Lovitură de teatru! De ce meciul dintre România şi Elveţia, din Fed Cup, s-ar putea disputa degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi Elveţia se duelează pentru accesul în Grupa Mondială a Fed Cup, dar disputa lor ar putea fi inutilă din cauza Federaţiei Internaţionale.

Dacă planurile ITF devin realitate, din 2019 Grupa Mondială I nu va mai exista şi acest meci se va fi disputat degeaba.

Nu e un zvon, sunt chiar declaraţii oficiale, aşa că schimbarea e sigură 99%, pentru că la nivelul acesta nu se prea joacă nimeni cu vorbele. “ITF îşi menţine angajamentul de a extinde Fed Cup. Prioritatea noastră imediată este de a extinde Grupa Mondială la 16 echipe, în 2019, care să se dispute în obişnuitele trei săptămâni, cu un eveniment Final Four. Asta ar pemite ca un număr dublu de echipe să se lupte pentru trofeu în fiecare an şi o mişcare mai bună între evenimentele Grupei Mondiale şi grupelor zonale. Propunerea companiei Kosmos pentru Cupa Davis ne va pemite de asemenea să creştem valoarea premiilor în Cupa Federaţiei, în 2019. Kosmos şi-a exprimat deja interesul pentru FedCup şi vom continua să discutăm cu ei despre viitorul competiţiei”, a declarat David Haggerty, pentru BBC.

Asta înseamnă că barajele pentru Grupa Mondială 1 disputate în această perioadă devin inutile, deoarece oricum toate echipele ajunse în această fază vor juca anul viitor în nou-înfiinţata Grupă Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite