Fostul component al Stelei 86, Lucian Bălan, refuzat de LPF pe un ton ironic: "Nu vom ajuta prietenii lui Bachus"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce LPF a anunţat crearea unui fond pentru ajutorarea foştilor fotbalişti aflaţi în dificultate, Lucian Bălan l-a sunat în repetate rânduri pe Gino Iorgulescu. Acesta i-a răspuns printr-un comunicat.

Fostul component al Stelei 86, Lucian Bălan, a afirmat pentru fanatik.ro: "Până acum, Gino nu mi-a răspuns, deşi l-am sunat de zeci de ori şi chiar i-am trimis mesaj să-i spun că sunt Lucian Bălan din generaţia Stelei 86. Eu sper să-l prind până la urmă, deoarece cred că ne înţelege pe noi, cei care acum avem probleme financiare şi pe care, din păcate, lumea ne-a uitat. Sper să-şi ţină promisiunea, deoarece vine dintre noi, din iarbă, iar  pe timpurile noastre ne-am şi întâlnit pe teren ca adversari. Sper că spusele lui nu au fost făcute doar pentru campania electorală”, a adăugat Lucian Bălan.

Răspunsul lui Gino Iorgulescu a venit prin intermediul unui comunicat transmis de LPF: "Aducem la cunoştinţa opiniei publice, dar şi unor mari foşti fotbalişti, că LPF îşi va onora toate angajamentele, dar că acest lucru nu înseamnă automat şi recompensarea unor foşti fotbalişti, mai degrabă prieteni cu Bachus decât cu munca. Conducerea Ligii e dispusă chiar să achite un tratament de dezalcoolizare, acolo unde e cazul, pentru a repune pe picioare foşti performeri şi a le permite să muncească din nou în folosul familiilor lor", se menţionează în comunicatul citat.

Conducerea LPF va alcătui un set de criterii care vor sta la baza selectiei cazurilor sociale, iar acestea vor fi supuse aprobarii Adunarii Generale Extraordinare din 10 decembrie. "Nu ne ferim să precizăm că avem deja sub observaţie atentă cazurile mai multor fotbalişti, precum cel al lui Viorel Turcu, care are nevoie urgentă de proteze noi la ambele membre inferioare, sau ca Vlad Cornel, în mare suferinţă după un accident vascular cerebral. Desigur, sunt doar două cazuri sociale grave, din zecile de cazuri existente pe care LPF le are în vedere. Liga Profesionistă de Fotbal nu va răsplăti insistenţa celor care bat la uşa preşedintelui sau fac apel la numărul de telefon al acestuia, ci va încerca să ajute acolo unde e suferinţă, durere şi bun simţ", precizează LPF.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, va propune Adunării Generale Extraordinare din 10 decembrie constituirea unui fond de ajutorare a foştilor fotbalişti care se confruntă cu probleme sociale grave, banii urmând să provină din reducerea salariului său şi al secretarului general Justin Ştefan. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite