Simona Halep la Miami: românca a fost spulberată de Bacsinszky, după un meci în care a „dormit“ după primul set

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Ocupanta locului 5 WTA a avut un start foarte bun, a condus cu 1-0 la seturi şi părea că e în controlul partidei. Apoi, a venit căderea şi degeaba a încercat antrenorul Darren Cahill să o „resusciteze“ pe eleva ei.

Simona Halep n-a reuşit să se redreseze nici la Miami, acolo unde avea cale liberă spre câştigarea trofeului, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Anul trecut, românca s-a oprit în semifinale, pierzând în faţa Serenei Williams. Acum, ea părea că măcar va egala parcursul din 2015, dar n-a reuşit nici atât. Iar asta în condiţiile în care, în sferturi, a întâlnit o adversară abordabilă, Timea Bacsinszky (Elveţia, 20 WTA), pe care o învinsese în precedentele două confruntări de până acum, fără să piardă nici măcar un set.

La Miami, trendul părea că va continua, mai ales că Halep a luat primul set, scor 6-4, relativ uşor. Darren Cahill a coborât pe teren, a încurajat-o pe eleva ei şi i-a confirmat că totul merge bine: „Joci mai bine decât în ultimele două meciuri. Ai avut un moment ezitare la 4-3, dar, în rest, ai jucat excelent şi ea a intrat în panică. Să uiţi de scor, încearcă să rămâi puternică. Mai ai un drum lung de parcurs, dar joci excelent“.

N-a înţeles tot mesajul

Din păcate, desfăşurarea ulterioară a meciului a arătat că Halep n-a înţeles partea cu „Mai ai un drum lung de parcurs“. Dintr-o jucătoare care şi-a dominat adversara, românca s-a transformat într-una care a fost condusă în permanenţă.

Bacsinszky a avut 2-0, 4-1 şi 5-2, scor la care a intervenit, din nou, Cahill: „Vreau să te implici emoţional în meci! Hai să spunem că meciul va intra, oricum, în setul trei. Vreau să foloseşti următoarele două game-uri pentru a pregăti setul decisiv. Nu te mai gândi la ce n-a mers până acum“.

Iar Cahill a intuit bine! Halep a pierdut setul doi cu 3-6, dar nu numai că n-a pregătit decisivul, dar a „reuşit“ să joace şi mai prost.

Tăcere, tăcere, tăcere

Bacsinszky a început setul trei cu un break, după care s-a dus la 3-0. Cahill a coborât, iarăşi, lângă Halep, într-o ultima tentativă de a-şi „resuscita“ eleva: „Vorbeşte cu mine! Ce îţi trece prin cap? E ceva de care nu-mi spui! (Tăcere din partea Simonei). Nu vom pierde acest meci, fără să luptăm! Hai să concentrăm pe ceva. Hai să jucăm pe forehand. Pune presiune! Vreau să-mi arăţi nervi, chiar să arunci racheta, dacă trebuie. Dar vreau să văd că te lupţi“.

Degeaba! Bacsinszky a făcut imediat 4-0 şi a luat setul cu 6-2, urmând să întâlnească, în semifinale, învingătoarea meciului Kuznetsova - Makarova.

Halep s-a ales cu 215 puncte WTA şi 128.215 de dolari pentru calificarea până în sferturi.

CITEŞTE ŞI:

*Halep la Miami: Bacsinszky a bătut-o pe Simona, iar apoi a avut un mesaj în limba română pentru fanii ei din tribune

Halep la Miami: CTP s-a prins de la primul set că românca va pierde. O analiză dură după eşecul cu Bacsinszky

*Simona Halep la Miami: rezumat de 11 minute care arată cum a „reuşit“ să piardă de la 1-0 cu Bacsinszky

---------------------

SETUL III

*6-2 Bacsinszky: GAME, SET, MECI! Timea a rezolvat serviciul ei la zero. Jucătoarea din Elveţia s-a impus după 2 ore şi 28 de minute.

*5-2 Bacsinszky: Halep a luat serviciul ei la 15.

*5-1 Bacsinszky: Timea a avut 40-0, Simona a luat punct, după care a trimis afară, dezolant.

*4-1 Bacsinszky: Timea a avut minge de break la 40-30, dar Halep a egalat şi apoi şi-a luat serviciul la deuce#1.

*4-0 Bacsinszky: Timea a luat serviciul ei.

*Cahill către Halep: Vorbeşte cu mine! Ce îţi trece prin cap? E ceva de care nu-mi spui! (Tăcere din partea Simonei). Nu vom pierde acest meci, fără să luptăm! Hai să concentrăm pe ceva. Hai să jucăm pe forehand. Pune presiune! Vreau să-mi arăţi nervi, chiar să arunci racheta, dacă trebuie. Dar vreau să văd că te lupţi.

*3-0 Bacsinszky: BREAK! Egalitate până la 40, dar la deuce#1 s-a impus Timea.

*2-0 Bacsinszky: Timea a luat serviciul ei.

*1-0 Bacsinszky: BREAK! Timea a avut minge de break la 40-30, dar a trimis în fileu. La deuce#1, Simona a ratat minge de game. La deuce#2, Timea s-a impus pe serviciul Simonei.

-------------------------

SETUL II

*6-3 Bacsinszky: GAME, SET! Egalitate până la 30, apoi Halep a pierdut un punct şi a dat cu racheta de pâmânt. La punctul urmâtor, Timea a trimis afarâ. La deuce#1, Simona a avut un retur fabulos, dar apoi a trimis în fileu. La punctul urmâtor, s-a restabilit egalitatea cu un alt retur fabulos pentru Simona. La deuce#2, Timea a luat setul.

*5-3 Bacsinszky: Egalitate până la 30, apoi Halep a luat două puncte la rând şi şi-a luat serviciul.

*Cahill către Halep: Vreau să te implici emoţional în meci! Hai să spunem că meciul va intra, oricum, în setul trei. Vreau să foloseşti următoarele două game-uri pentru a pregăti setul decisiv. Nu te mai gândi la ce n-a mers până acum.

*5-2 Bacsinszky: De la 0-30, Timea a revenit, a luat patru puncte consecutive şi a rezolvat game-ul.

*4-2 Bacsinszky: Halep a luat game-ul la zero.

*4-1 Bacsinszky: Jucătoarea din Elveţia a avut 40-0, dar Halep a egalat.La deuce#1, Timea a avut minge de game, dar a comis o dublă greşeală. La deuce#2, Bacsinszky a rezvolat game-ul, după ce Simona a trimis în fileu.

*Meciul se reia.

*O mică pauză cauzată de ploaie.

*3-1 Bacsinszky: BREAK! Timea s-a impus pe serviciul Simonei la 15.

*2-1 Bacsinszky: REBREAK! Halep s-a impus pe serviciul adversarei la 15.

*2-0 Bacsinszky: BREAK! Jucătoarea din Elveţia s-a impus pe serviciul Simonei la deuce#1.

*1-0 Bacsinszky: Egalitate până la 30, apoi Timea a luat două puncte consecutive şi a tranşat game-ul.

*Cahill către Halep: Respiră adânc, joci excelent. Nu trebui să faci nimic în plus. Totul a fost perfect. Simţi că ea e stresată? Pune cât mai mult spin pe al doilea serviciu. Nu mă deranjează dacă vei mai rata al doilea serviciu, din când în când, fiindcă eşti agresivă. Oricum, joci foarte bine.

--------------------------

*6-4: GAME, SET! Halep s-a impus pe serviciul ei la 30 i şa tranşat primul set în 44 de minute.

*Cahill către Halep: Joci mai bine decât în ultimele două meciuri. Ai avut un moment ezitare la 4-3, dar, în rest, ai jucat excelent şi ea a intrat în panică. Să uiţi de scor, încearcă să rămâi puternică. Mai ai un drum lung de parcurs, dar joci excelent.

*5-4 Halep: BREAK! Simona s-a impus pe serviciul adversarei la 15.

*4-4: REBREAK! Bacsinszky s-a impus pe serviciul Simonei la 15.

*4-3 Halep: Bacsinszky şi-a luat serviciul la 15.

*4-2 Halep: Simona şi-a luat serviciul la 15.

*3-2 Halep: Bacsinszky a apărat o minge de break la 30-40, apoi şi-a luat serviciul la deuce#1.

*3-1 Halep: Simona şi-a luat serviciul la 30.

*2-1 Halep: BREAK! Bacsinszky a avut 40-15, apoi două mingi de game la deuce#1 şi deuce#2. Halep le-a apărat şi a realizat break-ul la deuce#3.

*1-1: Halep şi-a luat serviciul la 15.

*1-0 Bacsinszky: Jucătoarea din Elveţia şi-a luat serviciul la 30.

*Cele două jucătoare au intrat pe teren. Bacsinszky va servi prima.

----------------------

UPDATE 20.39 - Altă amânare: meciul va începe la ora 21.00.

UPDATE 20.34 - Altă amânare: meciul va debuta la ora 20.50.

UPDATE 20.28 - Startul partideI a fost amânat pentru ora 20.45.

UPDATE 19.56 - Startul partidei a fost amânat pentru ora 20.30.

----------------------

De această dată însă, Simona Halep are cale deschisă spre cucerirea trofeului, la Miami, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Pe lângă faptul că multe dintre jucătoarele bine clasate au fost deja eliminate, ocupanta locului 5 WTA urmează să joace, în sferturi, cu o adversară de care s-a dispensat mereu cu uşurinţă. Timea Bacsinszky (Elveţia, 20 WTA) n-a putut să ia nici măcar un set în faţa lui Halep în precedentele două confruntări:

*2010 (Torhout, Belgia): Victorie Halep 6-1, 6-3

*2015 (Shenzhen, China): Victorie Halep 6-2, 6-2

Câştigătoarea meciului Halep - Bacsinszky va juca, în semifinale, cu învingătoarea duelului dintre Kuznetsova (19 WTA) şi Makarova (31 WTA).

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări, minut cu minut, desfăşurarea meciului Halep - Bacsinszky.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite