Steaua-Aktobe 2-1. Roş-albaştrii au avut emoţii pe final, dar s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. Arlauskis, „îngerul păzitor“ al porţii steliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După remiza obţinută săptămâna trecută, 2-2 în Kazahstan, Steaua pornea ca favorită la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Iar calculele hârtiei au fost respectate de campioana României, care a câştigat cu 2-1 meciul retur, disputat pe Arena Naţională şi s-a calificat pentru a 11-a oară consecutiv în grupele cupelor europene.

Steaua a abordat ca o echipă mare meciul retur cu Aktobe, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Profitând de slăbiciunile defensivei echipei din Kazahstan, trupa lui Gâlcă a deschis scorul rapid, când oaspeţii nici nu se obişnuiseră cu atmosfera de pe Arena Naţională.

La trei minute după fluierul de start, Adi Popa a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns spre careul advers şi l-a găsit liber pe Chipciu, care a trimis simplu, cu latul, în poarta lui Aktobe. 

O greşeală flagrantă a defensivei steliste era să strice sărbătoarea pe Arena Naţională. Adi Popa a vrut să trimită spre Arlauskis, dar Antonov a interceptat mingea şi a rămas singur cu portarul stelist, care s-a opus providenţial şutului expediat de atacantul lui Aktobe.

Cine spunea că Steaua nu are nicio viziune tehnico-tactică cu Gâlcă antrenor s-a înşelat. În minutul 38, campioana României a reuşit o acţiune şnur de atac, la capătul căreia şi-a majorat avantajul de pe tabelă. Chipciu a pătruns spre careul asiaticilor, i-a centrat lui Nicolae Stanciu, care, din cădere, a reuşit să catapulteze mingea sub bară cu un voleu. La 2-0 pentru gazde, Aktobe a mai ratat o ocazie rarisimă prin Mineiro, care a şutat în portarul lituanian.

După pauză, steliştii au temporizat jocul şi au aşteptat greşeala adversarului. Doar că, pe finalul meciului, cei care au greşit au fost elevii lui Gâlcă. În minutul 85, după o centrare, Latovlevici a respins imprecis mingea, iar gruzinul Kapadze a profitat de o deviere nefericită a lui Filip şi a redus din diferenţă.

În ultimele cinci minute, steliştii au tremurat serios, dar oaspeţii au fost incapabili să mai pună în pericol poarta lui Arlauskis. S-a terminat 2-1 pentru Steaua, care s-a calificat pentru a 11-a oară consecutiv în grupele competiţiilor europene. Totuşi, roş-albaştrii plătesc scump victoria cu Aktobe, deoarece Stanciu şi Sânmărtean s-au accidentat, iar Gâlcă a fost nevoit să-i înlocuiască.

Steaua îşi va afla adversara din play-off vineri, când este programată tragerea la sorţi a partidelor din barajul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor şi ale Europa League.

Costel Gâlcă: Vreau şi cred că ne vom califica în grupe

„Speram să recuperăm mingea sus şi să-i surprindem prin mobilitatea jucătorilor noştri. Am reuşit să facem asta în prima repriză, dar în a doua am coborât nivelul şi asta s-a văzut. Echipa noastră s-a relaxat după eliminarea jucătorului advers. Îmi doresc, vreau şi cred că ne vom califica în grupe. Avem respect pentru toate echipele, dar important este ce şi cum jucăm. Avem un grup foarte bun şi asta ne ajută foarte mult”, a declarat antrenorul Stelei la finalul partidei cu echipa din Kazahstan.

Totodată, Costel Gâlcă a punctat faptul Aktobe a fost echipă agresivă, care a jucat la limita regulamentului: „Se vede că Aktobe este o echipă foarte agresivă. Sânmărtean a primit o lovitură în coaste şi a trebuit să-l schimb. Stanciu a fost lovit la gleznă. Chipciu este numai dungi şi aşa a fost şi în tur. Este o echipă care joacă la limita regulamentului”, a adăugat antrenorul Stelist

De asemenea, autorul primului gol al meciului, Alexandru Chipciu dat o declaraţie după partidă în care şi-a exprimat optimismul privind următoare probă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor: „Cei de la Aktobe au jucat foarte dur, dar asta şi pentru că le-a permis arbitrul. Aşa a fost şi în tur, când arbitrul vorbea limba lor. Nu am mai pomenit aşa ceva până acum. Ar fi o şansă mare să jucăm în Liga Campionilor din nou şi o şansă în plus să demonstrăm că suntem valoroşi“, a declarat Chipciu, unul din cei mai în formă jucători ai echipei din Ghencea.

Vladimir Gazzaev: Steaua a meritat să meargă mai departe pentru că este mai puternică

"Felicit echipa Steaua pentru calificare. Este echipa mai puternică. S-a văzut clar după cele două meciuri. În unele momente nu am avut noroc, ne-a lipsit experienţa, dar Steaua a meritat să meargă mai departe pentru că este mai puternică. În prima repriză echipa a intrat emoţionată şi a rămas aşa după primul gol încasat repede. În a doua repriză am jucat mai bine, dar din păcate nu suntem la nivelul Stelei. Am avut ocazii de a marca însă nu au fost concretizate. La un meci de asemenea nivel trebuie să înscriem la fiecare ocazie. Vom ţine cont de greşelile de azi pentru a nu le mai repeta. După aceste două meciuri rămând la părerea că am o echipă bună, cu un viitor frumos", a declarat antrenorul echipei FK Aktobe, Vladimir Gazzaev după meciul disputat contra Stelei.


Min. 90+4 Final de partidă: Steaua se califică în play-off-ul Ligii Campionilor cu scorul general de 4-3.

Min. 90 De la margine se arată 4 minute de prelungire.

Min. 85 GOOOL Aktobe: oaspeţii reduc din diferenţă prin Kapadze, care şutează spre poartă, iar Filip deviază în plasă.

Min. 82 Iese Tănase, intră Pârvulescu, iar Latovlevici a devenit capitanul Stelei.

Min. 79 Filip trage puternic de la distanţă, dar mingea trece la câteva palme de bara porţii lui Aktobe.

Min. 70 La scorul de 2-0 şi cu calificarea în buzunar, steliştii au temporizat jocul.

Min. 60 Iancu îl caută pe Chipciu cu o centrare, dar cel din urmă trece pe sub minge.

Min. 56 Logvinenko primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. 

Min. 48 Iese Stanciu, accidentat şi intră Gabi Iancu.

Min. 46 Start în repriza a doua.


Min. 45+2 Pauză pe Arena Naţională.

Min. 44 Arlauskis este omul meciului până acum, după o nouă intervenţie providenţială la un şut expediat de Mineiro.

Min. 38 GOOOOL Steaua: Chipciu are o incursiune splendidă pe flancul stâng, îl găseşte liber în careu pe Stanciu, care, din cădere, inventează un voleu, ce se opreşte sub bara porţii lui Aktobe.

Min. 32 Tănase ia o acţiune pe cont propriu, driblează doi adversari, dar mingea expediată de decarul stelist se duce multe pe lângă poartă.

Min. 30 Ocazie mare pentru Aktobe: Antonov profită de o greşeală uriaşă a defensivei steliste şi rămâne singur cu Arlauskis, dar nu reuşeşte să-l învingă pe portarul stelist.

Min. 28 Steaua face un joc economicos după marcarea golului. Elevii lui Gâlcă sunt conştienţi că scorul de pe tabelă le e favorabil şi nu mai calcă pedala de acceleraţie.

Min. 17 Varela caută colţul scurt cu un şut plasat, dar mingea trece pe lângă poarta oaspete.

Min. 12 Sânmărtean este schimbat cu Filip din cauza unor dureri în piept.

Min. 10 După deschiderea scorului, meciul a mai scăzut în intensitate.

Min. 3 GOOOOOL Steaua: Chipciu înscrie rapid, cu latul, după o fază minunată reuşită de Adi Popa pe flancul drept al ofensivei steliste.

Min. 2 Ocazie pentru Steaua: Sânmărtean caută colţul lung cu un şut bine plasat din marginea carului de 16 metri, dar mingea trece puţin pe lângă poartă.

Min. 1 A început partida.


Steaua: Arlauskis - Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Sânmărtean - Adi Popa, Stanciu, Tănase - Chipciu. Rezerve: Cojocaru, Filip, Pîrvulescu, Neagu, Vâlceanu, Iancu, Keşeru. Antrenor: Costel Gâlcă.

Aktobe: Sidelnikov - Miroshnichenko, Arzumanyan, Logvinenko, Anderson Mineiro, Tsarikayev, Pizzeli, Khayrullin, Korobnik, Danilo Neco, Antonov. Antrenor: Vladimir Gazzaev.

Vremea capricioasă din Capitală le creează probleme organizatorilor partidei dintre Steaua şi Aktobe. Din cauza ploii care s-a abătut asupra Bucureştiului, s-a încercat rabatarea acoperişului Arenei Naţionale, mai ales că suprafaţa de joc nu se prezintă în cele mai bune condiţii. Misiunea "acoperişul" nu s-a putut duce la îndeplinire, din cauza unor probleme tehnice.

Duckadam: "În România e greu să faci orice, inclusiv să tragi un acoperiş"

Aproximativ 40.000 de fani stelişti sunt aşteptaţi pe Arena Naţională pentru a-şi încuraja favoriţii, în vreme ce oaspeţii vor fi susţinuţi doar de 15 suporteri.

Este de menţionat că mai multe sectoare din cele două peluze vor fi închise la partida cu Aktobe din cauză că Steaua a fost sancţionată de UEFA, deoarece la meciul cu Stromsgodset, din turul II preliminar, fanii Stelei au scandat lozinci rasiste la adresa Rapidului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite