Simona Halep la Roma: românca a demolat-o pe adversara ei din turul II. Cu cine poate juca în următoarea fază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi-a început parcursul, la simplu, printr-o victorie-fulger. Confruntarea cu Alison Riske (SUA, 45 WTA) s-a dovedit a fi un simplu antrenament în faţa unor tribune goale.

Simona Halep s-a încălzit pentru debutul ei, la simplu, jucând, mai întâi, la dublu, alături de Francesca Schiavone (Italia, 81 WTA).

Totuşi, confruntarea cu Alison Riske (SUA, 45 WTA) n-a fost altceva decât o altă încălzire pentru fazele superioare ale turneului. 

Ocupanta locului 2 WTA s-a impus cu 6-3, 6-0, după 61 de minute de joc în faţa unor tribune goale. Organizatorii au programat meciul de la ora 11.00, ora locală, iar nici măcar românii aflaţi în Italia n-au mai ajuns în număr mare pe arena „Grandstand“.

Halep a devenit prima jucătoare ajunsă în turul III, iar viitoarea ei adversară se va stabili după meciul de astăzi în care Venus Williams (SUA, 16 WTA) o va înfrunta pe Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA).

------------------

SETUL II

*6-0 Halep: Simona şi-a câştigat serviciul la 15 şi a rezolvat meciul fără probleme. În următoarea fază, Halep va juca fie cu Venus Williams (SUA, 16 WTA), fie cu Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA).

*5-0 Halep: Simona a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei, a avut trei mingi de break şi a valorificat-o pe a doua. Românca va servi pentru câştigarea meciului şi o calificare în turul III.

*4-0 Halep: RIske a condus cu 40-30 pe serviciul Simonei, însă aceasta a evitat break-ul cu un as. Apoi, a luat două puncte la rând şi şi-a câştigat serviciul.

*3-0 Halep: românca e în controlul meciului şi a realizat al doilea break consecutiv, de această dată, la 15.

*2-0 Halep: Simona a avut 40-15 pe serviciul ei, însă americanca a egalat la 40. De nervi, Halep a dat cu racheta de pământ. Apoi, s-a calmat şi a rezolvat game-ul cu un smash şi un as.

*1-0 Halep: Simona a avut un debut fulminant în al doilea set şi a realizat un break la zero.

*A început setul doi. Serveşte Riske.

--------------------

SETUL I

*6-3 Halep: Simona a condus cu 40-15, a avut trei mingi de set şi a valorificat-o pe prima. Primul set a fost câştigat de Halep în 35 de minute.

*5-3 Halep: Riske şi-a câştigat serviciul la 30.

*5-2 Halep: românca a fost condusă cu 0-30 pe serviciul ei, a egalat, însă Riske a trecut, din nou, în frunte şi a fructificat prima minge de break.

*5-1 Halep: al doilea break izbutit de Simona, care s-a impus pe serviciul adversarei, la 15.

*4-1 Halep: românca a trecut în controlul meciului şi şi-a câştigat serviciul la zero.

*3-1 Halep: Simona a reuşit un break, la 15.

*2-1 Halep: game lung în care Simona s-a chinuit. A condus cu 40-15, dar a pierdut trei puncte la rând, iar Riske a avut, inclusiv un break point. Într-un final însă, Halep şi-a păstrat serviciul.

*1-1: Halep a condus cu 30-0, însă americanca a revenit şi şi-a adjudecat serviciul, câştigând patru puncte la rând.

*1-0 Halep: game câştigat lejer de Simona, la zero.

*A început meciul. Halep serveşte prima.

--------------------

UPDATE 12.02 - Cele două jucătoare au intrat pe teren şi fac mişcările de încălzire.

-----------------

Simona Halep a evoluat, marţi, la dublu, pentru a face ultimele reglaje în jocul ei, înaintea confruntării cu Alison Riske (SUA, 45 WTA), la simplu.

E o adversară pe care jucătoarea din România o va întâlni, în premieră, şi despre care „Adevărul“ a scris aici.

E de aşteptat ca meciul cu americanca de 24 de ani să fie o formalitate pentru Simona, însă, chiar şi aşa, românca va fi supusă unui efort uriaş, în condiţiile în care va intra pe teren de la ora 12.00, ora României, atunci când la Roma vor fi în jur de 27-30 de grade Celsius.

La Roma, Simona va juca sub presiunea rezultatului, după eliminarea rapidă pe care a suferit-o în precedentul turneu, la Madrid. În cazul în care va pierde astăzi sau în următoarea fază, Halep riscă să fie depăşită în ierarhia WTA de două jucătoare, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări evoluţia scorului, minut cu minut, în meciul Halep – Riske. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite