FED Cup Canada - România. Dulgheru a adus punctul victoriei, iar România este printre cele mai bune 8 echipe din lume. Mitu, meciul vieţii contra Bouchard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FED Cup Canada - România. România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au reuşit duminică să câştige partidele disputate împotriva lui Eugenie Bouchard, respectiv Francoise Abanda. Totodată, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru a pierdut meciul disputat în compania cuplului Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman. 

În urma celor două victorii la simplu, scorul Canada - România este de 2-3. Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a reuşit o victorie istorică, aducând punctul ce trimite echipa României în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992 şi între cele mai bune opt formaţii feminine din lume din 1981, după un meci în care a fost condusă cu 6-3, 4-2.

Ambele meciuri de simplu au fost câştigate cu greu de jucătoarele din România. Supriza zilei a reprezentat-o victoria lui Mitu în faţa lui Eugenie Bouchard, numărul 7 WTA, o partidă istorică pentru jucătoarea de tenis din România. 

Citeşte aici fascinanta poveste a Andreei Mitu, eroina de la Montreal. Anul trecut trăia o dramă şi nu mai avea nicio speranţă

Cum a fost Dulgheru salvată de Nadal

Nici Dulgheru nu a avut un meci uşor, cu toate că a întâlnit o sportivă tânără, mult mai slab cotată. (locul 260 WTA). 

  CTP nu l iartă pe Ilie Năstase şi îi dă o nouă replică ironică

„Sunt foarte bucuroasă. Andreea Mitu a făcut un meci mare. Am fost foarte obosită, am încercat să cred, am zis să am totul. E o suprafaţă ciudată, Abanda e o jucătoare bună, nu e rea deloc. A fost un moment când nu simţeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt. Am zis că voi câştiga dacă am mai multă răbdare ca ea şi dacă nu, aia e. E o suprafaţă rugoasă. Mă bucur că nu am dat în arbitru, Abanda era ca un pereţel, trebuia să schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe. Fed Cup îmi dă aripi, am câştigat două meciuri, ajung acasă, abia aştept”, a declarat Alexandra Dulgheru, după meci, la Dolce Sport.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecşor, a declarat că este mândră de jucătoarele sale şi a mulţumit susţinătorilor din tribună.

„Sunt foarte, foarte mândră de toată echipa, de fete şi de tot colectivul tehnic. Este un moment foarte emoţionant, ne bucurăm foarte mult ca am ajuns aici. Nu mă puneţi să aleg cu cine să jucăm mai departe. Odată ce am avansat în această grupă, orice se poate înâampla. Suntem la nivel de grupa mondială şi ne vom comporta ca atare. Românii de aici au fost incredibili. Nu mă aşteptam la atâţia spectatori, datorită lor fetele s-au comportat exemplar”, a afirmat Alina Tecşor.

Primul meci al serii. Eugenie Bouchard (7 WTA) - Andreea Mitu (104 WTA). Mitu, victoria carierei 

Andreea Mitu s-a autodepăşit în partida cu numărul 1 canadian, Eugenie Bouchard, făcând să dispară o diferenţă de aproape o sută de locuri în ierarhia WTA, printr-un joc curajos, în care a arătat multe calităţi, peste poziţia 104 pe care o ocupă în acest moment în lume.

Cu un serviciu destul de bun, care a susţinut-o în multe momente dificile, cu o lovitură de dreapta puternică şi precisă, cu o mişcare agilă pe teren, românca s-a impus în mai puţin de două ore în faţa unei sportive blazate, care a transformat anunţul triumfător al participării la această întâlnire din Cupa Federaţiei într-un eşec răsunător, atât prin prestaţie, cât şi prin comportament.

Mitu a început destul de ezitant, dar s-a ţinut de titrata ei adversară până la scorul de 2-3, când Bouchard a reuşit un break. Românca a recuperat imediat pe serviciul rivalei, apoi a egalat la 4. La scorul de 4-5, Mitu a condus cu 40-15, dar şi-a pierdut serviciul, permiţându-i lui Bouchard să câştige primul set, după 40 de minute.

Andreea Mitu a intrat mai decisă în setul secund şi, cu un break în primul ghem, a condus cu 2-0. Bouchard a revenit cu trei ghemuri câştigate la rând, dar sportiva română nu a cedat şi a câştigat pe serviciul adversarei la scorul de 4-4. A urmat un ghem dramatic, de genul celui din finalul meciului Alexandra Dulgheru - Eugenie Bouchard, cu multe egalităţi şi răsturnări de scor. Bouchard a avut 40-0, apoi încă o minge de break, dar Mitu le-a anulat pe toate şi a câştigat setul la a doua minge care a obţinut-o, scor 6-4, după 50 de minute.

Setul decisiv a fost un monolog pentru Mitu, care a cedat doar un ghem, la 2-0, şi un calvar pentru Bouchard. Ocupanta locului 7 mondial nu a mai jucat nimic şi a părăsit terenul cu capul plecat după aproape două ore şi după un week-end pe care presa canadiană l-a numit "de coşmar".

Dacă Alexandra Dulgheru a ştiut, sâmbătă, să gestioneze erorile comise de Bouchard, Mitu a luat meciul în mână şi şi-a dominat adversara. Românca de pe locul 104 WTA a avut 31 de lovituri câtigătoare, faţă de 12 Bouchard.

Andreea Mitu a izbucnit în plâns, după ce a reuşit să o învingă pe Bouchard (VIDEO). Jucătoarea bucureşteană de 23 de ani a fost selecţionată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totuşi, Mitu nu ar fi evoluat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit", a declarat Mitu, după succesul de duminică, cel mai important din carieră.

Încurajată de numeroşi suporteri români, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Andreea Mitu. FOTO Mediafax

FED Cup Canada - România Andreea Mitu FOTO Mediafax

Al doilea meci al serii. Dulgheru câştigă greu în faţa lui Francoise Abanda, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2

În al doilea meci de duminică de la Fed Cup, Alexandra Dulgheru (25 de ani, fostă Top 30 mondial) a înfruntat-o pe Francoise Abanda, canadianca fiind clasată pe locul 260 WTA. Meciul a fost foarte disputat. 

Românca a început cu un break şi se anunţa o partidă uşoară, dar tânăra canadiacă a revenit în joc şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3. Setul al doilea a fost foarte echilibrat, fiind decis pe final de jucătoarea noastră. Dulgheru a făcut break în al 14-lea game şi a egalat situaţia. 

În setul al treilea, Dulgheru a fost mult mai bine angrenată în joc, de fiecare dată reuşind să-i pună probleme cancadiancei. Abanda a reuşit doar două gameuri, setul încheindu-se cu un 6-2 clar al româncei. 

În acest fel, Alexandra "Piti" Dulgheru încununează drumul plin de succese al echipei României către Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, început în februarie 2014, cu victoriile din Grupa I Euro-africană, de la Budapesta. De atunci, tricolorele au obţinut şapte victorii consecutive, ceea ce le permite să se lupte în 2016 cu cele mai bune echipe din lume.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Al treilea meci al serii. Perechea Mitu/Olaru, învinsă de cuplul Dabrowski/Fichman

În ultimul meci al serii, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru a pierdut în faţa cuplului Gabrielei Dabrowski/Sharon Fichman. Canadiencele le-au învins pe românce cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5. Acestă ultimă victorie a celor din Canada nu schimbă situaţia, echipa de tenis feminin a României fiind calificată  în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992, dat fiind că scorul general a fost de 3-2 pentru tricolore

Partida de dublu a durat durat o oră şi 29 de minute, româncele nefiind deloc departe de un posibil succes după revenirea din setul al doilea. 

LIVETEXT Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru

Setul al III-lea

2-6: Break, set, meci. o victorie frumoasă Alexandrei Dulgheru după un meci foarte greu

2-5: Alexandra Dulgheru este la un singur de game de victorie. Jucătoarea noastră e încurajată de întreaga echipă a României, dar şi de spectatorii români din tribună, foarte zgomotoşi.

2-4: Break la zero al româncei. Abanda greşeşte din ce în ce mai des şi nu mai face faţă presiunii ca în precedentele seturi.

2-3: Alexandra Dulgheru câştigă un nou game şi are avantaj în acest set decisiv.

2-2: Abanda egalează din nou. Ambele jucătoare încearcă să termine punctele cât mai repede

1-2: Game al româncei. Jucătoarele încep să resimtă efortul după aproape două ore de joc

1-1: Rebreak al jucătoarei din România după un game în care canadianca începuse bine şi avusese un avans considerabil

1-0: Abanda începe bine acest set şi face break. 

Setul al II-lea

5-7 Set Dulgheru. Românca reuşeşte să revină într-un set în care Abanda a condus cu 4-2. O oră şi jumătate a trecut de la începerea meciului.

5-6: Dulgeru câştigă pe propriul serviciu. Uşor, meciul pare a merge spre tie-break. 

5-5: Game foarte disputat în care ambele jucătoare au insistat cu lovituri puternice. canadiancă, totuşi, reueşte să câştige pe propriul serviciu.

4-5: Răsturnări incredibile de situaţie în acest game. Abanda a avut minge de break pe care nu a fructificat-o şi a pierdut un punct decisiv la fileu.

4-4: Românca revine cu un rebreak şi egalează. Abanda e nemulţmită de mai multe greşeli făcute în acest game. 

4-3: Alexandra Dulgheru îşi adjudecă un nou game şi speră să face un rebreak care ar putea relansa partida

4-2: Abanda se detaşează câştigând un nou game pe propriul serviciu.

3-2: Trei şanse de break pentru jucătoarea de peste ocean. Dulgheru salvează o două mingi, dar canadianca reuşete să câştige pe serviciul româncei. 

2-2: Egalitate după un punct final câştigător Abandei contestat de românca.

1-2: Game alb pentru Dulgheru. Românca a stat mai bine în teren în ultimele minute. 

1-1: Canadianca egalează după mai multe mingi servite foarte bine.

0-1: Dulgheru este prima la serviciu. Un game foarte disputat cu mingi lungi şi răsturnări de scor.

Setul I

6-3: Abanda câştigă pe propriul serviciu şi ia primul set al partidei. Canadianca a reuşit să revină incredibil după ce în primele zece minute făcuse numeroase greşeli.

5-3: Alexandra Dulgheru se mişcă mai bine în acest game. Comite mai puţine erori şi se apropie de canadiancă.

5-2: Canadianca câştigă pe propriul serviciu fără prea multe probleme.

4-2: Abanda reuşeşte un nou break şi de distanţează la două game-uri de româncă. 

3-2: Revenire a adversarei lui Dulgheru. Canadianca începe să joace din ce în ce mai bine reuşindu-i foarte bine două scurte la fileu. 

2-2: Francoise Abanda a avut două şanse de break şi profită de câteva greşeli ale jucătoarei din România. Dulgheru ăşi schimbă şi racheta.

1-2: Abanda reuşeşte să câştige primul său game la 15.

0-2: Românca nu are probleme nici în al doilea game pe care îl câştigă uşor

0-1: Alexandra Dulgheru face un prim break.

LIVETEXT Eugenie Bouchard - Andreea Mitu 

Setul 3 (1-5)

1-6: S-a terminat. Andreea încheie meciul cu ochii înlăcrimaţi!

1-5: Andreea, aproape de o victorie istorică, la debutul în FED Cup. 

1-4: Andreea reuşeşte un break la zero!

1-3: Mitu defilează pe teren. Genie e dominată serios. 

1-2: Bouchard reduce din diferenţă. 

0-2: Al patrulea game consecutiv pentru Mitu! Bravo, Andreea! Cu asemenea jucătoare, avem şanse mari să ne impunem în barajul FED Cup Canada - România. 

0-1: Andreea începe bine şi setul decisiv. 

Setul 2 (4-6)

4-6: Andreea închide setul după cel mai lung game al meciului, în care românca a revenit de la 0-30!

4-5: Mitu fructifică în continuare greşelile lui Bouchard. FED Cup Canada-România, un baraj plin de dramatism. 

4-4: Andreea Mitu nu se lasă nici ea mai prejos. 

4-3: Canadianca reuşeşte să-şi fructifice serviciul şi egalează. 

3-3: Andreea egalează. Bouchard e din nou sub presiune. Meci mare făcut de Mitu!

3-2: Bouchard reuşeşte al treilea game consecutiv, dar cu emoţii. 

2-2: Canadianca egalează. Urmărim în continuare FED Cup Canada - România cu sufletul la gură. 

1-2: Bouchard revine în joc. 

0-2: Andreea îşi consolideaza break-ul. 

0-1: Mitu începe excelent setul secund. 

Setul 1 (6-4)

6-4: Bouchard revine în forţă de la 15-40 şi reuşeşte break-ul care i-a adus primul set pe care l-a câştigat în ultimele cinci partide. 

5-4: Bouchard revine la conducere. 

4-4: Andreea egalează. Chiar dacă ocupă doar locul 104 în clasamentul WTA, Mitu îi ţine foarte bine piept lui Bouchard. FED Cup Canada - România, un duel extrem de disputat!

4-3: Mitu reuşeşte să revină în joc. 

4-2: Bouchard reuşeşte primul break al meciului

3-2: Eugenie îşi câştigă cu greu serviciul, după ce Mitu a avut două mingi de break

2-2: Mitu câştigă la 0 pe propriul serviciu. 

2-1: Canadianca revine la conducere. 

1-1: Andreea îşi face şi ea serviciul, chiar dacă a avut ceva emoţii. 

1-0: Bouchard isi face lejer primul serviciu, la zero. 

Ora 20:12 - A inceput meciul, cu Bouchard la serviciu

ULTIMA ORĂ: Jucătoarea de tenis Andreea Mitu o va înlocui pe Irina Begu în partida cu Eugenie Bouchard din cadrul întâlnirii dintre echipele României şi Canadei, din barajul pentru promovarea/menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, au anunţat, pe Twitter, organizatorii competiţiei.

Echipa României, care nu a mai jucat în primul eşalon al Fed Cup din 1992, încearcă să revină în această seară în elita tenisului mondial. România şi Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed Cup, în 1983, în Elveţia, când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florenţa Mihai/Lucia Romanov a câştigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington.

Citeşte şi:
FED Cup Canada - România. Replică de milioane a staff-ului nostru la gestul ruşinos al canadiancei Bouchard. Dulgheru: „Am intrat în transă!”

Fed Cup

Ulterior, mai sunt programate partidele Françoise Abanda (locul 260) - Alexandra Dulgheru (locul 69) şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru. Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite