Loţi Boloni, printre antrenorii apreciaţi de Cristiano Ronaldo. Starul Realului l-a lăudat pe tehnicianul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În week-end, Cristiano Ronaldo a făcut o scurtă excursie în Dubai. Pentru un bronz natural şi încă un premiu. Portughezul a primit trofeul „Globe Soccer“, pe baza voturilor fanilor, fiind considerat cel mai bun jucător din lume din 2013. Apoi a vorbit cu presa portugheză.

Starul Realului l-a surclasat pe marele rival, Leo Messi, cu 58% din sufragiile suporterilor, faţă de doar 9%. 

Imediat după eveniment, CR7 a acordat un amplu interviu publicaţiei „A Bola“, din ţara sa natală, în care a abordat numeroase subiecte. 

N-au lipsit episoadele legate de foştii antrenori, după o întrebare a jurnaliştilor portughezi legată de relaţia cu Jose Mourinho. 

„Nu am avut probleme cu el, am putea colabora din nou oricând. Aşa cum aş putea lucra din nou cu antrenori ca Ferguson, Boloni sau Pellegrini. Sunt antrenori de la care am avut multe de învăţat, am amintiri frumoase cu ei. Ei m-au ajutat să mă dezvolt, ca om, dar şi ca fotbalist“, s-a destăinuit Ronaldo, în „A Bola“. 

image

Ronaldo a primit trofeul „Globe Soccer“ pentru cel mai bun fotbalist al anului 2013 din partea autorităţilor din Dubai, sponsorul evenimentului. FOTO: Reuters

„Merit <Balonul de Aur> în fiecare an“

Fanii l-au văzut pe Ronaldo cel mai bun fotbalist din lume în acest an, dar, pentru „Balonul de Aur”, voturile au fost acordate de către selecţioneri şi căpitanii echipelor naţionale, plus o seamă de jurnalişti de top. 

Numele câştigătorului din 2013 al celui mai prestigios trofeu individual din fotbal va fi aflat pe 13 ianuarie, într-o gală la Zurich, iar portughezul susţine că are destule argumente în disputa cu ceilalţi doi finalişti, Messi şi Ribery. 

„Cred că merit să câştig trofeul, chiar în fiecare an! Dar nu depinde doar de mine. Sunt pe podium de şase ani la <Balonul de Aur>, iar de şapte sau opt ani prind echipa ideală, a celor mai buni din lume. Cifrele vorbesc de la sine“, a comentat Ronaldo, care, până acum, n-a pus mâna, decât pe un singur Balon de Aur (2008). 

Loţi l-a adus la prima echipă a lui Sporting 

Ladislau Boloni are un aport important în povestea lui Cristiano Ronaldo (28 de ani), dacă nu cel mai bun, cu siguranţă cel mai bine plătit jucător din lume în acest moment (21 de milioane de euro anual). Tehnicianul român o antrena pe Sporting Lisabona, în 2002, şi l-a remarcat pe puştiul de 17 ani la echipa de rezerve. 

L-a promovat la echipa mare, iar la finalul acelui sezon Ronaldo era acontat de Manchester United, pentru 15 milioane de euro. 

Nu e mai puţin adevărat că era greu ca un tehnician cu ochiul format să-l „rateze“ atunci pe Ronaldo, un fotbalist care deja „explodase”. 

Vorbim despre singurul jucător, până acum, de la Sporting Lisabona, care a trecut, într-un singur sezon (2002-2003), pe la toate grupările clubului: under-16, under-17, under-18, echipa de rezerve şi prima echipă!

69 de goluri a marcat Ronaldo în anul calendaristic 2013, pentru echipa de club şi naţională, 24 mai multe decât Messi

13 ianuarie este dată când se va afla numele câştigătorului „Balonului de Aur“. Cei trei finalişti sunt Messi, Ronaldo şi Ribery

Citeşte şi 

FIFA a anunţat cei trei finalişti pentru Balonul de Aur

Michel Platini: „Alegerea din acest an pentru Balonul de Aur este cea mai grea din istoria trofeului“

Ronaldo dă cu piciorul în „Balonul de Aur“: ce crede portughezul despre trofeul acordat celui mai bun jucător al lumii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite