Cine o mai poate opri pe Simona? Halep a evoluat încântător cu Dellacqua şi s-a calificat la pas în semifinalele turneului Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a întâlnit-o în sferturile de finală, la Indian Wells, pe Casey Dellacqua din Australia, căreia nu i-a dat nici măcar o şansă. Simona a câştigat partida în două seturi, scor 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar 61 de minute şi s-a calificat în semifinalele turneului californian.

Partida dintre Simona Halep şi Casey Dellacqua (locul 78 WTA) nu a avut, practic, istoric. Românca a respectat calculele hârtiei, care o dădeau favorită înainte de meci şi s-a impus categoric în faţa unei australience fără replică la jocul tăios al româncei. Elocvent pentru modul cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren a fost faptul că Dellacqua nu i-a luat decât patru game-uri Simonei, care şi-a făcut jocul şi nu i-a dat vreo şansă adversarei.

Mingi lungi de linie, lovituri excelente cu reverul şi jocul în forţă au fost câteva dintre atuurile lui Halep, care, după doar 61 de minute, a fost felicitată în picioare de miile de spectatori americani şi români prezenţi în tribunele arenei din California. 

S-a terminat 6-2, 6-2 pentru conaţionala noastră, rezultat care consfinţeşte o calificare facilă în semifinalele turneului Indian Wells. În "careul de aşi", Simona se va duela cu învingătoarea din partida Jelena Jankovici - Agnieszka Radwanska. O înfrângere a sârboaicei ar ajuta-o pe Simona, care va urca de luni pe locul 5 mondial, cea mai bună clasare din istorie a unei românce în ierarhia WTA.

Graţie calificării în semifinale, Halep va fi răsplătită cu un cec în valoare de Simona 225.000 dolari, plus alte 390 puncte WTA, care o ajută pe jucătoarea noastră să urce în ierarhia mondială.


Halep - Dellacqua 6-2, 6-2

Simona câştigă de o manieră entuziasmantă partida cu Dellacqua, după 61 de minute de joc şi se califică în semifinale la Indian Wells.

Compatrioata noastră evoluează încântător şi nu-i dă nicio speranţă adversarei. Halep serveşte pentru câştigarea meciului.

Simona se apropie tot mai mult de câştigarea partidei. Mai are nevoie de două game-uri şi accede în semifinalele turneului Indian Wells. 

Simona face primul break din setul secund.

Ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul după primele game-uri din setul secund.


Simona îşi adjudecă primul set după aproximativ 35 de minute de joc.

Australianca prelungeşte suspansul, Halep serveşte pentru câştigarea setului.

Halep are un debut de meci senzaţional: a făcut al doilea break şi se apropie la două lungimi de câştigarea primului set.

Simona reuşeşte primul break al partidei.

Ambele jucătoare şi-au făcut serviciul până acum.

A început partida! 


Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului Indian Wells, la capătul unui meci foarte dificil contra canadiencei Eugenie Bouchard. La prima vedere, partida cu Casey Dellacqua pare mai simplă pentru româncă, judecând cel puţin prin prisma locurilor ocupate de cele două jucătoare în topul mondial (Simona e pe locul 7, iar australianca pe 78). 

Halep şi Dellacqua nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Dacă va trece de jucătoarea de la Antipozi, Simona se va duela cu învingătoarea dintre Jelena Jankovic (nr. 8 WTA) şi Agnieszka Radwanska (nr. 3 WTA).

În cazul în care Jankovic va pierde în faţa jucătoarei poloneze Radwanska, Halep va urca de luni pe locul 5 mondial, cea mai bună clasare a unei românce în tenisul feminin profesionist.

CITIŢI ŞI:

Simona e prima. De luni, Halep va fi cel mai bine clasată jucătoare din istoria României. Ce spune Virginia Ruzici

Cine este Casey Dellacqua, obstacolul Simonei Halep către semifinalele de la Indian Wells

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite