FOTO Turneul Campioanelor: Simona Halep - Eugenie Bouchard 6-2, 6-3! Urmează meciul cu Serena Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul Campioanelor de la Singapore a început perfect pentru Simona Halep, care a bătut-o fără drept de apel pe Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-3.  În prima partidă din Grupa Roşie, Serena Williams a trecut de Ana Ivanovici.


Simona Halep şi Serena Williams sunt tenismenele care şi-au marcat teritoriul după primele meciuri de la Turneul Campioanelor. Cele două îşi vor disputa miercuri şefia Grupei Roşii.
Românca de 23 de ani s-a impus cu lejeritate şi autoritate în meciul cu Eugenie Bouchard (20 de ani), într-o confruntare care promite să se transforme într-un „clasic” al tenisului în următorii ani. La Singapore, Halep nu i-a acordat dreptul la apel lui Bouchard, câştigând în 68 de minute o partidă aflată în cumpănă doar la 0-0.
Simona a părut că şi-a regăsit forma fizică şi mai ales mentală de la începutul sezonului. Dovadă au stat chiar primele două jocuri: condusă cu 15-40, a revenit de fiecare dată şi a mutat presiunea pe umerii adversarei sale. Bouchard n-a făcut faţă asaltului, s-a pierdut cu firea în anumite momente-cheie ale partidei şi n-a găsit soluţii pentru jocul direct, în forţă, al Simonei Halep.
În plus, românca a punctat consistent şi la capitolul serviciu, care a „scos-o” din multe situaţii-limită. Cu un procentaj de 82 la sută de puncte câştigate cu primul serviciu şi de 67 la sută pe al doilea, Halep nu i-a permis lui Bouchard să realizeze vreun break.
Ivanovici i-a pus probleme Serenei
În primul meci din Grupa Roşie, Serena Williams a câştigat cu un dublu 6-4 disputa cu Ana Ivanovici. Jocul n-a fost chiar la îndemâna liderului mondial, care a „suferit” pe parcursul ambelor seturi. În prima parte a meciului, de exemplu, sârboaica a revenit de la 1-4 pentru a egala situaţia şi a găsit destule lovituri care s-o încurce pe Serena.
Williams are 3-0 la meciuri directe
Conform regulamentului de la Turneul Campioanelor, câştigătoarele primelor două meciuri se vor întâlni între ele în partida a doua, pentru a lăsa deschise calculele înaintea ultimelor jocuri din grupă. Aşa că Simona Halep s-a ales cu o confruntare pe cinste, contra Serenei Williams, dispută ce va avea loc miercuri după-amiază (în direct pe DigiSport şi pe DolceSport).
Lideurl mondial a câştigat precedentele trei partide cu Simona Halep. Serena s-a impus la Wimbledon (2011, pe iarbă), la Roma (2013, pe zgură) şi la Cincinnati (2013, pe suprafaţă dură). Doar la Londra a reuşit românca să-i fure un set Serenei.
Halep: „N-am nimic de pierdut”
Simona Halep a anticipat duelul de miercuri cu Serena Williams: "E o mare provocare pentru mine să joc împotriva ei. În acest an n-am mai jucat cu ea. Ultima dată ne-am întâlnit la Cincinnati, anul trecut, adică a trecut ceva timp. Voi încerca totul pe teren să câştig, cred că am şanse să câştig meciul, dar trebuie să fiu concentrată, să încerc totul, e o şansă bună pentru mine să joc aici împotriva ei, care e cea mai bună din lume. Trebuie să iau toate lucrurile pozitiv, să fiu relaxată pe teren pentru că nu am nimic de pierdut în faţa ei", a declarat Simona Halep.
Cum se poate califica în semifinale
Chiar şi cu un nedorit eşec în faţa Serenei, Halep mai are şanse de calificare în semifinalele Turneului Campioanelor. Simona o poate învinge pe Ana Ivanovici în ultimul meci, dar se poate califica şi cu un singur succes. În cazul în care Serena Williams câştigă următoarele două partide, iar Halep, Ivanovici şi Bouchard îşi împart victoriile, diferenţa se face la numărul de seturi sau de jocuri câştigate. 

Ce a spus Simona Halep despre confruntarea cu Serena Williams. 

Setul al doilea, 6-3 pentru Halep

6-3 pentru Simona Halep, care încheie meciul cu un break. 

5-3  Serviciul îşi face din nou datoria pentru Halep, care e la un joc distanţă de prima victorie la primul meci al său la Turneul Campioanelor.

4-3 Jucătoarea din Canada îşi câştigă şi ea serviciul.

4-2 Game "alb" reuşit de româncă.

3-2 Bouchard se agaţă de acest set, salvând o minge de break. Halep a avut-o în mână pe Eugenie, dar a trimis în fileu un punct pe care îl controla. 

3-1 jucătoarea din România îşi face serviciul şi măreşte diferenţa. 

2-1 pentru Halep, break la 30. Simona joacă aproape de potenţialul ei maxim. 

1-1 Simona Halep serveşte impecabil pe finalul jocului şi revine de la 15-30. 

1-0 pentru Eugenie Bouchard, care câştigă la zero pe propriul serviciu

Halep este de astăzi pe locul 4 în clasamentul WTA.

Setul 1, 6-2 pentru Halep, după doar 33 de minute de joc

1-0 pentru Simona Halep, care a făcut un prim break, revenind de la 15-40! 

2-0 Scenariul s-a repetat şi în jocul doi. Românca a revenit din nou de la 15-40 pentru a câştiga pe serviciul său!

3-0 Start perfect de meci, Halep e pe tot terenul, Bouchard greşeşte puncte uşoare.

Dacă o bate pe Bouchard, Halep o va întâlni miercuri pe Serena Williams!

4-0 pentru Halep, românca e tot mai sigură pe lovituri, presiunea creşte pe umerii lui Bouchard. 

Simona Halep şi Eugenie Bouchard sunt singurele tenismene debutante la Turneul Campioanelor. 

4-1 Bouchard câştigă primul său joc din meci, cu două lovituri decvisive, care au atins tuşele terenului. urmează Halep la serviciu. 

5-1 Halep se apropie rapid de câştigarea setului, cu ajutorul a două servicii imposibil de returnat.

5-2 şi Bouchard câştigă destul de uşor pe propriul serviciu, dar Halep are două breakuri în faţă şi urmează să servească pentru set.  

6-2 Prim set câştigat uşor de Simona Halep

După ce Serena Williams şi-a câştigat disputa cu Ana Ivanovici, Simona Halep se va întrece în lovituri cu Eugenie Bouchard, partidă care va începe în jurul orei 16.30.
Jucătoarele din România şi Canada, de 23, respectiv 20 de ani, sunt văzute drept tenismenele viitorului din circuitul feminin. S-au întâlnit de două ori, iar scorul e egal, 1-1, cu menţiunea că Bouchard a câştigat meciul mai important, semifinala de la Wimbledon în care Halep a acuzat probleme medicale. 
În condiţiile în care „maşinăria” Serena Williams e greu de dereglat, meciul dintre Halep şi Bouchard devine extrem de important în privinţa calificării în semifinale. Învingătoarea acestei partide poate ajunge în careul de aşi cu un nou succes, contra Anei Ivanovici. 

Dacă trei jucătoare au acelaşi număr de victorii, se va lua în calcul setaverajul, apoi numărul de game-uri adjudecate! Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca ”în cruce”.

Din Grupa Albă fac parte Şarapova, Wozniacki, Kvitova şi Radwanska. 

Simona Halep, pariul zariştilor americani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite