Steaua-Stromsgodset 2-0. Roş-albaştrii s-au descătuşat pe final şi s-au calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

Steaua a câştigat cu 2-0 manşa retur a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, partidă disputată împotriva norvegienilor de la Stromsgodset. Golurile victoriei au fost înscrise de Râpă şi Stanciu. Pentru stelişti urmează dubla manşă cu Aktobe din Kazahstan pentru accederea în play-off-ul competiţiei.

Meciul retur dintre Steaua şi Stromsgodset, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, a fost anost în prima repriză, când echipa lui Gâlcă a suferit teribil la construcţie, iar fazele cele mai importante de joc au aparţinut oaspeţilor. 

Deşi au jucat ezitant în prima parte a jocului, steliştii au intrat cu alt tonus după pauză, când au pus o presiune mai mare pe nordici. Totuşi, cele mai mari ocazii au aparţinut lui Stromsgodset, neconcretizate din cauza paradelor salvatoare ale lui Arlauskis sau inexactităţii propriilor atacanţi.

Descătuşarea gazdelor a venit, însă, în ultimele 20 de minute. Gâlcă a fost inspirat şi l-a aruncat în luptă pe Stanciu, care a animat jocul campioanei. Mai întâi, Tănase şi Râpă au creat faza primului gol, înscris în minutul 72 de fundaşul dreapta stelist, după o acţiune marcă înregistrată a decarului roş-albaştrilor.

Golul secund a căzut în minutul 84, când Chipciu l-a găsit liber în careu pe Stanciu, iar acesta a împins balonul în poarta goală. S-a terminat 2-0 şi 3-0 la general, iar Steaua s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde va da peste Aktobe din Kazahstan.


Min. 90+3 Final de meci pe Arena Naţională. Steaua se impune cu 3-0 la general şi se califică în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Min. 84 GOOOOL Steaua: Chipciu are o incursiune furibundă pe partea stângă de atac, înşiră pe teren câţiva adversari şi îi pasează lui Stanciu, care, cu poarta goală, îndeplineşte o simplă formalitate. 

Min. 72 GOOOOOL Steaua: Acţiune superbă de atac a gazdelor finalizată simplu de Cornel Râpă, după ce Tănase s-a distrat cu fundaşii norvegieni şi i-a oferit mingea pe tavă fundaşului stelist.

Min. 58 Ocazie şi pentru Steaua, ratată de Râpă, care, din poziţie ideală, şutează pe lângă poartă.

Min. 57 Ocazie uriaşă a lui Stromsgodset: Kastrati îl depăşeşte uşor pe Szukala, pătrunde în careu şi şutează cu exteriorul la o palmă de bara laterală a porţii lui Arlauskis.

Min. 54 Filip are o incursiune furtunoasă în banda stângă de atac, pasează în careu, dar Chipciu este cu un pas în spate şi ratează intâlnirea cu mingea.

Min. 47 Cea mai mare ocazie a meciului e ratată de oaspeţi: Kastrati şutează cu latul de la 20 de metri, dar Arlauskis respinge greu, cu o mână, în corner.

Min. 46 Start în repriza secundă.


Min. 45+2 Fluier final al primei reprize.

Min. 38 Prima mare ocazie pentru Steaua: Tănase centrează bine în careu, iar Chipciu trimite cu capul spre poartă, dar Kwarasey respinge cu dificultate.

Min. 35 Norvegienii se ţin de cuvânt şi fac un joc foarte curajos la Bucureşti, în vreme ce steliştii sunt total lipsiţi de viziune pe faza ofensivă.

Min. 25 Tănase încearcă un şut pretenţios din marginea careului advers, dar mingea trece peste poartă.

Min. 15 Norvegienii s-au instalat de minute bune în jumătatea Stelei, echipa lui Gâlcă este incapabilă să mute jocul în terenul advers.

Min. 9 Latovlevici prinde un şut cu pământul, care este respins greu de portarul oaspeţilor.

Min. 5 Stromsgodset pătrunde periculos spre poarta lui Arlauskis, dar Hamoud este blocat în ultimul moment de intervenţia lui Varela.

Min. 1 A început partida, norvegienii au avut prima minge.


Steaua pare să aibă o misiune uşoară în manşa retur a turului 2 preliminar din Liga Campionilor, contra norvegienilor de la Stromsgodset. Adversarii roş-albaştrilor promit, însă, că le vor face viaţă grea elevilor lui Gâlcă, chiar pe Arena Naţională, unde vor asista 30.000 de fani ai campioanei României. 

Aktobe, adversara Stelei în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după 3-0 cu Tbilisi. Cine e gruparea kazahă

Gâlcă surprinde din nou înainte de startul meciului cu Stromsgodset. După ce la partida cu Rapid, din Cupa Ligii, a aliniat o echipă alcătuită din foarte mulţi tineri, acum tehnicianul stelist a decis să-l ţină pe bancă pe golgeterul Keşeru, dar şi pe Gabi Iancu, marcatorul golului victoriei din Norvegia. În schimb, Gâlcă a hotărât să-l trimită în avanposturi pe Chipciu, jucător care era folosit ca mijlocaş ofensiv de Reghecampf.

Steaua: Arlauskis - Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - Adi Popa, Sânmărtean, Tănase - Chipciu. Antrenor: Costel Gâlcă.

Stromsgodset: Kwarasey - Vilsvik, Storbaek, Hoiraten, Hamoud - Francisco Junior, Abu - Storflor, Fossum, Kastrati - Ogunjimi. Antrenor: David Nielsen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite