România se luptă cu Grecia la baraj! Returul se joacă la Bucureşti. Lista completă a meciurilor şi reacţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România îşi află luni adversara meciului de baraj FOTO AFP
România îşi află luni adversara meciului de baraj FOTO AFP

Luni a fost o zi mare pentru România, fiind programată tragerea la sorţi pentru adversara „tricolorilor“, din meciul de baraj care va desemna reprezentanta de la turneul final din 2014: „tricolorii“ se vor duela cu Grecia, iar partidele se vor disputa pe 15 şi 19 noiembrie.

VIDEO Dezbatere Adevărul Live cu Grigore Cartianu şi Matei Udrea, despre confruntarea României cu Grecia

Rezultatele tragerilor la sorţi

  • Portugalia - Suedia
  • Ucraina - Franţa
  • Grecia - România
  • Islanda - Croaţia

Meciurile de baraj se joacă pe 15 şi 19 noiembrie. România joacă returul pe teren propriu. 

Dorin Goian, fundaş în Grecia, la Asteras Tripolis: „Este cel mai accesibil adversar, mă bucur că nu am picat cu Ucraina. Ar fi ceva extraordinar să mergem în Brazilia, sper ca seara de 19 noiembrie să fie una a bucuriei. Trebuie să avem încredere în noi. O să fiu cu ochii pe jucătorii din naţionala Greciei care evoluează în campionat“. 

Gică Popescu: „Ne putem considera norocoşi, pentru că toată lumea a vrut Grecia.  Dacă nu jucăm bine contra grecilor, nu merităm să mergem la Mondiale. E important că jucăm meciul decisiv acasă. Rămâne de văzut cine va lua iniţiativa în aceste meciuri, pentru că şi lor le place jocul pe contraatac“. 

Mijlocaşul formaţiei Espanol Barcelona, Gabriel Torje, a declarat, luni, că România şi Grecia au şanse egale la barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, subliniind că jucătorii români trebuie să facă totul pentru a ajunge la turneul final din 2014.

„Trebuie să facem tot ce depinde de noi să ajungem la acest turneu final. Plecăm cu şansa a doua şi sperăm să ajungem primii. Am visat mereu să ajung la un tuneu final, poate acum mi se va îndeplini visul. Grecia are o echipă care mereu a făcut performanţă şi mereu a ajuns la turneele finale, au suporteri care sunt mereu alături de ei, au suporteri fanatici. Nu are valori foarte mari, dar are o echipă foarte bună. Va fi foarte eu, şansele sunt 50-50. Nu trebuie să câştigăm cu 7-0, e de ajuns un gol“, a declarat Torje la Sport.ro.

Antrenor la PAOK Salonic în sezonul 2011-2012, Ladislau Boloni a a analizat la GSP TV iminenta „dublă“ cu naţionala Greciei. „Avem un avantaj pentru că jucăm meciul tur în deplasare, dar nu vorbim de un avantaj decisiv. Echipa naţională a Greciei e iubită, dar nu la nivelul formaţiilor de club din prima ligă. Grecia rămâne o echipă care rezistă foarte bine la presiune şi care se remarcă printr-o combativitate mare“, a declarat actualul antrenor al celor de la Al-Khor Doha.

CITEŞTE ŞI:

*Piţurcă: "E o tragere bună, chiar dacă mi-aş fi dorit altă echipă"

 

*Grecii jubilează după ce au picat cu România: „Pregătiţi-vă bagajele pentru Brazilia“. Cu cine au impresia că se vor în întâlni în echipa lui Piţurcă

 

*Mutu trage un semnal de alarmă şi spune că nu e cazul să sărbătorim: ce şanse ne dă să mergem la Mondialul din 2014

*Sunt şi români trişti după tragerea la sorţi: Lazăr voia orice echipă, dar nu Grecia. Cu cine şi-ar fi dorit să jucăm

 

*Hagi: „Să nu spună lumea că am picat cu Grecia şi, mamă, ce bine e!”

Prezentarea Greciei, adversara României în barajul pentru CM. „Adevărul“ vă prezintă echipa tip şi cele mai importante amănunte despre naţionala elenă.

Ciprian Marica: "Sunt foarte fericit, este tot ce ne putem dori!" Atacantul lui Getafe a reacţionat imediat după ce a aflat că echipa naţională se va bate cu Grecia pentru calificarea la Mondialul din 2016.

VIDEO România a învins Grecia în 2011, goluri Torje, Tănase şi Chipciu. România şi Grecia s-au întâlnit de 30 de ori de-a lungul timpului, bilanţul fiind favorabil tricolorilor, care au în palmares 17 victorii.


Urna capilor de serie

  • Portugalia
  • Grecia
  • Croaţia
  • Ucraina

Urna outsiderilor

  • Franţa 
  • Suedia
  • România
  • Islanda
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite