Halep, noroc fantastic: Simona va debuta în Australian Open cu o puştoaică anonimă. Cu cine joacă ceilalţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep Foto Hepta

Primul Grand Slam al anului se va desfăşura între 15 şi 28 ianuarie, iar astăzi s-au stabilit tablourile principale la feminin şi la masculin.

Simona Halep va debuta în Australian Open 2018 contra unei jucătoare care a primit wild-card din partea organizatorilor: australianca Destanee Aiava (193 WTA, 17 ani).

După primul meci însă, traseul va deveni unul dificil pentru liderul WTA. 

Halep, dacă va trece de turul I, va întâlni învingătoarea duelului Bouchard (83 WTA) - Dodin (87 WTA).

Apoi, în cazul în care va ajunge în turul III, Simona va juca cel mai probabil cu Petra Kvitova (29 WTA).

În sferturi, e posibil ca Halep să dea peste Pliskova (6 WTA).

Sorana Cârstea (37 WTA) va debuta în turneu cu un meci cu Zarina Diyas (60 WTA). Diyas a câştigat singura întâlnire dintre cele două de până acum.

Ana Bogdan (107 WTA) va avea o misiune infernală contra Kristinei Mladenovici (11 WTA). Franţuzoaica a învins în singurul meci dintre cele două de până acum, scor 7-6, 6-3, în 2015, la Moscova.

Irina Begu (40 WTA) va debuta în competiţie cu Ekaterina Makarova (33 WTA).

Mihaela Buzărnescu (57 WTA) a fost cea mai ghinionistă dintre românce, ea urmând să joace în turul I cu Caroline Wozniacki (2 WTA), cotată cu şanse mari la câştigarea trofeului.

Monica Niculescu (85 WTA) va debuta în turneu în confruntarea cu Mona Barthel (52 WTA)

Marius Copil (93 ATP), singurul reprezentant al României la masculin, va deschide în turul I împotriva lui Gilles Simon (57 ATP).

CITEŞTE ŞI:

*Halep, debut lejer, traseu complicat: Cu cine poate juca Simona în drumul ei spre finala de la Australian Open

*ANALIZĂ Ce şanse au româncele la Australian Open: Buzărnescu, cea mai ghinionistă, Sorana şi Begu speră

----------------------

Pentru prima dată, Simona Halep va aborda un turneu de Mare Şlem din postura de favorită principal, ea intrând în competiţie ca lider WTA.

Pe lângă constănţeanca de 26 de ani, România va avea alte cinci sportive pe tabloul principal: Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (40 WTA), Monica Niculescu (85 WTA), Mihaela Buzărnescu (57 WTA) şi Ana Bogdan (107 WTA).

Mai jos, puteţi urmări tragerea la sorţi care va stabili meciurile din primul tur. Organizatorii i-au invitat pe Roger Federer şi pe Maria Şarapova pe scenă pentru ca ei să efectueze  tragerea la sorţi.

UPDATE 10.31 - Pe lângă cele şase românce care vor juca în turul I de la Australian Open, alte trei au evoluat în calificări în noaptea de miercuri spre joi.

Irina Bara (183 WTA) a trecut de Karatantcheva (184 WTA), scor 7-5, 3-6, 7-5.

Alexandra Cadanţu (171 WTA) a pierdut în faţa lui Lapko (135 WTA), scor 3-6, 1-6.

Alexandra Dulgheru (190 WTA) s-a impus în duelul cu Andreescu (188 WTA), scor 6-1, 6-1.

Dacă Bara şi Dulgheru vor mai obţine două victorii în calificări, atunci şi ele vor ajunge pe tabloul principal de la Australian Open.

UPDATE 10.35 - În premieră, Marius Copil (93 ATP) a prins un loc direct pe tabloul principal de la Australian Open, nefiind nevoit să joace în calificări. E singurul român care va evolua la masculin.

UPDATE 10.37 - Premiile totale de la Australian Open se ridică la peste 36 de milioane de euro. Campionii de la masculin şi feminin vor primi 2,6 milioane de euro fiecare.

UPDATE 10.53 - Marius Copil (93 ATP) va deschide în turul I împotriva lui Gilles Simon (57 ATP).

VEZI AICI TRAGEREA LA SORŢI LIVE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite