3. Dinamo Kiev 1p, 4. Ferencvaros 1p,

CITEŞTE ŞI:

Lucescu, bătut cu „grădiniţa“: Ce vârste au avut cinci titulari ai Barcelonei

VIDEO Lucescu îl face praf pe Banciu: „Reacţionează în funcţie de educaţia lui!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite