LPF a cedat drepturile de televizare pentru următorii 5 ani. Ce sumă vor plăti televiziunile pentru fotbalul din Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge semnata de federatia romana de fotbal

LPF a cedat drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele cinci sezoane, începând din 2019/2020, firmei eAd

Suma pe care forul fotbalistic o va primi este de 28 de milioane de euro pe an, la fel ca în contractul în vigoare, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ligii, Gino Iorgulescu.

Iorgulescu a precizat că firma care a obţinut drepturile este aceeaşi care le deţine în prezent şi că televiziunile care doresc să transmită partidele sunt aceleaşi, Digi Sport, Telekom Sport şi Look.

"S-a aprobat în Adunarea Generală semnarea contractului cu firma care deţine în acest moment drepturile TV pe o perioadă de cinci ani, cu valoarea de 28 de milioane plus TVA. Nu intrăm în amănunte, că au mai suferit unele modificări prin contract, pe care o să le sesizaţi în momentul în care începe sezonul următor. De doi ani facem cu firma eAd, de doi ani firma aceasta a plătit drepturile TV pentru liga profesionistă de fotbal. Va fi aceeaşi procedură, o să vândă în continuare celor care sunt interesaţi. Sunt în continuare interesaţi Telekom, Digi, Look şi alte societăţi mai mici. Este şi un interes din străinătate, dar acele societăţi din străinătate trebuie să ia legătura cu firma respectivă, noi am cedat toate drepturile TV acestei firme. Noi suntem mulţumiţi, noi suntem vocea cluburilor, cluburile au fost mulţumite, au stat cu emoţii, nu credeau că mai putem face un asemenea contract. Nu am organizat licitaţie pentru că la licitaţie se puteau lua bani mai puţini, din experienţa noastră şi din ce am testat piaţa. Se depun garanţii bancare cu o lună înainte de termenele de plată. În general s-a plătit înainte ca să depună garanţia. Dacă sunt manageri buni la cluburi, cu drepturile TV care se iau la ora asta pot să trăiască bine în Liga I. Am fost preşedinte de club zece ani în Liga I şi nu am avut banii ăştia şi tot am supravieţuit", a declarat Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite