Lovitură imensă dată de FRF! Ce competiţie de anvergură va fi organizată, peste doi ani, în România

Lovitură imensă dată de FRF! Ce competiţie de anvergură va fi organizată, peste doi ani, în România

Comitetul Executiv UEFA a anunţat, marţi, în şedinţa de la Ljubljana (Slovenia), că încredinţează României organizarea turneului Euro Under 19 de peste doi ani, informează frf.ro

Turneul final Euro U19 din 2021 va fi găzduit de România în luna iulie şi va reuni 8 echipe. Reprezentativa tricoloră U19 va fi calificată direct, din postura de gazdă.
 
Patru stadioane din Bucureşti, Ploieşti şi Voluntari au fost nominalizate de FRF în dosarul pentru candidatură. UEFA va confirma arenele în urma vizitei de lucru pe care o vor face reprezentanţii forului continental până la finele acestui an.

Cele patru stadioane sunt următoarele:

Stadionul “Ilie Oană” – Ploieşti (15.073 locuri);

Stadionul “Giuleşti” – Bucureşti (14.047 locuri);

Stadionul “Arcul de Triumf” – Bucureşti (8.155 locuri);

Stadionul “Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri).
 
La Euro U19 au jucat de-a lungul anilor fotbalişti precum Paul Scholes, Gary Neville, Thierry Henry, David Trezeguet, Gianluigi Buffon, Francesco Totti, Andrea Pirlo, Kylian Mbappe, Sergio Ramos sau Gerard Pique. Astfel, în 2021, vom putea urmări în România starurile mondiale în formare.
 
Competiţia UEFA este continuatoarea Turneului de Juniori FIFA care a debutat în 1948 şi a fost preluat de forul continental european din 1955. Din 1980, a fost dedicat categoriei de vârstă U18, iar din 2002, dedicat categoriei U19. În istoria formatului actual, România a găzduit acest turneu şi în 2011.
 
Dosarul FRF a fost selectat câştigător la categoria competiţiilor de juniori la care s-a aplicat,Euro U19 din 2022 urmând a fi găzduit de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediţia 2021) şi Israel (ediţia 2022). Lista celorlalte federaţii care şi-au manifestat intenţia de a găzdui turnee finale de juniori şi junioare: Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portuglia, Rusia, Albania, Spania şi Andorra (candidatură comună).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările