Bravo, Simona! Halep s-a calificat, în premieră, în semifinale la Roland Garros. Urmează un duel de foc pentru marea finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep s-a calificat în "careul de aşi" la Roland Garros FOTO Reuters
Simona Halep s-a calificat în "careul de aşi" la Roland Garros FOTO Reuters

Simona Halep a câştigat clar partida contra Svetlanei Kuzneţova din Rusia, scor 6-2, 6-2, şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros, acesta fiind cea mai importantă performanţă din cariera româncei. Semifinalele de la feminin se dispută joi, pe arena centrală de la Roland Garros. Primul meci este Şarapova - Bouchard, nu mai devreme de ora 16.00, apoi va urma partida Simonei Halep cu Andrea Petkovici.

Cine o mai poate opri pe Simona Halep în drumul spre câştigarea turneului de Mare Şlem Roland Garros? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele specialiştilor în tenis, după ce Simona Halep a câştigat în stil de mare campioană disputa cu Svetlana Kuzneţova din Rusia, în sferturile de finală ale Openului parizian. 

În semifinale, Halep se va duela cu Andrea Petkovic din Germania, care a învins-o, surprinzător, pe Sara Errani din Italia cu acelaşi scor cu care Halep a bătut-o pe Kuzneţova, 6-2, 6-2. Nemţoaica de 26 de ani se află pe locul 27 mondial. Dacă va trece şi de Petkovic, Halep va mai urca o poziţie în clasamentul WTA, de pe locul 4 pe 3, fiind devansată doar Serena Williams (1) şi Na Li (2).

Românca noastră a avut nevoie de o oră şi 21 de minute pentru a se impune în faţa rusoaicei, pe care a depăşit-o în două seturi, scor 6-2, 6-2.

Simona a evoluat aproape perfect în acest meci, profitând, însă, şi de o uşoară accidentare a Kuzneţovei, care a terminat partida în genunchi. Dacă la început a avut probleme cu serviciul, odată cu trecerea timpului, Simo şi-a reglat tirul şi a găsit excelent terenul de ţintă al adversarei.

Constănţeanca a jucat cu o precizie de metronom, făcând foarte puţine greşeli neforţate. Loviturile de rever şi mingile în lung de linie au fost atuurile conaţionalei noastre, care a avut un procentaj excelent la numărul de breakuri reuşite.

Calificarea în semifinale la Roland Garros face ca Halep să devină a treia româncă ce ajunge în "careul de aşi" al Openului Franţei, după Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai. Pentru această performanţă, Simona va primi 780 de puncte WTA şi 412.500 de .

image

Halep - Kuzneţova 6-2, 6-2

SETUL II

6-2 Halep îşi câştigă din nou serviciul şi obţine punctul care îi aduce calificarea în semifinale

5-2 Încă un break pentru Halep şi jucătoarea noastră serveşte pentru a câştiga partida

4-2 Simona s-a relaxat şi i-a permis Kuzneţovei să câştige un game alb

4-1 Românca mai face un break şi se apropie la două puncte de câştigarea partidei. Rusoaica este în genunchi

3-1 Simona se distanţează. În acest game, rusoaica a condus cu 40-15, dar Halep a revenit incredibil, după ce a reuşit patru puncte consecutive

În cazul în care va câştiga această partidă, Halep va juca în semifinale cu nemţoaica Andrea Petkovic, care a învins-o în sferturi pe italianca Sara Errani

2-1 Simona îşi intră din nou în mână şi face primul break al setului secund

1-1 Simona egalează, după un punct foarte disputat

0-1 Rusoaica face primul punct, pe propriul serviciu, deşi Halep a avut 40-15 la un moment dat


SETUL I 

6-2 Simona face un nou punct şi câştigă primul set. Mai are nevoie de încă unul pentru a câştiga şi meciul

5-2 Al treilea break pentru Simona, care serveşte pentru câştigarea primului set

4-2 Halep reuşeşte un nou game şi se apropie la două puncte de câştigarea setului. Serviciul este în continuare punctul slab al jucătoarei noastre

3-2 Simona trece din nou în avantaj după un nou break. Rusoaica este foarte arţăgoasă şi luptă pentru fiecare minge. Românca va avea mult de tras pentru a se califica în semifinale

2-2 După un început bun al Simonei, Kuzneţova a echilibrat balanţa şi a egalat pe tabelă graţie unui break

2-1 Rusoaica are o zvâcnire de orgoliu şi îşi câştigă lejer propriul serviciu

2-0 Simona îşi câştigă greu serviciul şi se distanţează

1-0. Simona începe în forţă partida: a luat primul punct pe serviciul adversarei


UPDATE Cele două jucătoare au ieşit la încălzire. Dacă nu va mai ploua, meciul se va juca în această seară.

Ploaia a încetat, iar organizatorii încearcă să elimine apa de pe suprafaţa de joc.

Meciul a fost din nou amânat pentru ora 17.30. Dacă ploaia nu se va opri până la ora 19.00, atunci partida va fi reprogramată pentru joi, 5 iunie. 

Ploaia continuă în capitala Franţei şi nu se ştie când va începe partida dintre Halep şi Kuzneţova. Pe contul de Twitter al turneului a fost anunţată ora 16.45, dar totul depinde de capriciile vremii.

ploaie la roland garros FOTO Twitter

FOTO: Twitter

În acest moment, plouă torenţial la Paris şi partida ar putea fi amânată mai mult de o oră.

Meciul Simonei a fost amânat pentru o oră din cauza ploii. Terenul pe care se va disputa partida este acoperit cu o prelată pentru a fi ferit de umezeală.  


Simona Halep trebuie să treacă de câştigătoarea Openului francez din 2009, Svetlana Kuzneţova, pentru a obţine cea mai strălucitoare performanţă a carierei sale, calificarea în semifinalele unui turneu de Mare Şlem. În cazul în care o va învinge pe rusoaică, Halep va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Sara Errani (Italia) şi Andrea Petkovici (Germania). Partida va începe la ora 15 şi o puteţi urmări în format livetext pe www.adevarul.ro.

Până acum, Halep şi adversara ei de miercuri s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind egal în acest moment, 2-2. Utima partidă disputată între cele două jucătoare a fost în acest an la Stuttgart, când românca a pierdut în două seturi, scor 5-7, 6-7 (4), deşi a avut meciul în mână.

În cealaltă semifinală de la Roland Garros se vor duela, pentru un loc în marea finală, Eugenie Bouchard (Canada) şi Maria Şarapova (Rusia).

CITIŢI ŞI:

„Micuţa“ Halep începe să crească şi în turneele mari. Cu cine va juca în sferturile de la Roland Garros

Fantastic! Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după 6-4, 6-3 cu Stephens

Halep-Stephens, optimi la Roland Garros. De ce urmează cel mai greu meci al Simonei, până acum, pe zgura franceză: cifre şi statistici

Halep, favorită certă la pariuri în confruntarea cu Stephens

Presa americană, despre Simona Halep: „Cea mai uimitoare jucătoare“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite