Madrid Open: Simona Halep pierde un set la zero, dar câştigă meciul cu Irina Begu şi merge în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid după o victorie în trei seturi cu Irina Begu: 6-3, 0-6, 6-1.

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1, pe Irina Begu, locul 34 WTA, şi s-a calificat în semifinalele Madrid Open. Este pentru prima dată când două românce s-au întâlnit în sferturile unui turneu atât de important, de categorie Premier Mandatory. Anul trecut, Halep a jucat cu Alexandra Dulgheru, pe care o învingea cu 6-1, 6-0, tot în sferturi, la Roma, dar competiţia din capitala Italiei este de categorie mai mică, Premier 5.

Simona va juca vineri, în semifinale, cu Samantha Stosur (Australia), locul 23 WTA, de la ora 21.00. Stosur a învins-o pe Patricia Ţig, scor 6-3, 6-4.  

Şi Sorana Cîrstea, locul 127 WTA,a pierdut meciul cu Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 38 WTA. Cibulkova va juca în semifinale cu Chirico. 

Jucătoarea americană Louisa Chirico, venită din calificări şi locul 130 WTA, a învins-o, joi, pe Daria Gavrilova (Australia), poziţia 39 în ierarhia mondială, şi este prima sportivă care a acces în penultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Chirico a câştigat meciul din sferturile de finală cu scorul de 7-6 (1), 6-2, după o oră şi 41 de minute.

Calificarea în sferturile de finală la turneul Premier Mandatory de la Madrid este recompensată cu 114.560 de euro şi cu 215 puncte WTA. Pentru semifinale se acordă 225.300 de euro şi 390 de puncte WTA.

Simona Halep - Irina Begu 6-3, 0-6, 6-1

Setul al treilea, 6-1 pentru Simona!

6-1 Halep: game, set şi meci! Simona şi-a revenit în setul al treilea şi a încheiat un parcurs incredibil al Irinei. Begu a avut numai meciuri grele la Madrid, de trei seturi. A câştigat cu Bouchard, Muguruza şi McHale, dar a cedat în faţa Simonei! 

Adrian Cruciat îi transmite Irinei: A ridicat şi ea nivelul un pic şi acum se termină. Acum, ridică şi tu puţin energia. Ai avut şanse în fiecare joc de break, ai fost aproape. 

4-1 Halep, după două jocuri câştigate pe serviciu de cele două tenismene. Simona e din nou la nivelul de joc din primul set şi după momentul de dezechilibru din setul al doilea a revenit la cârma partidei. 

3-0 Simona! În ultimul joc, Halep a revenit de la 15-40 şi a câştigat! 

1-0 Halep, joc la zero, Simona întrerupe seria Irinei şi intră decisă în setul decisiv. 

Setul al doilea, 6-0 pentru Irina

6-0 Begu, în 24 de minute de joc! Ce răsturnare de situaţie! 

5-0 Begu se desprinde decisiv în setul al doilea. şi profită din plin de pasa proastă a Simonei. 

4-0 Begu, joc la 15! Simona pare a fi renunţat la acest set, nu mai e concentrată şi face greşeli pe bandă.  

3-0 Begu, cu dublu break! Simona dă semne de nervozitate şi apelează la Darren Cahill. 

2-0 Begu, joc la zero pentru Irina, cel mai simplu ghem pentru Begu. Erorile neforţate se adună în dreptul Simonei. 

1-0 Begu, care începe cu break, profitând şi de prima dublă greşeală a Simonei. 

Setul unu, Simona Halep - Irina Begu 6-3

6-3 Break şi set Halep! Simona a câştigat la 15 şi a încheiat primul set după aproximativ 40 de minute. 

5-3 Halep, care revine de la 0-30 şi îşi face serviciul cu câteva schimburi de mingi bine gestionate. 

"Eşti ezitantă, strânge racheta, mai dă şi lung de linie, mai bagă şi o scurtă. Dacă ar fi alt adversar poate n-ai fi aşa ezitantă. Împinge picioarele, chiar dacă e vânt. Ea nu vrea să atace, dar îi dai moale şi e obligată să atace. E bine, ce a fost mai greu a trecut", i-a spus Adrian Cruciat Irinei Begu. 

4-3 Halep. Irina Begu a salvat trei mingi de break şi a rămas aproape de Simona. Begu şi-a chemat antrenorul, pe Adrian Cruciat. 

4-2 Halep, Simona controlează meciul, e mai stăpână pe mijloacele sale şi se distanţează în primul set. 

2-1 pentru Simona, Irina salvează o minge de break şi rămâne aproape de Halep. 

1-0 Break Halep, start lansat pentru Simona, care câştigă la 30 pe serviciul Irinei. 

Simona Halep şi Irina Begu se întâlnesc  în sfertul de finală sută la sută românesc de la Madrid Open. Partida va începe în jurul orei 15.00, după încheierea disputei dintre Andy Murray şi Gilles Simon. 

Învingătoarea din meciul Halep - Begu (tramsmis în direct pe DolceSport 2), va juca în semifinale cu Samantha Stosur sau cu Patricia Ţig, partidă programată pe arena centală în jurul orei 22.30.

Pe jumătatea superioară de tablou se regăseşte Sorana Cîrstea. Ea va intra pe terneul al treilea în jurul orei 16.00 pentru a se confrunta cu Dominika Cibulkova, din Slovacia. 

Simona şi Irina s-au mai întâlnit de trei ori şi toate confruntările au fost câştigate de constănţeancă. Primele meciuri merg în urmă cu opt şi nouă ani, când Halep s-a impus în două turnee ITF din Bucureşti. Singura confruntare într-un turneu WTA a avut loc în 2012, la Hobart (Australia): 6-4, 6-2 pentru Halep. 

Internauţii au creat şi un afiş al partidei dintre Halep şi Begu

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite