România - Elveţia 1-1: Treziţi-vă din letargie! Trebuie să batem Albania ca să ajungem în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii români la Paris FOTO frf.ro
Fanii români la Paris FOTO frf.ro

Tricolorii au condus pe "Parc des Princes", au avut şansa unui 2-0 de mai multe ori, însă s-au văzut egalaţi de o echipă a Elveţiei care, la rândul ei, a avut destule şanse gol. Partida de la Lyon, cu Albania, programată pentru duminică, devine de viaţă şi de moarte pentru tricolori.

România trezeşte-te!

România şi Elveţia au oferit un fotbal inestetic, incoerent în atac şi mult fragmentat. Tricolorii se agaţă acum de o victorie cu Albania în meciul de duminică pentru a spera la calificarea în optimi.

Pentru întâlnirea cu Elveţia de pe Parc des Princes”, Iordănescu a mutat piesele din atac, Torje, Chipciu şi Keşeru fiind găselniţele antrenorului faţă de întâlnirea cu Franţa. În plus, Prepeliţă i-a fost preferat lui Hoban între mijlocaşii defensivi.

În partea cealaltă, „multinaţionala” Elveţiei a rămas neschimbată de la confrutnarea cu Albania, iar atacantul Haris Seferovici la fel de neinspirat. Criticat pentru uşurinţa cu care risipeşte mingile de gol jucătorul lui Frankfurt nu s-a dezminţit: a tras pe lângă în minutul 7 şi l-a făcut mare pe Tătăruşanu puţin mai târziu.

A fost un start greoi al naţionalei noastre, care şi-a găsit paşii şi inspiraţia în minutul 18, când Chipciu a fost tras în careu de Lichsteiner, iar arbitrul rus Karasev s-a arătat nemilos cu elveţienii: 11 metri! Bogdan Stancu s-a uitat o clipă în ochii lui Sommer, după care a aşezat mingea lângă bară: gol România!  Urcându-se pe valul psihologic favorabil, tricolorii au căutat golul doi la fazele lui Chipciu, care a preferat şutul unei mingi înapoi, şi Săpunaru, a cărei reluare din careu a lovit bara lui Sommer şi a luat-o în direcţia greşită. Elveţia ne-a dominat în finalul reprizei, însă Dzeimali a dat cu capul pe lângă poartă. Fără să impresioneze estetic, România a intrat totuşi cu 1-0 la pauză şi cu multă speranţă.

Intrat la pauză în locul lui Pintilii, accidentat, Hoban şi-a anunţat prezenţa cu un şut de la 12 metri pe lângă poartă. Şi de-aici a început coşmarul. Fără soluţii în ofensivă, incapabilă să ţină mingea în posesie, România a arătat rău în partea a doua, a scăzut la toate capitolele şi a n-a reacţionat nici după golul egalizator al Elveţiei. După un corner cedat uşoor, mingea a ajuns pe şutul lui Mehmedi, care n-a mai avut milă de Tătăruşanu: 1-1!

Cum şi Raţ a căzut la datorie, Iordănescu mai avea la îndemână o singură schimbare, iar dintre Alibec, Andone, Stanciu şi Sânmărtean a fost preferat atacantul Cordobei. Tot pe considerente medicale, după ce Stancu a fost şi el răpus de epuizare. De fapt, România  a căzut fizic pe final de meci şi a fost nevoie de multe cruci de mulţumire din partea lui Iordănescu pentru că am scăpat cu faţa curată la raidurile elveţiene. Norocul nostru a fost că nici Xhaka, Shakiri sau Mehmedi n-au putut să concretizeze mingile care se plimbau în careul nostru ca turiştii chinezi pe Champs DElysees. 

Rezultatul de egalitate acoperă doar parţial jocul modest al tricolorilor, care au nevoie acum de o victorie cu Albania şi de un succes al Franţei cu Elveţia pentru a spera la locul al doilea în grupă. Dacă Franţa şi Elveţia fac un egal de salon în ultima etapă, României nu-i rămâne decât să bată Albania şi să spere că nu va da peste Germania în optimi.

 

Fază de joc din timpul meciului România - Elveţia la Euro 2016. FOTO AP

Min. 90+3: Scor final: România - Elveţia 1-1

Min. 90 - Ultima schimbare în echipa Elveţiei: a ieşit Shaqiri, a intrat Tarashaj.

Min. 84 - Ultima schimbare în echipa României: a ieşit Stancu, a intrat Andone.

Min. 83 - A doua schimbare în echipa Elveţiei: a ieşit Dzemaili, a intrat Lang.

Min. 77 - Dzemaili a scăpat singur spre poartă, însă a şutat pripit din afara careului, mult peste.

Min. 76 - Cartonaşul galben pentru Dragoş Grigore.

Min. 69 - Sommer a respins o minge periculoasă, după o lovitură liberă bătută de Torje.

Min. 68 - Lovitura de cap a lui Embolo a trecut pe lângă poartă.

Min. 65 - Lovitura de cap a lui Keşeru a fost reţinută de portarul Sommer.

Min. 63 - Prima schimbare în echipa Elveţiei: a ieşit Seferovici, a intrat Embolo.

Min. 61 - A doua schimbare în echipa României: a ieşit Raţ, a intrat Filip.

Min. 57 - GOOOL ELVEŢIA!!! Mehmedi a egalat cu un şut violent, după un corner. La masa presei, un ziarist bulgar aplaudă de mama focului.

Min. 53 - Ocazie uriaşă pentru România: la recentrarea lui Torje, Djourou a fost aproape de autogol, dar portarul a trimis în corner.

Min. 51 - Cartonaş galben pentru Granit Xhaka.

Min. 48 - Ocazie mare pentru Elveţia, dar Chipciu a blocat şutul lui Shaqiri.

Min. 46 - Ocazie bună pentru Hoban: şutul său din interiorul careului a trecut pe lângă poartă.

Min. 46 - Schimbare în echipa României: a ieşit Pintilii, a intrat Hoban.

Min. 46 - Repriza a doua început.

*Chipciu a fost cel mai bun pasator din echipa României, în prima repriză, având un procentaj de 66% de pase reuşite. Pintilii a alergat cel mai mult dintre tricolori: 5,29km.

Min. 45+1 - Pauză. România a încheiat repriza în atac, având două cornere consecutive. Raportul posesiei: 63% la 37% în favoarea Elveţiei în prima repriză. Pe tabelă însă: România - Elveţia 1-0.

Min. 41 - Chiricheş a blocat, în exterims, şutul trimis de Mehmedi.

Min. 38 - Altă ocazie mare pentru Elveţia: lovitură de cap, expediată de Dzemaili, a trecut pe lângă poartă.

Min. 37- Cartonaş galben luat de Keşeru prosteşte pentru un fault la mijlocul terenului. Iordănescu a explodat de furie.

Min. 35 - Iordănescu face şi un pic de spectacol pe margine: tocmai a pus stop pe o minge ieşită în aut în uralele publicului.

Min. 32 - Tătăruşanu, la post la lovitura liberă executată de Rodriguez.

Min. 28 - Ocazie uriaşă ratată de Săpunaru care s-a trezit cu mingea în careu, dar a nimerit bara!

Min. 25 - Fază excelentă lucrată de Chipciu pe stânga. Acesta a pătruns în careu, dar şutul său a trecut de puţin pe lângă poartă.

Min. 24 - Cartonaş galben pentru Chipciu.

Min. 22 - Cartonaş galben pentru Prepeliţă.

Min. 21 - Elveţia a trecut pe lângă egalare. Tătăruşanu a deviat în corner şutul lui Schar.

Min. 18 - GOOOL ROMÂNIA!!! Penalty obţinut de Chipciu şi transformat, impecabil, de Stancu.

Min. 16 - Altă ocazie uriaşă pentru Elveţia. Tătăruşanu a scos cu piciorul, aproape miraculos.

Min. 15 - Primul sfert de oră le-a aparţinut elveţienilor din toate punctele de vedere.

Min. 7 - Ocazie uriaşă ratată de Seferovici, singur în careul României. Tătăruşanu era învins, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.

Min. 6 - Mult mai puţini suporteri români la acest meci, comparativ cu cel cu Franţa. Elveţienii domină, deocamdată, fondul sonor.

Min. 4 - Tătăruşanu a reţinut primul şut expediat pe spaţiul porţii.

Min. 1 - A început meciul.

------------------------------

ULTIMĂ ORĂ Schimbări în echipa României. Şi Prepeliţă este titular. Iese Hoban. Echipa de start va fi următoarea: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Pintilii, Prepeliţă – Torje, B. Stancu, Chipciu – Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu

BREAKING NEWS Suporteri englezi, îmbrăcaţi cu tricouri ale naţionalei României au încercat să provoace o bătaie cu fanii Elveţiei, aruncând cu bere spre ei. Informaţia vine de la Adrian Socaciu, preşedinte Student Sport, prezent la Paris, carea relatat la Realitatea TV: " Peste 25 de fani englezi înjurau şi aruncau cu bere în ei. Cred că este un lucru care ar trebui să ne îngrijoreze, că englezii fac asta pentru ca apoi să apară pe agenţiile internaţionale"

Echipa antrenată de veteranul Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveţiei. Adversara se prezintă la meci din postura de învingătoare în primul meci, elevii lui Vladimir Petkovici învingând Albania cu 1-0. După înfrângerea contra Franţei, naţionala ţării noastre are nevoie de o victorie astăzi.

EURO 2016, ROMÂNIA - ELVEŢIA. ECHIPELE PROBABILE

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, B. Stancu, Chipciu – Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, R. Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovici. Antrenor: Vladimir Petkovici

Partida va fi arbitrată de Sergei Karasev (Rusia)

fani
fani
fani
cabral

Fanii României au început să se strângă în zona rezervată fanilor, de unde vor pleca organizat spre stadion. Belodedici şi Vlădoiu sunt la dispoziţia suporterilor noştri pentru poze şi autografe. Cabral va conduce caravana tricoloră spre Parc des Princes. 

  Naţionala Elveţiei sau a imigranţilor din Elveţia. Adversara noastră deţine recordul în Europa

Programul şi rezultatele Grupei A

Paris, Stade de France:  Franţa – ROMÂNIA 2-1

Lens, Stade Bollaert-Delelis: Albania – Elveţia 0-1

15 iunie, ora 19:00

Paris, Parc des Princes: ROMÂNIA – Elveţia

image

15 iunie, ora 22.00

Marseille, Stade Velodrome: Franţa – Albania

19 iunie, ora 22.00

Lille, Stade Pierre Mauroy: Elveţia - Franţa

19 iunie, ora 22.00

Lyon, Stade de Lyon: ROMÂNIA – Albania

EURO 2016, ROMÂNIA - ELVEŢIA. CE SPUNE IORDĂNESCU

iordanescu

"Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastra problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul unsprezece, el este deja conturat. Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă", a declarat Anghel Iordănescu.

EURO 2016, ROMÂNIA - ELVEŢIA. PETKOVICI: "TREBUIE SĂ FIM 150%"

''Echipa României a făcut o muncă foarte bună cu Franţa, psihologic şi fizic e într-o formă foarte bună. Trebuie să fim 150% faţă de meciul cu Albania pentru a câştiga cu România'', a declarat antrenorul Elveţiei, Vladimir Petkovici. ''Nu dau niciodată o echipă favorită, asta a fost spus de jurnalişti. Nu există favorită în acest meci. Trebuie să ridicăm nivelul, să creştem ritmul. Am văzut că România poate juca timp de 90 de minute la un ritm ridicat. Nu sunt genul de antrenor care să ceară obiectivul minim de la jucători. Totdeauna am pretins maximum. Dar, pentru asta trebuie să fim mai solizi, să comunicăm mai bine, să alergăm mai mult. Cu cele trei puncte ne-am califica în optimi şi am scrie istorie pentru naţionala Elveţiei. Elveţia nu a obţinut niciodată două victorii consecutive la un turneu final, iar viitorul nostru depinde de meciul de mâine'', a subliniat Petkovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite