Muguruza o execută pe Simona Halep în semifinale la Australian Open, după un meci dur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garbine Muguruza a învins-o la fotofiniş pe Simona Halep, 7-6(8), 7-5, calificându-se în finala Australian Open 2020, acolo unde o va înfrunta pe Sofia Kenin. Simona nu a reuşit să câştige set nici când a revenit impresionant (actul 1, de la 5-4 plus serviciu pentru spaniolă), nici când şi-a construit un avantaj minim (actul 2, unde a condus 4-2, 5-3 şi a servit la 5-4).

Garbine Muguruza şi-a luat revanşa în faţa Simonei Halep pentru înfrângerea din urmă cu aproximativ un an şi jumătate, din semifinalele Roland Garros 2018. Spaniola revine într-o semifinală de Grand Slam pentru prima dată după trofeul câştigat în 2017, la Wimbledon.

 CITEŞTE ŞI:

„Acum sufăr. Doare mai mult să pierzi astfel!“ Prima reacţie a Simonei Halep după eliminarea de la Australian Open

Muguruza frânge visul Simonei Halep la Australian Open 2020: a excelat când a contat mai mult şi va juca finala cu Kenin!

Muguruza a explicat cum a reuşit să revină în faţa Simonei Halep. „Ştiam cu cine am meci şi că va fi dur“

Verdictul unor legende după eliminarea Simonei Halep în semifinalele Australian Open: „Înţeleg de ce a fost frustrată“

VIDEO Halep, criză înfiorătoare de nervi: Imaginile au devenit virale după ce şi-a făcut praf racheta

VIDEO Halep, răpusă, spaniolii exultă: Cum a reacţionat loja Muguruzei după o victorie uriaşă

CTP, mulţumit: A explicat într-o singură frază de ce a pierdut Simona Halep

Halep, încurajată: Stafful Simonei a explicat ce s-a întâmplat în meciul cu Muguruza

Lumea tenisului, fascinată de duelul Halep – Muguruza: Ce a scris presa internaţională

DESFĂŞURAREA SEMIFINALEI HALEP - MUGURUZA, GAME CU GAME


7-5 GAME, SET, MECI Garbine Muguruza. Spaniola accelerează din nou, face break-ul şi încheie meciul!

6-5 Muguruza. Game la 15 şi remarcpăm lejeritatea recâştigată pe lansare de spaniolă - un singur punct cedat în ultimele două game-uri.

5-5! BREAK Muguruza. Simona păţeşte la fel ca adversara sa, care nu a putut închide primul set la 5-4. Spaniola converteşte break-point-ul #4. Simona nu a avut minge de set în acest game de 12 puncte.

5-4 Halep. Game alb pe serviciu pentru Muguruza.

5-3 Halep. La un game de setul decisiv!

4-3 Halep. Deşi a fost sub presiune pe serviciu, la 0-30, Muguruza s-a redresat, câştigând patru puncte la rând.

4-2 Halep. Românca opreşte seria de trei break-uri, anulând două mingi de 3-3 ale ibericei. A fost egalitate la winnere cu dreapta în acest game (2-2).

3-2 Halep. BREAK: Muguruza duce game-ul la egalitate, anulând două mingi de break ale Simonei cu aşi. Simona nu poate interveni în această secvenţă: primeşte o nouă şansă de break pe dubla greşeală a ibericei, apoi se vede fără ea - după as. Când apucă să lovească, trimite câştigător cu forehandul şi converteşte după un retur pe care Garbine nu îl gestionează cum ar trebui.

2-2 RE-BREAK. Muguruza răspunde cu break la 30.

2-1 Halep. BREAK: Simona câştigă primele trei puncte, apoi fructifică a treia minge de break din serie.

1-1 Simona salvează două mingi de break (prima cu as). 

1-0 Muguruza. Spaniola se impune la 15, iar Simona nu-şi mai poate stăpâni nervii: dă cu racheta de pământ.

SETUL II Serveşte Muguruza


SETUL I este câştigat de Garbine Muguruza, după 67 de minute, cu 10-8 în tie-break. Spaniola a salvat patru mingi de set ale româncei şi, după un tiebreak dramatic, a speculat un moment de precipitare al româncei.

Tie-break, setul I -

1-0 Muguruza - punct la retur

2-0 Muguruza

3-0 Muguruza

3-1 Muguruza

3-2 Muguruza 

3-3 punct la retur Halep

4-3 Halep - punct la retur

4-4 punct la retur Muguruza

5-4 Muguruza - punct la retur

6-4 Muguruza

6-5 Muguruza - punct la retur pentru Halep

6-6 Halep atacă excelent în lung de linie, cu forehand-ul.

7-6 Halep - a treia sa minge de set

7-7 Muguruza răspunde cu serviciu nereturnabil

8-7 Halep - dublă greşeală Muguruza

8-8 Halep ratează diagonala de rever

9-8 Muguruza - punct la retur

10-8 Muguruza


* 6-6: tie-break. Seria de greşeli neforţate ale spaniolei continuă, iar Simona ajunge la două puncte de victorie în set. Muguruza reduce diferenţa de la 0-30 cu un serviciu impunător, însă Simona speculează pe serviciul doi, procurându-şi două mingi de set. Prima e anulată cu as de Garbine, a doua - după un raliu de 17 lovituri, dominat în primă fază de Simona, dar încheiat la fileu de spaniolă. Două servicii bune o duc pe spaniolă în tie-break.

* 6-5 Halep. Românca e din nou stăpână pe teren: hold la 15.

* 5-5 BREAK: Halep recuperează diferenţa, profitând de greşeli ale spaniolei. Ultimul punct îi revine cu şansă, după două intervenţii ale fileului, spaniola nemaireuşind să ridice mingea.

* 5-4 Muguruza. Halep rămâne în set cu game la zero pe serviciu. A impresionat cu o scurtă.

*5-3 Muguruza. Garbine este letală când mingea vine scurt de la Simona. Spaniola joacă un 1-2 simplu, din tuşă în tuşă pentru a salva minge de re-break a Simonei şi închide game-ul cu un rever câştigător în lung de linie (al 15-lea său winner).

* 4-3 Muguruza: BREAK! Spaniola joacă un slice excelent la 30-30, după un retur care o scoate din teren pe Simona, procurându-şi minge de break. Apoi fructifică, reuşind să schimbe direcţia de joc foarte eficient.

* 3-3 Muguruza egalează, revenind de la 0-15 şi 15-30. A ajuns la 10 lovituri câştigătoare în acest meci.

* 3-2 Halep, care câştigă patru puncte consecutiv pentru a salva o primă situaţie dificilă pe lansare. Muguruza îşi procură primele sale două mingi de break, la 15-40, cu două atacuri prompte, câştigând şi primul punct contra serviciului unu al Simonei, însă greşeşte de trei ori la rând pentru a ceda game-ul.

* 2-2 Muguruza egalează, cu hold la 30.

* 2-1 Halep. Românca se impune la zero pe serviciu. Are 7 din 7 mingi câştigate cu primul serviciu.

* 1-1 Muguruza egalează, după ce salvează două mingi de break, după o eroare a Simonei pe prima şi cu o dreaptă câştigătoare - pe a doua. A fost duel al passing-urilor câştigătoare în primele trei puncte ale game-ului.

* 1-0 Halep. Românca serveşte bine cu primul şi se impune la 30, cedând punct doar când a jucat cu mingea a doua. Muguruza a punctat deja la capitolul winners, cu o dreaptă în lung de linie în forţă.

7.25 Simona deschide semifinala cu Muguruza cu serviciul.


UPDATE 7.17 Jucătoarele intră pe Rod Laver Arena. Caroline Wozniacki a fost omagiată, într-o ceremonie bliţ, pentru întreaga sa carieră.

UPDATE: 7.00 Sofia Kenin închide în două seturi semifinala cu Barty, revenind şi în setul secund, de la 5-3 pentru liderul mondial. Americanca va juca prima sa finală de Grand Slam, după 7-6(6), 7-5. Pe Rod Laver Arena vor intra, în aproximativ zece minute, Simona Halep şi Garbine Muguruza.

UPDATE 6:35 Se joacă pe caniculă în această a 11-a zi la Australian Open. Organizatorii stau cu ochii pe indicele de confort, nefiind exclusă închiderea acoperişului.

UPDATE 6.30 Startul semifinalei Halep - Muguruza se amână. Pe Rod Laver Arena, Ashleigh Barty şi Sofia Kenin sunt implicate într-un meci brutal. Primul set i-a revenit americancei, 8-6 în tie-break după 59 de minute, după ce australianca a avut două mingi de set. Barty a reuşit însă break în setul secund (3-1 în acest moment). Astfel, Simona şi Garbine nu au şanse să intre pe teren mai devreme de ora 7.00


Garbine Muguruza are avantaj 3-2 în meciurile directe cu Simona Halep, însă românca a câştigat net unica partidă jucată în Grand Slam-uri (6-1, 6-4, în semifinalele Roland Garros 2018). Acest al şaselea duel direct este programat să înceapă de la ora 6.30, însă nu se va juca decât după terminarea primei semifinale, dintre Ashleigh Barty (Australia, cap de serie 1) şi Sofia Kenin (SUA, #14).

Faţă în faţă se află două jucătoare de calibru, cu similitudini importante în carieră, ambele având şansa de a completa o triplă rară în tenisul feminin: titluri de Grand Slam câştigate pe trei suprafeţe - performanţă atinsă pănă acum dintre jucătoarele încă în activitate doar de Serena Williams şi Maria Şarapova. Simona şi Garbine şi-au adjudecat pentru vitrina personala mai întâi trofeul de la Roland Garros, iar la un an distanţă, pe cel de la Wimbledon. Spaniola reuşea victoriile la Paris şi Londra în 2016 şi 2017, în timp ce românca urma acelaşi traseu în 2018 şi 2019. Semifinala a doua de la Australian Open este şi un duel între doi foşti lideri mondiali, Halep fiind în căutarea finalei de Mare Şlem cu numărul şase, iar Muguruza - a finalei cu numărul patru.

Simona Halep este jucătoarea mult mai constantă: la capătul Australian Open-ului va atinge borna de 315 săptămâni consecutive în Top 10 WTA, în timp ce Muguruza nu se află pe lista capilor de serie la Mellbourne, pentru prima dată de la Roland Garros 2014 încoace, fiind în prezent pe poziţia 32 WTA.

Simona Halep are un parcurs de vis la Melbourne, în acest an: este singura jucătoare ajunsă în semifinale fără set cedat, dar şi sportiva cu cele mai puţine minute petrecute pe teren (406, cu o oră şi trei minute mai puţin decât Muguruza care a jucat, cumulat, 469 minute).

Românca a jucat din ce în ce mai bine la Melbourne - lucru valabil şi pentru Muguruza, după un prim meci început cu set cedat la 0. Simona Halep a obţinut în sferturile de la Australian Open cel mai categoric scor al carierei într-un meci din ultimele trei runde la un Grand Slam (doar două game-uri cedate în duelul cu Anett Kontaveit, din Estonia).

Halep - Muguruza propune un duel interesant şi din punct de vedere al băncii tehnice, Darren Cahill fiind faţă în faţă cu spaniola Conchita Martinez, cei doi fiind consideraţi unii dintre cei mai buni antrenori din WTA.

Meciurile directe dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza:

*2018 (Roland Garros): 6-1, 6-4 Halep

* 2018 (Doha): Muguruza (abandon pentru Halep înainte de meci)

* 2017 (Cincinnati): 6-1, 6-0 Muguruza

* 2015 (Stuttgart): 3-6, 6-1, 6-3 Halep

* 2015 (Fed Cup): 6-4, 6-3 Muguruza

* 2014 (Wuhan): 2-6, 6-2, 6-3 Muguruza

Parcursul Simonei Halep la Australian Open 2020:

Tur I:     7-6(5), 6-1 cu Jennifer Brady (SUA)
Tur II:        6-2, 6-4 cu Harriet Dart (Marea Britanie)
Tur III:       6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva (Kazahstan)
Optimi:      6-4, 6-4 cu Elise Mertens (Belgia, cap de serie 16)

Sferturi:     6-1, 6-1 cu Anett Kontaveit (Estonia, cap de serie 28)
Semifinale:    duel cu Garbine Muguruza

Parcursul spaniolei Garbine Muguruza la Australian Open 2020:

Tur I:        0-6, 6-1, 6-0 cu Shelby Rogers (venită din calificări)
Tur II        6-3, 3-6, 6-3 cu Ajla Tomljanovic
Tur III:      6-1, 6-2 cu Elina Svitolina (cap de serie 5)
Optimi:    6-3, 6-3 cu Kiki Bertens (#9)
Sferturi:   7-5, 6-3 cu Anastasia Pavlyuchenkova (#30)
Semifinale:   cu Simona Halep

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări, minut cu minut, desfăşurarea semifinalei Halep - Muguruza!  

  •  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite