Duel românesc fabulos la Wimbledon: Tecău l-a învins pe Mergea după un thriller de peste trei ore şi e în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tecău şi Mergea
Tecău şi Mergea

Pe terenul numărul 2, iubitorii sportului alb au asistat la o partidă formidabilă care s-a decis după cinci seturi. Ultimul a fost unul halucinant cu 24 de game-uri! La final, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au trecut de Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Horia Tecău va juca pentru a patra oară în carieră în finala de la Wimbledon la dublu, după ce a pierdut în ediţiile din 2010, 2011 şi 2012.

Joi, constănţeanul de 30 de ani şi partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer au trecut de perechea formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna (India), scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11!

A fost un meci fantastic, decis după cinci seturi şi trei ore şi 23 de minute!

Rezultatul prelungeşte coşmarul pe care îl are Florin Mergea în confruntările directe cu Horia Tecău, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

În finala turneului de dublu, cuplul Tecău - Rojer va întâlni perechea Jamie Murray - John Peers (Anglia - Australia) sau pe cea formată din Jonathan Erlich - Philipp Petzschner (Israel - Germania).

------------------------------

SETUL V

*13-11 Tecău - Rojer: GAME, SET, MECI! După trei ore şi 23 de minute, cuplul româno-olandez a obţinut calificarea în finală! În ultimul game, a servit Mergea. A sevit doi aşi până la 30-30, însă apoi a comis o dublă greşeală, oferindu-le adversarilor al doilea match point. Iar Tecău şi Rojer au profitat, obţinând o victorie dramatică.

*12-11 Tecău - Rojer: Game alb luat de cuplul româno-olandez pe serviciul primului.

*11-11: Mergea şi Bopanna au luat un game alb pe serviciul indianului.

*11-10 Tecău - Rojer: Olandezul a servit şi cuplul româno-olandez a tranşat game-ul la 15.

*10-10: Mergea şi Bopanna au câştigat game-ul la zero pe serviciul lui Florin.

*10-9 Tecău - Rojer: Cuplul româno-olandez a câştigat pe serviciul lui Horia, la 15, acesta servind un as pentru punctul decisiv.

*9-9: Game alb câştigat de Mergea şi Bopanna pe serviciul indianului.

*9-8 Tecău - Rojer: olandezul a fost la serviciu şi cei doi au tranşat game-ul la 15.

*8-8: Mergea a servit, iar perechea româno-indiană a câştigat game-ul la zero. 

*8-7 Tecău - Rojer: S-a mers bară la bară până la 40 pe serviciul lui Horia. Apoi, cuplul româno-olandez a tranşat game-ul cu două lovituri câştigătoare.

*7-7: Game alb câştigat pe serviciul lui Bopanna.

*7-6 Tecău - Rojer: Game alb câştigat pe serviciul olandezului, care a avut un as la punctul decisiv.

*6-6: Game excelent câştigat pe serviciul lui Mergea la zero. Românul a servit doi aşi.

*6-5 Tecău - Rojer: Pe serviciul românului, cuplul româno-olandez s-a impus uşor, la 15.

*5-5: Game formidabil! A fost 30-0 pentru adversari pe serviciul lui Bopanna, care a comis şi o dublă greşeală. A urmat o lovitură câştigătoare din partea lui Mergea şi un as Bopanna pentru 30-30. Apoi, Rojer a dus scorul la 40-30 pentru cuplul româno-olandez, însă match point-ul a fost apărat. În final, game-ul a fost tranşat de Bopanna şi Mergea.

*5-4 Tecău - Rojer: Game câştigat lejer, la 15, pe serviciul olandezului.

*4-4: Game crucial! S-a mers bară la bară până la 30 pe serviciul lui Mergea. Apoi, acesta a reuşit un punct câştigător formidabil, când Bopanna fusese depăşit. Acelaşi Mergea a tranşat game-ul la 40-30.

*4-3 Tecău - Rojer: Pe serviciul lui Horia, adversarii au condus cu 30-0, însă perechea româno-olandeză a revenit şi a câştigat patru puncte la rând şi game-ul.

*3-3: Game alb câştigat de cuplul Mergea - Bopanna pe serviciul indianului.

*3-2 Tecău - Rojer: Game alb câştigat pe serviciul olandezului.

*2-2: Cel mai lung game al setului de până acum! Pe serviciul lui Mergea, cuplul româno-indian a condus cu 40-0. Apoi, Tecău şi Rojer au egalat şi a fost deuce de trei ori. Într-un final, Mergea şi Bopanna şi-au păstrat serviciul.

*2-1 Tecău - Rojer: Horia a reuşit un game alb pe serviciul său.

*1-1: Bopanna a servit şi cuplul româno-indian a tranşat game-ul la 15.

*1-0 Tecău - Rojer: Game câştigat uşor pe serviciul olandezului.

----------------------

SETUL IV

*6-4 Mergea - Bopanna: GAME, SET! Indianul a servit impecabil, iar la 40-15 a reuşit un as pentru a tranşa setul. Mergem în decisiv!

*5-4 Mergea - Bopanna: Pe serviciul lui Tecău, adversarii au condus cu 30-0, însă cuplul româno-olandez a câştigat patru puncte la rând şi game-ul. 

*5-3 Mergea - Bopanna: Game crucial câştigat de perechea româno-indiană. Florin a servit, iar Tecău şi Rojer au avut 40-15. S-a făcut egal, după care Mergea a reuşit să-şi adjudece serviciul.

*4-3 Mergea - Bopanna: Rojer a servit pentru un game luat la 30.

*4-2 Mergea - Bopanna: Indianul a servit pentru un game luat la 30, punctul decisiv venind după un as.

*3-2 Mergea - Bopanna: Tecău a servit pentru un game luat la 30.

*3-1 Mergea - Bopanna: Cu Florin la serviciu, perechea româno-indiană şi-a adjudecat game-ul la 30.

*2-1 Mergea - Bopanna: Rojer a servit, iar cuplul româno-olandez a câştigat primul game din setul patru, la 15.

*2-0 Mergea - Bopanna: Indianul a servit impecabil pentru un game alb.

*1-0 Mergea - Bopanna: BREAK! Cu Tecău la serviciu, adversarii s-au distanţat la 30-0, însă perechea româno-olandeză a revenit şi a făcut 40-30. Totuşi, Mergea şi Bopanna au egalat şi, ulterior, au realizat şi break-ul.

------------------------

SETUL III

*6-3 Tecău - Rojer: BREAK, GAME, SET! Bopanna a servit prost, adversarii s-au distanţat la 40-0 şi au realizat break-ul la 30, Tecău având returul câştigător.

*5-3 Tecău - Rojer: Alt game câştigat rapid, la 15, cu Rojer la serviciu.

*4-3 Tecău - Rojer: BREAK! Pe serviciul lui Mergea, cuplul româno-olandez a reuşit primul break al setului la 30.

*3-3: Tecău a servit pentru un game câştigat rapid la 30.

*3-2 Mergea - Bopanna: Cel mai lung game al setului cu Bopanna la serviciu a fost adjudecat cu greu de perechea româno-indiană.

*2-2: Tecău a servit bine până la 40-0, însă adversarii s-au apropiat la 30, înainte de a ceda.

*2-1 Mergea - Bopanna: Pe serviciul lui Florin, cei doi s-au impus la 15.

*1-1: Tecău a servit impecabil şi şi-a adjudecat game-ul la zero.

*1-0 Mergea - Bopanna: Game de mare luptă! Pe serviciul indianului, Tecău şi Rojer s-au distanţat la 40-15, însă de aici până la final cuplul româno-indian a reuşit patru puncte câştigătoare la rând şi şi-a păstrat serviciul.

horia tecau foto getty images

---------------------------

SETUL II

*6-2 Tecău - Rojer: GAME, SET! Rojer a servit excelent, iar Tecău a reuşit punctul decisiv la fileu, game-ul fiind adjudecat la 15.

*5-2 Tecău - Rojer: BREAK! Mergea a servit, însă cuplul româno-olandez a reuşit al doilea break în acest set, lovitura câştigătoarea venind din partea lui Tecău.

*4-2 Tecău - Rojer: Horia a servit bine până la 40-0, dar apoi a început revenirea adversarilor, care au egalat. Totuşi, după primul deuce, Tecău a rezolvat game-ul cu un as.

*3-2 Tecău - Rojer: BREAK! Bopanna a servit, iar Tecău şi Rojer s-au distanţat la 40-15. Au valorificat a doua minge de break, olandezul având lovitura câştigătoare.

*2-2: Rojer a servit impecabil, a avut o ezitare la 40-0, când n-a returnat o minge care a muşcat linia, însă perechea româno-olandeză şi-a adjudecat serviciul la 30.

*2-1 Mergea - Bopanna: Florin a servit şi cuplul româno-indian s-a impus la 15. La punctul decisiv, Tecău a ratat un smash, probabil, fiindcă a avut soarele în ochi.

*1-1: Cu Tecău la serviciu şi Rojer la fileu, cei doi şi-au adjudecat game-ul la 15.

*1-0 Mergea - Bopanna: Cei doi şi-au adjudecat serviciul la 30 şi au pornit cu dreptul în al doilea set.

-------------------------------

SETUL I

*6-4 Mergea - Bopanna: BREAK, GAME, SET! Cu Rojer la serviciu, perechea româno-indiană a reuşit o prestaţie formidabilă şi a realizat break-ul la zero! Ultimele două puncte au fost câştigate de Mergea cu lovituri senzaţionale.

*5-4 Mergea - Bopanna: indianul a servit impecabil, românul a jucat excelent la fileu, iar cei doi şi-au adjudecat serviciul la 30.

*4-4: Tecău şi Rojer şi-au luat serviciul la 15.

*4-3 Mergea - Bopanna: Românul a servit impecabil şi perechea româno-indiană şi-a adjudecat game-ul la 15.

*3-3: Cu Rojer la serviciu, cuplul româno-olandez s-a impus uşor, la 15, după trei game-uri pierdute la rând.

*3-2 Mergea - Bopanna: Game de mare luptă cu Bopanna la serviciu! A fost deuce de trei ori şi, într-un final, perechea româno-indiană s-a impus, câştigând al treilea game consecutiv.

*2-2: REBREAK! Mergea şi Bopanna au egalat, impunându-se pe serviciul adversarilor la 15.

*2-1 Tecău - Rojer - Mergea şi Bopanna au spart gheaţa şi şi-au luat serviciul şi primul game.

*2-0 Tecău - Rojer - Al doilea game câştigat de cuplul româno-olandez.

*1-0 Tecău - Rojer: BREAK! Perechea româno-olandeză a început cu un game câştigat pe serviciul adversarilor.

--------------------------

UPDATE, 13.36 - Cele două perechi au ieşit la încălzire, pe terenul doi de la Wimbledon. 

Tecău şi Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de cinci ori, echipa sportivului din Constanţa câştigând de fiecare dată. Horia Tecău va juca azi şi în sferturi la dublu mixt. Meciul lui Tecău şi al partenerei sale, Katarina Srebotnik, cu perechea Robert Lindstedt/ Anabel Medina Garrigues (Suedia/Spania) va avea loc tot pe terenul doi, fiind al treilea din program. În acest an, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au impus în faţa cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, în optimi de finală la Roland Garros, şi cu 6-2, 5-7, 10-8, în aceeaşi fază la Roma, iar anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecău şi Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea şi partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja. În 2012, în primul tur al turneului de la Bucureşti, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt au câştigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, în faţa cuplului Florin Mergea/Andrei Dăescu. La ediţia anterioară a competiţiei bucureştene, perechea româno-suedeză a depăşit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formată din Florin Mergea şi Victor Anagnastopol, a relatat Mediafax. Calificarea în semifinale la dublu este recompensată la Wimbledon cu un premiu total de 85.000 de lire sterline (aproape 120.000 de euro) şi 780 de puncte în clasamentul ATP.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite